Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Težave z menjalnikom Fabia l.09

Napisal/-a MajaI Po jun 14, 2010 10:12 am

Lep pozdrav,
imam Škodo Fabio combi letnik '09 in po cca. 5.000 prevoženih km je začel menjalnik čudno pokati. Zdaj ima prevoženih malo manj kot 30.000km in stvar se še vedno pojavlja.
Do pokanja prihaja pri menjavi iz 4. v 5. prestavo, redkokdaj tudi iz 3. v 4. in samo takrat, ko je avto ogret. Sliši in začuti se nekakšen pok pri sklopki. Včasih ga tudi ni, včasih pa je zelo glasno.
Pri 15.000km sem na servisu povedala problem in so mi rekli, da ne morejo odkriti napake ter da naj počakam do naslednjega servisa, če se bo stvar stopnjevala. Naslednji servis bo kmalu, ampak zadeva se niti ne stopnjuje, niti ne zmanjšuje, ostaja enako.
Januarja poteče 2-letna garancija, tako da bi skušala na vsak način dobiti vsaj podaljšano garancijo, ker predvidevam, da spet ne bodo nič zrihtali. Sicer grem na drugi servis, ampak se bojim, da bo isto. Veliko sem že slišala za negativne izkušnje z VW menjalniki.
Če ima kdo še slučajno podoben problem, prosim za kakšen nasvet.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jun 14, 2010 10:45 am

Moj predlog je slednji,da greš na servis takoj in ne čakaš na redni servis,ter zahtevaš da ti odprejo garancijski nalog z opisom težave,ti podpišeš in potem naj popravljajo,menjajo kakor vedo in znajo.... nalog je odprt,napaka zaznana,na njih je pa naloga,da to odpravijo.

Škoda da bi čakala,nazadnje bo pa avto izven garancije...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po jun 14, 2010 10:51 am

RedBull™ je napisal/-a:Moj predlog je slednji,da greš na servis takoj in ne čakaš na redni servis,ter zahtevaš da ti odprejo garancijski nalog z opisom težave,ti podpišeš in potem naj popravljajo,menjajo kakor vedo in znajo.... nalog je odprt,napaka zaznana,na njih je pa naloga,da to odpravijo.

Škoda da bi čakala,nazadnje bo pa avto izven garancije...

Točno to želijo dosečt, da bodo odlašali dokler garancija poteče. Naredi tako kot ti je svetoval RedBull in idi kr jutri ali med vikendom ko maš čas na servis. In jim kr po domače reči naj ne jebejo ježa, pa da naj popravijo, ker napaka je znana in se naj ne delajo idiote.

Drugače pa pokliči škodo, povej kateri pooblaščen servis je bil to in boš presenečen kolko jim je vredno srečna stranka in te bodo oni dalje napotili kam in kako.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 14, 2010 10:57 am

To ti pol poka pri sklopki in ne v samem menjalniku? Drgač pa, kot je blo že omenjeno, takoj na servis.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 14, 2010 11:06 am

Kako močno pa je to pokanje, ali gre za klasičen pok podoben poku "petarde" ali bolj kovinski pok podoben trku dveh kovinskih kladiv?
Ti pa povem da od Fabije do Superba dobijo tak "klanfajoč" zvok pri menjavanju prestav še posebej 3-4-5. Jaz imam Roomsterja in se mi glih tako oz podobo oglaša pa prej sem imel podobno zadevo fri Fabiji 1, pa tudi ko sem vozil kolegovo službeni Octavio sem slisal podoben zvok. Mene ne moti, in se lepo peljem moj avto pa že ima 105.000km. Mislim da te to ne rabi skrbet k je to čist normalna zadeva pri Škodah. Vsaj moje mnenje je takšno.
lp.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Po jun 14, 2010 11:31 am

Hvala za hitre odgovore. Ja, se strinjam, da točno to želijo doseči, da mine garancija. Avto sem sicer kupila pri Avto Slaku, v NM in tja sem ga tudi peljala na servis. Pričakovala sem, da mi bodo dali kakšno potrdilo - kot je napisal RedBull - garancijski nalog - pa mi niso dali nič (nisem šla jaz prevzet avto). Zdaj bom šla do Škerjanca, ker mi je tudi bližje in bom rekla, da mi oni to naredijo, saj avto je itak še v garanciji in njih to nič ne stane.
Fare - ja, to pokanje ni močno, se mi zdi, da ustreza tvojemu opisu, tako da gre najbrž za isto zadevo. Mogoče res to sploh ni problem, ampak ne bi tvegala, ker sem govorila z enim mehanikom, ki mi je razlagal, da lahko zaradi tega pride do okvare motorja.
Pri mojemu očetu v službi so imeli passata, ki mu je šel menjalnik, ko je bil ravno iz garancije. Za nov menjalnik so dali 8.000 mark (ko so bile še marke), bi se jim skoraj splačalo kupit nov avto.
Po mojem bo to res najboljša rešitev, da zahtevam garancijski nalog, ker če se ne motim to pomeni, da je bila takrat zaznana napaka in je v tem primeru avtomatično podaljšana garancija za menjalnik.
Ban - sliši se pri sklopki, ampak je takrat na servisu mehanik rekel, da ni sklopka, ampak menjalnik. Vzel je še eno isto Fabio, čisto novo, ki so jo ravno dobili in sva šla na vožnjo. Isto se je slišalo, samo manj intenzivno. Me je pa kar bolelo pri srcu, ko je tako teral tisto ta novo, ki je imela komaj 10 prevoženih km.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 14, 2010 1:26 pm

MajaI je napisal/-a:Hvala za hitre odgovore. Ja, se strinjam, da točno to želijo doseči, da mine garancija. Avto sem sicer kupila pri Avto Slaku, v NM in tja sem ga tudi peljala na servis. Pričakovala sem, da mi bodo dali kakšno potrdilo - kot je napisal RedBull - garancijski nalog - pa mi niso dali nič (nisem šla jaz prevzet avto). Zdaj bom šla do Škerjanca, ker mi je tudi bližje in bom rekla, da mi oni to naredijo, saj avto je itak še v garanciji in njih to nič ne stane.
Fare - ja, to pokanje ni močno, se mi zdi, da ustreza tvojemu opisu, tako da gre najbrž za isto zadevo. Mogoče res to sploh ni problem, ampak ne bi tvegala, ker sem govorila z enim mehanikom, ki mi je razlagal, da lahko zaradi tega pride do okvare motorja.
Pri mojemu očetu v službi so imeli passata, ki mu je šel menjalnik, ko je bil ravno iz garancije. Za nov menjalnik so dali 8.000 mark (ko so bile še marke), bi se jim skoraj splačalo kupit nov avto.
Po mojem bo to res najboljša rešitev, da zahtevam garancijski nalog, ker če se ne motim to pomeni, da je bila takrat zaznana napaka in je v tem primeru avtomatično podaljšana garancija za menjalnik.
Ban - sliši se pri sklopki, ampak je takrat na servisu mehanik rekel, da ni sklopka, ampak menjalnik. Vzel je še eno isto Fabio, čisto novo, ki so jo ravno dobili in sva šla na vožnjo. Isto se je slišalo, samo manj intenzivno. Me je pa kar bolelo pri srcu, ko je tako teral tisto ta novo, ki je imela komaj 10 prevoženih km.
Ja,jaz še kar pravim da je to pač "zvok Škodinih" menjalnikov/sklopk. Moj je bil na pregledu po nakupu in tudi testni voznji pri mojem mehaniku ki je mojster stare šole pa tudi sem avto dal pregledati privat mojstrom ki so prav stručkoti za VAG grupo... in vse ok,zvoki so taki kot so,edino smo olje v menjalniku zamenjali z bolj viskoznim ki ga uporabljejo za francoze tako da menjalnik še lepše drsi. Sem pa vseeno radoveden tako da le sporoči ko boš dala preglede skozi kaj se dogaja.
lp.tnx.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jun 14, 2010 3:44 pm

mogoče ga pa je zanalašč teral nov avto v polno, da je tebi dokazal, da neki poka. če čisto pri novemu ni pokalo, potem po mojem je nekaj narobe.

vsekakor, pa če te je z drugim avtu pelu, si naredla napako. ti bi se malce butasto naredla in zahtevala, da nočeš neke demostracije, ampak lepo jasno hočeš, da tega poka pri praktično novem avto nočeš slišati (kao da tvoj prejšni avto tega nikoli ni delal).jst se ne bi pustil prepričat. če ne pa pjt kermu drugmu uradnemu serviserju.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jun 14, 2010 4:43 pm

Kot so rekli, dokler je v garanciji zahtevaj vse možno in se NE PUSTIT poceni odpravit.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To jun 15, 2010 6:03 am

Sej mislim, da me ni z drugim avtom peljal okrog, da bi me kej prepričal, ker je tud sam rekel, da to ni vredu. To je bil v bistvu nek mehanik začetnik, ki ni imel kaj dost besede, je pa očitno več vedel kot ostali. Potem je prevzel stvar en starejši. Kupila sem tud svoje olje, ker sem ga dobila dosti ceneje, original seveda in so mi ga potem vseeno zaračunali, kao sej ne bom opazila. Seveda so potem morali popravit račun. Ker je bilo to v prvem letu po nakupu, bi mi morali dati nadomestni avto, ki sem ga seveda dobila, ampak nekega zjajcanega Seata, s praznim tankom. Natočila sem precej več kot sem porabila, ker sem mislima, da bodo mojega pač malo dalj zadržali kot dva dni in sem potem tud rekla, če mi lahko to odbijejo. Pa so dali samo 5% popusta, vse skp nič. Čeprav sem o tem servisu slišala tud pozitivne pripombe, jaz ne grem več tja. So pa Avto Slak iz NM, zdej grem pa na Škoda Škerjanc v Domžale, zaenkrat sem slišala kar veliko pohval za ta servis, pa bom videla, če bo kaj bolje.
Pokanje vsekakor ni vredu, imela sem že razne avte, večinoma zelo stare, pa noben ni spuščal takih zvokov. Tako da to moram v vsakem primeru rešit.
Bom javila, ko grem na servis, še par 100 prevozim, da mi ne bo treba hoditi 2x zapored. Res me jezi, da v tem svetu nič ne moreš doseči, če si preveč prijazen in popustljiv....
Hvala za nasvete, javim, kako se je izšlo.
LP

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To jun 15, 2010 6:47 am

Ne vem s katerega konca si, ampak lahko ti priporočam Avtocenter Joras iz Ribnice. Same dobre izkušnje z njimi tako z nakupom vozila kot z nadaljnim servisiranjem :tomidelej:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jun 15, 2010 12:49 pm

Normalno je, da nekaj poka? halo!? Pejdi na servis s kakim moškim.. žalostno, vem, ampak ponavadi pomaga..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če jun 24, 2010 11:06 am

davorz - Ribnica mi je mal predaleč, sem iz okolice Lj.
a_sist - ja, sej vem, da je tako. Sam da vidijo žensko, te takoj hočejo okrog prinest. Čeprav mam najbrž več pojma kot marsikateri moški. Sam problem je ponavadi to, da ima fant tako službo, da si ne more kar tako vzet frej, mehanikom je pa itak treba prit dopoldne al pa do 17h, ker se vsem tako mudi domov. Tako da se pol bolj jaz sem tem ukvarjam.
Jah ne vem, drugače sem ful zadovoljna z avtom, ampak tole pa ne more bit ok.
Bom javila, kako se bo razpletlo.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 23, 2010 3:22 pm

Evo, javljam ... Torej, bila na servisu, pri Škerjancu. Kar se tiče servisa lahko pohvalim, hitro, strokovno in poceni. Kar se tiče mojega menjalnika je pa tako, da sva šla z serviserjem na testno vožnjo in seveda se ni nič slišalo. Kot je navada pri teh stvareh, da takrat, ko rabiš pokazat, kaj je narobe, spet vse dela.
Kakorkoli, zdaj se ropotanje ne oglaša, oziroma le redkokdaj, očitno je spet to obdobje, ali pa se je zrihtalo samo od sebe, res ne vem.... Zaenkrat bom pustila kot je, ker v vsakem primeru mislim avto prodati, pa ne zaradi tega, ampak ker je 1.4 bencinar odločno prešvoh za nas. Tako da razmišljam o Yetiju 2.0 TDI 4x4, ampak je kar finančni zalogaj. Bomo videli.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 23, 2010 3:52 pm

MajaI je napisal/-a:Evo, javljam ... Torej, bila na servisu, pri Škerjancu. Kar se tiče servisa lahko pohvalim, hitro, strokovno in poceni. Kar se tiče mojega menjalnika je pa tako, da sva šla z serviserjem na testno vožnjo in seveda se ni nič slišalo. Kot je navada pri teh stvareh, da takrat, ko rabiš pokazat, kaj je narobe, spet vse dela.
Kakorkoli, zdaj se ropotanje ne oglaša, oziroma le redkokdaj, očitno je spet to obdobje, ali pa se je zrihtalo samo od sebe, res ne vem.... Zaenkrat bom pustila kot je, ker v vsakem primeru mislim avto prodati, pa ne zaradi tega, ampak ker je 1.4 bencinar odločno prešvoh za nas. Tako da razmišljam o Yetiju 2.0 TDI 4x4, ampak je kar finančni zalogaj. Bomo videli.
Maja, pusti raje Yetija ker je le nov avto pa še definitivno predrag za to kar ponuja. Zakaj ne razmislis o Roomsterju ali pa le o Octaviji na koncukoncev? Oba dobiš ceneje kot Yetija, pa glede tega koliko stvari spraviš noter sem prepričan da Yeti zaostaja za obema. Iz Škoda foruma verjetno veš da imam Roomsterja Tdi-ja in ti povem da z masino 1.9 tdi 77kw pa polno nalozen + 3 osebe tak da se ne vidis ven peljem brez kakih tezav in problemov pa ne glede na to ali je breg ali ne, pa še za prehitevanje je dovolj moči. Octavija pa je le avto razred višje po vseh merilih in sedaj imajo kar lepe akcije. Za menjalnik pa sem ti rekel da je to njihov zvok, ne!
lp.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI So jul 24, 2010 9:32 am

Ma ja, ne vem, Octavia je itak prevelka za garažo :) Všeč mi je pri Yetiju, ker je višji, pa 4x4, tako da res nisi v skrbeh pozimi. Bo treba še premislit.... Razmišljala sem tudi o Fabiji Combi z močnejšo mašino, ampak nimajo neke dobre ponudbe, pa lahko bi imele 6 prestav, glede na to, da je nov avto.

Da končam zgodbo glede menjalnika - od takrat, ko je bil pri serviserju, se čisto nič več ne sliši. Od takrat je minilo že kar nekaj mesecev in tistega čudnega zvoka ni več. Kot kaže rabi nekaj časa, da se uteče, prestavlja se tudi lepo, tako da je vse ok.
Odločila sem se pa za novo Fabio TDI (in ne za Yetija, ker je vseeno predrag).
Zadnjič spremenil MajaI, dne Če maj 05, 2011 9:09 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So jul 24, 2010 9:37 am

Med temi tremi je tud meni Yeti najbolj vsec (ki tudi ni ravno majhen).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov