mel sem hin semering na odmični gredi, olje mi je teklo po jermenu. zjutraj je pri hladnem cvilil jermen na alternatorju. ko je požgal olje in se je razsmrdelo, je nehalo. no, eno popoldne se angažiram in naredim veliki servis + semeringe (na glavni samo počekiral in je ok). zdaj mi po 1k spet začne cvilit, vendar samo za kratek cajt (prej se je drl ene 10-15 sekund, zdaj skundo, dve).
sumim, da je jermenica fuč, ker jo je jermen tolko cajta poliral ... kaj pravite? a je pregladka in nucam novo ali jo je treba samo zvozit? fora je, da se mi je tisti dan mudilo, tako da alternatorja nisem ven potegnil.na ohišju alternatorja se najde malo prašine starega jermena. ne vem koliko bi to lahko vplivalo.
jermenice sem zmeril in so vse poravnane v nulo, čeprav mi jermen ne čeblja, ampak se dere kot zmešan.
cvili spet pri hladnem, pri toplem ne. vsi jermeni so dobro zategnjeni, tudi ko cvili, cvili tako visoko, da ne bi dolgo zdržal poleg (zdaj in prej).
avto mazda 323f 1996 1.5
svetujte, ker si bom počasi že koleno pregriznil. prej sem reševal večje težave pa vse v prvo, zdaj pa mi pride naprej s tako šolsko....

hvala vsem!