Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Kvaliteten aditiv za dizla ?

Napisal/-a marko21 Če jul 22, 2010 10:18 pm

Lep pozdrav.
Kot že sam naslov pove, me zanima če kateri od vas pozna kakšen res kvaliteten aditiv za dizle, ki je namenjen (mogoče izključno) čiščenju šob in se da kupiti pri nas v trgovinah. Namreč teli aditivi, ki se prodajajo na petrolih (nisem 100% nekaj na V.. se mi zdi da Valovlin), pridejo cca. 5€ in sem malo skeptičen, da bi ta stvar dejansko kaj očistila te šobe...

Tako da lepo prosim, če kateri od vas ve, naj pove in mi svetuje.

Hvala, ter lep pozdrav, Marko.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Kvaliteten aditiv za dizla ?

Napisal/-a WMB Če jul 22, 2010 10:21 pm

marko21 je napisal/-a:Lep pozdrav.
Kot že sam naslov pove, me zanima če kateri od vas pozna kakšen res kvaliteten aditiv za dizle, ki je namenjen (mogoče izključno) čiščenju šob in se da kupiti pri nas v trgovinah. Namreč teli aditivi, ki se prodajajo na petrolih (nisem 100% nekaj na V.. se mi zdi da Valovlin), pridejo cca. 5€ in sem malo skeptičen, da bi ta stvar dejansko kaj očistila te šobe...

Ta na Petrolu je navaden bencin oziroma davek za budale, ki plačajo 3 deci bencina 5-7€ :)
Pej v eno bolj založeno štacuno z avtomobilskimi deli in ti bodo znali dati kaj boljšega...stane pa 25€ ....pa 2 rabiš...ena za drugo po porabljenem rezervarju goriva....
Ne vem kako točno se reče tej tekočini, ampak po opravljenih meritvah šob je res boljše....30%....če bi to vsake 2 mesca naredil, bi bile šobe večne.....tudi pumpa...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Re: Kvaliteten aditiv za dizla ?

Napisal/-a marko21 Če jul 22, 2010 10:35 pm

WMB je napisal/-a:
marko21 je napisal/-a:Lep pozdrav.

Ta na Petrolu je navaden bencin oziroma davek za budale, ki plačajo 3 deci bencina 5-7€ :)
Pej v eno bolj založeno štacuno z avtomobilskimi deli in ti bodo znali dati kaj boljšega...stane pa 25€ ....pa 2 rabiš...ena za drugo po porabljenem rezervarju goriva....
Ne vem kako točno se reče tej tekočini, ampak po opravljenih meritvah šob je res boljše....30%....če bi to vsake 2 mesca naredil, bi bile šobe večne.....tudi pumpa...

Niti neveš kako zgleda ali kakšne barve je?... ker tega sranja je po moje kolker češ....

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe jul 23, 2010 7:16 am

Wins.
Ko zadevo zliješ v tak, napolniš rezervar do vrha. Naslednja uporaba šele
po najmanj 10.000 prevoženih kilometrih.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe jul 23, 2010 12:17 pm

Ti aditivi so samo psihične narave,tko kot če narediš lukno u auspuh misliš da gre motor bolš pa ne gre samo filing je taki ker bolj ropoče :)
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 23, 2010 12:41 pm

Jaz sem probal to zadevo in: avto ne leti nič več ali manj je pa opazna razlika v tem kako se mašina umiri, vtihne in dobi en dober zvok ko pohodiš gas. Zakaj nevem ampak nekaj se zgodi in če je tako kot obljubjajo je qll!

http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/izd ... mp_cleaner
http://www.mimovrste.com/artikel/342005 ... ner-250-ml

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jul 23, 2010 12:59 pm

Se je kdo od vas že vprašal kakšna svinjarija se nahaj v rezervoarju in napeljavi goriva? Če je aditiv res takšen kot obljubljajo bo očistil tudi napeljavo in filtre. In kje bo vsa ta svinjarija končala? V bosch črpalki in šobah. Če misliš da so šobe zapacane odpelji avtomobil na servis in naj jih tam odmontirajo in nato očistijo. V vseh ostalih primerih ne bo posebnega učinka.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jul 23, 2010 2:15 pm

...ta svinjarija in delci gredo lepo do CR rampe in jih zabija eno za drugo.
Kot je zgoraj napisal peljat an servis in jih ultrazvočno spucajo.
Tile aditivi so samo njihove fore. 5€ ti lahko naredi škode za 3000€.

Jaz bi peljal k temu mojstru http://www.avtomehanika-arcon.si/

So tudi posnetki na youtube-u kako zadeva poteka.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki So jul 24, 2010 11:21 am

Z razlogom vsi proizvajalci vozil odsvetujejo razna čistila...ker ne delujejo,oziroma so škodljiva.
Pri starejših vozilih je bilo še to izvedljivo...saj so šobe imele dovolj velike odprtine .
Pri novejših vozilih pa so tolerance tako majhne da to več ni izvedljivo....zato dodatki in razna čiščenja privedejo le do okvar različnih elementov visokotlačnega sistema vbrizga.
Edini način je fizično čiščenje in čiščenje z ultrazvokom....

lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jul 24, 2010 11:25 am

Nevem koliko je na tem, kaj deluje in kaj ne, js ne zaupam tem stvarem. Je pa zanimivo, fotr k pelje svojega novejšega VW-ja na uradni servis mu vsakih nevemkoliko km serviser ulije eno flaško NevemČesa notr vtank...
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jul 24, 2010 12:03 pm

NejcZ ta dodatek se dodaja samo bluemotion modelom.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jul 25, 2010 3:35 pm

lenivec je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:...ta svinjarija in delci gredo lepo do CR rampe in jih zabija eno za drugo.
.

ker seveda tik pred pumpo ni nobenega filtra ki bi to svinjarijo ustavo

Vzdrži se takšnih komentarjev.
To, kar sem napisal se dogaja in predvsem na DCi-jih.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 26, 2010 8:58 am

nevermind je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:...ta svinjarija in delci gredo lepo do CR rampe in jih zabija eno za drugo.
.

ker seveda tik pred pumpo ni nobenega filtra ki bi to svinjarijo ustavo

Vzdrži se takšnih komentarjev.
To, kar sem napisal se dogaja in predvsem na DCi-jih.

Dajte si že enkrat dopovedat, da sodobni dizli (ne glede na poreklo) niso stari TAM-i in razni IMT-ji kjer se dize čistijo kar s šivanko. Sodobne dize so mikroskopsko majhne. Temu primerno pa občutljive na svinjarijo v nafti. Prav tako bi bilo neumno si zatiskati oči, da naftni filter očisti vse nečistoče v gorivu. Zato se v zelo majhnih količinah v celotnem sistemu (tudi po filtru) nalagajo nečistoče. In če je čistilo šob res tisto kar mora biti je zelo agresivno, da lahko očisti nanose saj, in druge svinjarije ki se nabere v sistemu ubrizga z leti. Tisto kar je dovolj fino da steče skozi filter, pa bo končalo nikjer drugje kot v šoba.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov