Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Težak vžig Renault Megane

Napisal/-a Pipita To jul 13, 2010 7:45 am

Ranault Megane 1.4, 75 KM, l 2001

Živjo, prosil bi za pomoč pri težavi mojega avtomobila. Težava se pojavi le, ko je avto vroč. Sicer avto deluje normalno in tudi vžiga normalno a le ko je hladen motor. Ko je motor vroč imam težavo pri vžigu. Avto sicer normalno "vergla" le vžgati noče. Šele po tretjem, četrtem poizkusu uspe. Pri tem je prižgana lučka STOP te gori rdeča lučka za olje. Olja je v motorju dovolj.

Ali ima morda kdo izkušnjo s tako težavo. Ali se je pokvaril kak senzor ali kaj podobnega. Že vnaprej se vam zahvaljujem.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To jul 13, 2010 7:48 am

senzor vžiga mogoče?............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Pe jul 16, 2010 7:19 am

Neglede na ne-visoko zanimanje za to napako bom vseeno napisal kako sem jo odpravil.

Tako kot je predvideval Xara, je bil res kriv senzor za vžig. Cena 33 EUR. Menjava precej enostavna. 2 vijaka na 10 ključ. Dostop enostaven. Dela za 10 minut, saj je bilo potrebno zamenjati tudi konektor, ki je priklopljen na za senzor (34 EUR-kar se mi zdi rop), saj so vrli mojstri pri Renaultu pogruntali, da so zamenjali tip konektorja, zato da moraš nujno pri menjavi zenzorja zamenjati tudi ta konektor. Sicer to še ne bi bilo nič čudnega, če bi ga malo spremenili, da bi bil boljši, ampak so naredili enakega, le neke utore so spremenili, tako da ne paše. Barabe.

Tako je prišla menjava tega popravila 67 EUR...brez dela. Edino kar je, je treba polotati 2 kabelčka, na katere je priklopljen konektor.

Upam, da bo komu prišlo prav.
Priponke
IMG00513.jpg

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe jul 16, 2010 8:03 am

no super, samo, da se je pogruntal kje tiči napaka, sicer se pa strinjam lopovi oderuški renojevski :D
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl Pe jul 16, 2010 8:12 am

Na tem senzorju se ponavadi nabere kakšen kovinski "opilek". Zato tudi javlja napako. Po večini je dosežen enak efekt kot z menjavo z novim, če konico senzorja očistimo in stvar deluje naprej bp. ;)

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Pe jul 16, 2010 8:26 am

To je sicer zelo pogosta napaka in se je tudi tukaj že pisalo o tem, na reno forumu pa je celo sticky tema v popravilih ;) V glavnem ja, v večini primerov je dovolj, če se samo očisti senzor... meni 2 leti po tej težavi še zmeraj dela normalno :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jul 16, 2010 2:05 pm

Točno to je meni delalo probleme ta mesec. Mi je mehanik vmes razlagal, da so spremenili konektor, ker folk ni kupoval originalov. Je pa rekel, da se da pobrusiti višek plastike na konektorju ( tisto ko pride v utor).
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov