Pozdravljeni
Kaj menite na to je sonda ali ni.
Ob vžigu prvem ko stoji dalj casa mi zasmrdi bencin iz izpusne cevi .
Ali kaki so simtomi tega problema.
Lp
to jst tut vonjam ob hladnem vžigu. mehanik mi je reku, da dokler je motor hladen, dela še pod "zavgu" in ni najboljše izgorevanje. ko se motor mal ogreje, bi pa ta vonj mogu izginat. naj bi blo to čist naravni pojav pri hladnem zagonu. zato tut na tehničnem ne merijo plinov mrzlega avta in more bit obvezno ogret (zato so ponekod table, da pusti motor teči, med čakanjem).
To bi načeloma lahko držalo sam mi je tester veckrat na motorju pokazal sondo katera ni bila aktivna je pa bla zaznana ... Probal bom z universalno, ima 4.kablje. Zanima me še to. Na navodilih piše povežite z enako barvo! Bele barve sta pa dva kablja?ali tu nima veze kam gre katera sam da so povezani ti beli kao (masa gretja),... Ter če bi star konektor z to sondo zalotal in vmes dal visoko temparaturno skrčko bi blo ok? ali bi lot popustil ? Sonda je zadaj kjer je kar vroče... Ampak spoja lota nebi topil ali pač?
Lep pozdrav
Ni dobesedno tako. Je pa tako,da sem ravno te dni nekaj na avtoakustiki rihtal pa treba da auto laufa (zaradi toka) in se je to kar zavohalo kadar sem hodil za auto(prtljaznik...).
Če že koga to zanima. Sicer pa mi ni treba odgovarjat kadar negdo pristopi na smešen način. Za odgovor sem prosil resne kateri so imeli podobeno izkušnjo .
LP