Nasveti in napotki ter povpraševanja...

joezzy
Nov uporabnik

Težave z brisalci Opel Corsa 2004

Napisal/-a joezzy Po jul 12, 2010 9:41 pm

Pozdravljeni

Prosim za pomoč, oziroma če ima kdo kakšne izkušnje s podobnimi težavami.
Imam Opel Corso 1.2 16V, 3 vrata, Cosmo oprema, cca 130.000km ter najbolj problematičen letnik 2004.

Imam pa težave z delovanjem brisalcov. Težava je pa v tem, da ko jih prižgem pridejo do vrha in potem tam ostanejo. Če jih pa ročno potisnem v prvotno lego se pa sliši ropotanje motorčka, le-ta pa ropota dokler jih spet ne vključim. Pred dvemi meseci (takrat so se sicer premikali tako gor kot dol, vendar zelo počasi), sem po nasvetu mehanika vzel brisalce iz nosilcev ter mazal vse ležaje z WD-40, dokler se niso normalno premikali nato pa še z nekaj kapljicami olja. Potem so sicer do pred nekaj dnevi delali normalno, takrat se je pa spet začelo, nekajkrat počasi gor ter dol, nato samo še gor (in ročno dol)....sedaj se pa samo še takrat ko dam kontakt premaknejo za nekaj centimetrov gor. Danes sem jih šeenkrat razstavil ter mazal z WD-40 vendar žal neuspešno. Tekom tedna bom probal razstavit še komplet nosilce ter očistit in namazat vse premične dele.

Sedaj me pa zanima, če je kdo to že razstavljal....kakšen nasvet...

Zanima pa me še nekaj.....takrat ko brisalci dobijo elektriko, občasno tudi alternator zapiska.....Če ima to mogoče kakšno vlogo....

Prosim za kakšen nasvet ali pomoč.

Bom pa tudi obveščal o napredku....
Opel Corsa 1.2 16V Cosmo
Letnik 2004

Uporabniški avatar
WiiiD
Nov uporabnik

Kraj: Poetovio

Napisal/-a WiiiD Po jul 12, 2010 10:17 pm

Matera je imela enak problem.. na corsi letnik 05.. brisalci so prilezli do vrha potem pa gotovo.. sem jih moral ročno nazaj dol porinit.. in še nekaj časa za tem se je slišalo trzanje motorčka..
jaz sem takrat vzel mehanizem ven in sem hotel podmazat ležaje pod tistima pecljema na katera pridejo nataknjeni brisalci.. vendar mi drugega ni uspelo zbiti ven ker je bil preveč zarostan.. zaradi ne preveč nežne roke še mi je odletel nosilec skozi katerega je šel vijak.. :P tako da sem šou na avtoodpad in vzel mehanizem od ene razbite corse.. ki je laufal res gladko.. ob nasledni priliki ko spet zarosta pa bom nabavil nov mehanizem..

ne preveč silit brisalcev saj ti bodo pregorele varovalke oz. boš skuril motor..
Ne pozabi odstraniti varovalk preden greš izbijat ležaje.. če ne gredo ležaji ven jih probaj malo segreti.. ko jih dobiš ven jih dobro pošmirglaj in konkretno namaži z vazelinom :)

Upam da porihtaš ;)

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov