Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 23, 2010 3:27 pm

Isti problem pri 1.4 63kW. Kadar je zelo vroče. Crknu ni še nikol, ampak pri hitrih speljevanjih (v kakšnih nepreglednih križiščih itd.) raje izklopim klimo.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe jul 23, 2010 6:18 pm

Zanimivo, tudi jaz imam občutek, da zadnje čase klima pobere bistveno več moči motorju, kot je prej (kakšen mesec nazaj, ko je bilo tudi zelo vroče), res se bistveno bolj opazi. Pa sem jo napolnil, pa ni nobene razlike. Any ideas? Je pa avtomatska.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe jul 23, 2010 6:49 pm

Drugače pri avtomobilih z avtomatsko klimo, ob močnejšem pospeševanju se nebi smelo poznati odvzem moči, ker se klima izklopi ob pospeševanju. Tudi pri štartu se klima izklopi. Zdaj tisti avti, ki nimajo veliko navora se zna pojaviti ta problem, ki ga opisujete. Če ob štartu daste mal obratov, bo kompresor še vedno delal, zato tudi avto počasi pridobi obrate.
Ker avtor teme ima dizel, ponavadi se njim sploh ne pozna da klima ne dela, bi iskal vzrok drugje zaradi počasi pridobivanja obratov. Naprej bi pogledal da ni vztrajnik popustil, od katerega je dizel zelo odvisen za pridobivanje obratov v prestavi.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe jul 23, 2010 10:02 pm

Pri meni se je to sedaj opazilo. Že pri rahlem pospeševanju se opazi, pri hitrejšem pa ne. Zanimivo tudi motor bolj bremza v drugi prestavi v klanec navzdol, pa nogo ne na gasu. Ko klimo izklopim gre hitreje. Pri mojih 400NM navora se res ne bi smelo poznati, pa se sedaj kar naenkrat pozna.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 23, 2010 10:11 pm

Sem vozil tud primerljivega bencinarja (Corsa D 1.4 Twinport, 90KM) in t(ak)e razlike pri bencinarju ni blo oz. nisem imel nobenih problemov (ob vključeni klimi ni bilo neke občutne zmanjšane moči, ni crkoval, ni cukal,...).

Sicer pa od 3h strani komentarjev samo en pameten nasvet (če odmislim tiste, ki imajo enak problem)....
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov