Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a VTS Če jun 17, 2010 9:31 am

1.) 80% voženje opravim na avtocesti (in ne pod 2000 obrati), torej ta dilema odpade
2.) uporabljano izključno olje ki ga predpisuje proizvajalec, na pooblaščenem servisu

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 17, 2010 11:51 am

Poglej malo račune pa povej katero olje so ti vlivali notri.

Uporabniški avatar
VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a VTS Če jun 17, 2010 12:22 pm

selenia WR

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 17, 2010 1:22 pm

Bi bilo treba oz. boljše bi bilo Selenia WR P.E. predvsem zradi DPF-ja!, mislim, da je tudi to predpisano za tvojo Alfo, vsaj na strani od Selenie.

P.E. - pomeni Pure Energy

Tu pa še opis iz njihove strani:
Selenia WR Pure Energy is a newly conceived fully synthetic lubricant capable to meet the needs of the most modern diesel engines. The fulfilment of the ACEA C2 specification certifies the low ash content, which is an indispensable characteristic to protect the particulate filter from residual combustion products that could cause dangerous clogging of the filter itself.
Selenia WR Pure Energy 5W-30 is the first product with High Fuel Economy System, a special formulation that allows considerable fuel saving compared with products of the same viscosimetric rating. This important target has been made possible thanks to the adoption of particular and innovative components in the formulation. It has also been possible to increase protection on the mostly stressed parts of the engine; in particular Selenia WR
Pure Energy greatly reduces the danger of turbine soiling, which is the main cause of falling performance and, in the long period, of damages.

Po drugi strani pa Selenia ne spada ravno med top olja.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če jun 17, 2010 5:15 pm

Pa ne prepihat za 10 sekund na 4000obratov, ampak gas v podn za 20 minut, lahko v četrti da ne leti preveč.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a VTS Če jun 17, 2010 8:39 pm

lizard je napisal/-a:Bi bilo treba oz. boljše bi bilo Selenia WR P.E. predvsem zradi DPF-ja!, mislim, da je tudi to predpisano za tvojo Alfo, vsaj na strani od Selenie.

P.E. - pomeni Pure Energy

Tu pa še opis iz njihove strani:
Selenia WR Pure Energy is a newly conceived fully synthetic lubricant capable to meet the needs of the most modern diesel engines. The fulfilment of the ACEA C2 specification certifies the low ash content, which is an indispensable characteristic to protect the particulate filter from residual combustion products that could cause dangerous clogging of the filter itself.
Selenia WR Pure Energy 5W-30 is the first product with High Fuel Economy System, a special formulation that allows considerable fuel saving compared with products of the same viscosimetric rating. This important target has been made possible thanks to the adoption of particular and innovative components in the formulation. It has also been possible to increase protection on the mostly stressed parts of the engine; in particular Selenia WR
Pure Energy greatly reduces the danger of turbine soiling, which is the main cause of falling performance and, in the long period, of damages.

Po drugi strani pa Selenia ne spada ravno med top olja.

v originalnih navodilih za dizelske motorje navajajo Selenia WR.

kako naj dokažem da recimo to olje ni v redu in da se je recimo zarad tega zamašil dpf?

Uporabniški avatar
VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a VTS Če jun 17, 2010 8:42 pm

primozek68 je napisal/-a:Pa ne prepihat za 10 sekund na 4000obratov, ampak gas v podn za 20 minut, lahko v četrti da ne leti preveč.

to v dnevnem prometu (tudi na AC) ni možno, razen če si kdo želi predčasno na oni svet.
in če bi to bilo res potrebno, potem lahko verjetno 80% vseh dizlov računa na težave z dpf-ji.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jun 17, 2010 8:44 pm

primozek68 je napisal/-a:Pa ne prepihat za 10 sekund na 4000obratov, ampak gas v podn za 20 minut, lahko v četrti da ne leti preveč.

pol pa od takega trota kupiš avto, pa se čudiš zakaj crkuje,ko ga je oni pred tabo gnal kot tele in mu probaval dušo ven spustit. te pa ti 20 min šprintaj na polno, me zanima če bo kul :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jun 17, 2010 8:56 pm

5W-30 tole gre tudi v GM Opel, se pozna na prožnosti motorja in Tišini le tega 8)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jun 17, 2010 9:10 pm

Saj nima veze kje kok vožnje opraviš ampak pod kakšnimi obrati.Če ti po AC v šesti prestavi voziš 130 maš kok obratov?? 2300-2400 najbrž nekje a ne,pa sej to ni nič narobe ampak na vsake tok ga je pa treba mal spihat pač.

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Če jun 17, 2010 10:01 pm

zakaj pa je sploh potem predpisano selenia wr, ce je pure energy bolj primeren? pa kje se ga dobi tega pure energy?
lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 17, 2010 10:16 pm

VTS je napisal/-a:v originalnih navodilih za dizelske motorje navajajo Selenia WR.

kako naj dokažem da recimo to olje ni v redu in da se je recimo zarad tega zamašil dpf?

Ne vem, koliko sem jaz bral na Alfa forumu je predpisano olje za 1.9 in 2.4 JTDm Selenia WR P.E. 5W-30, ravno zaradi tega, ker imajo 159ke serijsko DPF filtre. Možno, da je predpisana tudi samo Selenia WR. Pridi na Alfa forum, povprašaj, je gor en uporabnik ki ve o oljih precej.

Uporabniški avatar
VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a VTS Pe jun 18, 2010 8:35 am

lizard je napisal/-a:
VTS je napisal/-a:v originalnih navodilih za dizelske motorje navajajo Selenia WR.

Ne vem, koliko sem jaz bral na Alfa forumu je predpisano olje za 1.9 in 2.4 JTDm Selenia WR P.E. 5W-30, ravno zaradi tega, ker imajo 159ke serijsko DPF filtre. Možno, da je predpisana tudi samo Selenia WR. Pridi na Alfa forum, povprašaj, je gor en uporabnik ki ve o oljih precej.

v originalni knjižici piše tako kot sem navedel - selenia WR.
če so pa kakšne spremembe bi pa moral to pooblaščeni servis prvi vedet (po moje).

siver pa, a zdaj bo treba še ob nakupu vsakega avta posebej študirat na olje in bit bolj pameten od pooblaščenega servisa kaj mi naj not vliva?
jaz avto pripeljem na servis tako kot je od proizvajalca predpisano in pričakujem da zadeva štima. ostalo me ne zanima. sem za to plačal.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jun 18, 2010 12:39 pm

Žal serviserji mnogokrat ne vedo kaj je potrebno vlivat. Včasih niti ne vedo ali avtomobil ima DPF ali ne. Verjemi. Jaz tudi vozim avtomobile k pooblaščenim (garancija), ampak nosim svoje olje oz prej preverim. Žalostno, ane? :? Seveda potem uveljavljaš garancijo na to, ampak kaj, ko ti že preteče..

Uporabniški avatar
VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a VTS Ne jul 04, 2010 8:15 pm

smo očistili DPF in je zdaj okej, hvala bogu
sicer ne vem kako dolgo, ampak to je to.

mv46
Nov uporabnik

Napisal/-a mv46 Ne jul 04, 2010 9:38 pm

jaz sem lani bil na pooblascenem servisu in sem kupil (prinesel) kot mi je narocil in kar je tudi v navodilih v avtu napisano 5-40 wr. ne dolgo nazaj sem pa na servisu vprasal in mi je trdil 5-30 p.e. in je en mehanik takrat prisel in je rekel , da je zaj po novem 5-30, ker ga prej se sploh niso imeli. seveda sem si potem svoje mislil tak, da letos gre noter 5-30 vendar od mobil, ker se mi zdi, da je boljse in tudi cenejse olje.
lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jul 05, 2010 4:25 am

Ni finta Selenie P.E. v tem, da je 0W-30, ampak v tem, da je primerna za dizle z DPF-jem.

Poglej par postov više moj post, kjer sem citiral tekst iz strani od Selenie.

Na mobilovi strani je za 159ko 1.9 JTDm 110 kW priporočeno Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jul 05, 2010 4:30 am

kako nasploh kaj laufajo te mašince ali pa 2.4 200 konjev?

mv46
Nov uporabnik

Napisal/-a mv46 Po jul 05, 2010 6:02 am

mobil1 esp formula(taka zelena etiketa) 5-30 je tudi za dpf filtre, ker mi ga je na servisu kazal vendar majo pri njih neko hudo ceno.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov