Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Seat Crdoba 1.4 bencinar 44kw - crkuje

Napisal/-a acom Če jul 22, 2010 1:17 pm

Avto je v soboto zjutraj normalno vžgal, ko sem prišel domov sem ga parkiral na rahlem klancu (visi nazaj). Običajno je parkiran na ravnem. Ko sem ga skušal kasneje isti dan vžgati ni šlo. Po večkratnem poizkušanju je le uspelo in lahko sem se odpeljal.
Takoj ko sem speljal je crknil, ko sem menjal iz prve v drugo, pa spet vžgal, ko sem popustil sklopko (v prestavi, vžig z motorjem).
Potem sem se normalno peljal en krog. Ko pridem na rahel klanec (navzgor) je avto izgubil vso moč in začel cukati. Crknil ni samo zato, ker sem stisnil sklopko. Takrat sem imel občutek da dela samo en cilinder; motor ˝buta˝, trese, ni ta pravega glasu. Čez nekaj časa je crknil, vendar je potem v drugem poizkusu spet vžgal in sem prišel domov. Sedaj se ne upam nikamor, da ne ostanem na cesti.

Kaj bi to lahko bilo? Voda v filtru?

PS: En dan pred pred mojo vožnjo se je podobno zgodilo ženi (cukanje...) in sicer tudi na klančku navzgor.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če jul 22, 2010 9:54 pm

Preveri gumo na nosilcu fergazerja (kateri letnik je avto?), če je strgana ti fouš luft vleče.
LP!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jul 22, 2010 10:17 pm

1.4 44kW ima že vrizg goriva in ecu.zdj pogosta zadeva na teh motorjih je cinšpula. najbolje bi pa blo, da mehanik pogleda kaj je narobe. jaz sumim da je okol "iskre" (svečke, kabli, cinšpula...).da pa prvo "izločiš" probleme, pa spuči kontakte kablov (kak wd-40 ali kontakt sprej) in preveri če so kabli vredo vpasani.
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov