Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 22, 2010 8:30 am

black je napisal/-a:Če skačejo za em mm, dva al pa tri niso gume krive. Edino če si mislil napisati cm namesto mm

zna trest...........vendar dober(odličen vulkanizer, ki ve "zakaj se gre" ) tako gumo "ujame" s feltno in je potem o.k. le potrpežljivosti je treba, ker je potrebno gumo nekajkrat obrnit na montirki, dokler se ne kot sem že napisal "ujame" s feltno....

vwlike je napisal/-a:
black je napisal/-a:Če skačejo za em mm, dva al pa tri niso gume krive. Edino če si mislil napisati cm namesto mm

Oprosti, pri enem cm bi verjetno avto razpadel pri 100km/h. Take gume v zivljenju se nisem videl. Dva mm pa ze cutis pri trdi pnevmatiki.

imaš prav...

ps. pri michelinu oz. continentalu tem problemov ni, ker gume "drejajo" pri ostalih firmah pa vedno več tega "poskakovanja".........krivec za to je predvsem hitra montaža pravkar narejene gume...........smo že nevem kolikokrat govorili, da le ta mora odstat.........in to tresenje se pojavi prav po tistem, ko namontiramo rec. letno po zimski in si mislimo; "lani ni treslo nič, sedaj pa kljub centriranju čutimo tresljaje"

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To jun 22, 2010 9:58 am

Glede reklamacije je tukaj edini pristojen prodajalec avtomobila, so pa po moje upali da jih boš pustil pri miru...

Glede pnevmatik: Osebno sem naredil neumnost in pokočno shranil gume na začetku so še malo tresle sedaj pa vedno manj oz. po cca 3 tisoč km tresenja ni več mogoče občutit. Tudi pri vukanizerju so mi rekli da se ponavadi z obrabo in nekaj toplimi dnevi ko se pnevmatike razgrejejo in vsedejo tako da na koncu ni več opazit skakanja.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

vwlike
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a vwlike To jun 22, 2010 10:04 am

Hja, kak teden nazaj, ko je bilo ze 30 stopinj se tresenja res skoraj ni poznalo. Zdaj, ko pa je zjutraj 13 stopinja, pa je isto kot je bilo. Prav nic se ocitno ni uleglo.

Zanimiv mi je problem z garancijo, saj po njihovem mnenju ne velja, ker gume niso bile menjanje pri VW servisu. Kot receno ap tega nisem nikjer zasledil v knjigi in garanciji vozila. Dve najbolj kriticni mi bojo sicer zamenjali, ke sem kao "stalna stranka".

Ocitno so dober kriti glede tega, ker veliko (ce ne vecina) ljudi ne menja gum pri uradnem servisu. Kaksna bedarija vse skupaj....

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To jun 22, 2010 3:59 pm

sašo5 je napisal/-a:

zna trest...........vendar dober(odličen vulkanizer, ki ve "zakaj se gre" ) tako gumo "ujame" s feltno in je potem o.k. le potrpežljivosti je treba, ker je potrebno gumo nekajkrat obrnit na montirki, dokler se ne kot sem že napisal "ujame" s feltno....

Jaz sem imal na prejšnjem avtu feltno zvito kar konkretno. Kompletno kolo je ''skakalo'' kar okoli enega cm. Pa še na prednji premi je bilo.
Menit se o enem milimetru je pa čist brezpredmetno. Sicer pa še nisem videl gume, ki nebi vsaj malo opletala na centrirki.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov