Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Easycore
Nov uporabnik

Popravilo ključa - peugeot partner (99)

Napisal/-a Easycore Po jul 05, 2010 11:22 am

Pozdrav!

A ma mogoče kdo izkušnje kako je z popravilom ključa za omenjeni avto? Namreč v ključu je crknu čip za centralno zaklepanje, pa me zanima kok stane oz kako se bi še drugače dal to popravit, ker frajeri na orginal servisu hočjo za nov ključ z daljincom 160€ ( WTF??!!)

LP

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Po jul 05, 2010 12:27 pm

Poglej tukaj http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=schl%C3%BCssel+peugeot+&_cqr=true&_nkwusc=schlussel+peugeot&_rdc=1

Easycore
Nov uporabnik

Napisal/-a Easycore To jul 06, 2010 4:43 pm

Na žalost za peugeot partner razen nove gumice ničesar pametnega... a mogoče pozna kdo kakšnega električarja ki za neko razumno ceno popravi sam čip?
Al pa če se kje da dobit nov ključ, ker poznam enga ki je reku da mi ga zastonj zakodira...sam ključ rabim...

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 To jul 06, 2010 9:16 pm

Enak sistem in enake težave kot pri Citroenu.

Daj nekomu polotati vezje v ključu, večinoma se odlota tipka ali kondenzator, zaradi neumne razporeditve in namestitve.
Drugače pa katera koli razgradnja vozil ima teh ključev kolikor hočeš.

LP

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jul 07, 2010 8:45 am

Čip ponavadi nikoli ne crkne, se pa kaj odlota na vezju in zlahka popravi. Na nadomestnem vezju daljinca je treba kodirni čip prelotati v enakem razporedu po pinih, ki imajo tri statuse 0, 1 ali v zraku. Znotraj samega keglja ključa pa je specificiran induktor, ki se zapiše v bazo računalnika avta in komunicira preko tuljave okoli kontaktne ključavnice. Tega pa sam ne moreš. Premalo vem o vrsti napake, da bi ti kaj več povedal.

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 Sr jul 07, 2010 8:58 am

Samo čip za blokado vžiga mu ni crknil. Piše da mu ne dela daljinsko odklepanje/zaklepanje, ne pa, da mu ne štarta.

LP

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Sr jul 07, 2010 9:00 am

Avtorju: a je sigurno crknil daljinec?
Si probal že naredit ponovno sinhronizacijo ključa (oddajnika) in sprejemnika v avtu.
-----------------------
Romzis

Easycore
Nov uporabnik

Napisal/-a Easycore Če jul 08, 2010 8:11 am

Glede na to da sem menjal baterijo in da ima ključ lučko ki se ne prižge če pritisnem na gumb, sem predvideval da je nekaj narobe z samim daljincem.

Bom poskusil s sinhronizacijo danes, drugače pa nesem enem električarju da mi pomer z inštrumentom če je res kje kakšen kontakt prekinjen.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov