Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Yugo crknu

Napisal/-a juhica To jan 06, 2004 2:35 pm

Cau,

eno vprasanje za jugo voznike. Jugec od prjatla prjatla je crknu in sicer:
vozi po avtocesti, naenkrat se posvetijo vse lucke in avto neha vlect. cez par
sekund, se preden se ustavi, spet normalno naprej. in po nekaj minutah zopet isto,
tokrat avto ne gre naprej.
zdej pa po moje:

a) masina ne dobi bencina: ce odsravfam sveco ven bom vidu - ce je mokra je bencin,
ce ni bencina ni???
kaj ce ni bencina, kaj pogledat naprej???

b) svecke ne dobijo stroma: kako to pogledat glede na to, da je masina vsa mastna pa
ne bi glih svecke na blok motorja prislonu in gledu ce iskri??

in pa ce ni iskre, pogledam razdelilno kapo, ce je tam vse v redu kaj potem???

Hvala za pomoc, srecnga pa zdravka pa velik srece!!!!

juhica

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To jan 06, 2004 3:16 pm

Sam si si že odgovoril na nekaj vprašanj - tako se začne.
Če ni bencina, poglej bencin pumpo, če je pumpa ok, je potem lahko zamašen dovod v rezervarju (pazi, ko je avto ugasnjen, smeti padejo dol, pa misliš, da je ok, ko pa zaštartaš, pa spet smeti potegne), v tem primeru predlagam namestitev drobne mrežice okoli sesalnega koška...
Če je tu vse ok, pol pa fergazer pogledat, kje se je zamašil.

Da preveriš iskro se ne rabiš bat, da se bo zadeva vžgala, saj je to olje in ne bencinski hlapi - samo od iskre se ne vžge - probaj kjer je manj mastno.
Če ni iskre, je prva razdelilna kapa, potem platine, če jih ima, nato pa vžigalna tuljava (cinšpula).

Jugiče je pravo veselje šraufat, ker so tako nekomplicirani, nič elektronike, če pa ugotoviš kakšno napako, pa za vsakim vogalom najdeš rezervni del za jurja.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 09, 2004 10:05 pm

Tocno tako zadevo je kar na easy popravljat! Sicr pa sta ze kr nekaj sama povedala. :wink:
Iskro preveris tako!
Uzames svecko ven jo das nazaj v kabl in se z delom ki daja iskro dotaknes bloka motorja nekdo naj avto zavergla ti pa poglej ce bo skocla iskra!

ZA benz pa je lahko da ti je sla pumpa ali pa mas kako cevko poceno in ni vakuma!
RAde preperijo!! :twisted:
Uzami pokrov filtra dol
in potegni za gas zajlo ce zasmrdi po benzu te ves da je okvara v iskri!
LP

Biciklist
Nov uporabnik

Zanimiva napaka

Napisal/-a Biciklist Ne jan 11, 2004 6:54 pm

Če se med vožnjo prižge lučka za alternator, ko se motor še suče, čeprav ne "vleče", je to siguren znak za pokvarjeno kontaktno ključavnico. Pojav izgleda enako, kakor če bi voznik med vožnjo obrnil ključ, torej ugasnil motor.

Ko se zažgani kontakti v ključavnici ohladijo, lahko spet kresne. Ključavnice pri Jugecih so že vse po vrsti razmajane.

Videl sem pa tudi zanimiv primer, ko je težel obesek na ključih delal zgago. Nikdar ne obešaj celega šopa ključev poleg kontaktnega.

Teja
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Yugo crknu

Napisal/-a Teja Pe jan 16, 2004 11:22 am

Ko je moj jugec to naredu, je prišel od AMZ pomoč na cesti, :vrum pomeril nekaj z eno napravo in mi zamenjal rotor. Potem je bilo spet vse OK. Stalo me je 4.000 :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov