Nasveti in napotki ter povpraševanja...

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Sr jul 07, 2010 9:00 pm

Na začetku se ne prižge lučka, ko pa redno scuka pa se prižge in to je videti kot da bi zadušilo motor. Kako bi pa naj vedel kateri senzor bi naj bil? Če je to?

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če jul 08, 2010 8:13 am

A ko pa neha cukat, se pa lučka za ESP ugasne, ali ostane prižgana. Če ostane prižgana je to zaradi napake in potem daj na tester pa preveri kakšna napaka je zabeležena, če se ti pa potem, ko neha cukat ugasne pa verjetno napaka ne bo ostala zabeležena.
LP!

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba Če jul 08, 2010 1:44 pm

Ko je cukanje precej močno se vklopi lučka, in takrat ponavadi moram ugasnit in ponovno prižgat motor. Ko zasveti se ne ugasne več. Je pa bilo zadnjič ko sva se peljala z mehanikom da je malo scukal, lučka se ni prižgala in je zabeležil napako 4759 za ESP. Bi ga moral mogoče preverjati med vožnjo?

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če jul 08, 2010 9:43 pm

Med vožnjo lahko spremljaš meritve na vseh štirih senzorjih za ABS (odstopanja ne sme biti veliko). Vendar verjetno potem napaka ni v sistemu ESP, če ti začne cukat predno ti začne svetit lučka. Praviš pa tudi, da cuka vseeno, tudi ko imaš ESP izklopljen... Kaj pa je zabeleženo pod tisto kodo napake?
LP!

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če jul 08, 2010 9:44 pm

Preglej še morebitne napake v motornem računalniku...

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Pe jul 09, 2010 12:39 pm

Imel sem enako napako na 130 konjskemu PD-ju.
Dogajalo se je vedno v prvih kilometrih. Torej hladen. Pocukal oziroma zgubiljal vžige-vbrizge nekje med 1700-1900 obrati. Če sem pa malce hitreje pospešil pa tudi ESP lučka.
Zamenjal sem kabelj za PD šobe.
Preveri še v to smer.
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba So jul 10, 2010 12:11 pm

ronnie je napisal/-a:Imel sem enako napako na 130 konjskemu PD-ju.
Dogajalo se je vedno v prvih kilometrih. Torej hladen. Pocukal oziroma zgubiljal vžige-vbrizge nekje med 1700-1900 obrati. Če sem pa malce hitreje pospešil pa tudi ESP lučka.
Zamenjal sem kabelj za PD šobe.
Preveri še v to smer.

Kako velik je poseg za zamenjavo kablov, je potrebno paziti kake oznake kablov in koliko približno je strošek?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jul 10, 2010 2:28 pm

menja se samo un kabel ki je aznic.seprav tist komplet za tisto sobo.
na pooblascenem pride to skupaj z delom cca 80 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie So jul 10, 2010 8:21 pm

Mene je prišlo , če prav spomnim 90€ za komplet kabel. Dela ni veliko. Če ga prvič menjaš se namatraš. Če pa veš kako je pa norma pol ure čisto prava.
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba So jul 10, 2010 8:42 pm

Da ne bom preveč težil lahko kateri napiše točno kateri kabel, ali je to v glavi motorja , ...
Če se najde kaka slikica bo še boljše.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jul 10, 2010 8:44 pm

to je v glavi motorja.
pa 4je kabli so.za vsako sobo posebej se mi zdi.lahko da se motm.das dol pokrou ventilou pa bos vidu kable.
na tester dj avto da vids ker kabl je zanic,ce je sploh to problem pr teb
Ni vse res kar napišem

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba To jul 20, 2010 4:28 pm

Kabli so se preverili in so videti v redu.Mehanik sumi da bi naj bil kateri od elektropnevmatskih ventilčkov.
Trenutno imam naložen tuning ki bo mogoče z močnejšim polnjenjem (verjetno pritisk) kaj počistil cevke ...

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd To jul 20, 2010 4:37 pm

hehe to se dogaja če se naprimer pelješ rikverc in zabremzaš tako da kolo zablokira :P esp-ju se zmeša in se izklopi ker mu ni jasno kaj se dogaja ;)

testirano :)

tonem
Nov uporabnik

Še enkrat vw in problemi z elektriko

Napisal/-a tonem Pe jul 23, 2010 3:43 pm

Pri golfu 4 1.9D motorPD se je včeraj med vožnjo prižgala kontrolka za ESP. Pri ponovnem vžiganju motorja se ni več prižgala. Danes se je pravtako med vožnjo prižgala .Poleg nje pa se je prižgala še kontrolka (špirala) za gretje motorja. Ta kontrolka je stalno utripala. Tudi danes se pri ponovnem vžiganju ni več prižgala. V navodilih piše da je neka težava z računalnikom. Ker se stvari same od sebe ne popravljajo se bo stvar nadaljevala. Zanima me, če je imel kdo podobne probleme in kako ter za kakšno ceno jih je odpravil.
za pomoč vam bom hvaležen.
LP Tone

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba Pe jul 23, 2010 10:00 pm

Kar se tiče mojega problema z cukanjem je stvar taka;
testno sem imel naložen tuning za 130 PS passata in sicer za en, nato smo zamenjali nazaj program ki je original za 101 PS, in sedaj že dva dni ni opaziti nič cukanja (mogoče je še prerano govoriti!!!).
Bomo videli naslednje dni.

cd_rw
Novinec

Re: Še enkrat vw in problemi z elektriko

Napisal/-a cd_rw Če avg 05, 2010 5:08 am

tonem je napisal/-a:Pri golfu 4 1.9D motorPD se je včeraj med vožnjo prižgala kontrolka za ESP. Pri ponovnem vžiganju motorja se ni več prižgala. Danes se je pravtako med vožnjo prižgala .Poleg nje pa se je prižgala še kontrolka (špirala) za gretje motorja. Ta kontrolka je stalno utripala. Tudi danes se pri ponovnem vžiganju ni več prižgala. V navodilih piše da je neka težava z računalnikom. Ker se stvari same od sebe ne popravljajo se bo stvar nadaljevala. Zanima me, če je imel kdo podobne probleme in kako ter za kakšno ceno jih je odpravil.
za pomoč vam bom hvaležen.
LP Tone

Za začetek preveri stikalo za stop luči, oz. ko ti bo utripala spirala za predgretje motorja preveri, ali ti delujejo stop luči. Je pa to mislim, da dvojno stikalo. Enkrat gre podatek za pritisnjeno zavoro v ecu, drugič pa je za vklop stop luči.
LP!

scuba
Novinec

Napisal/-a scuba Če avg 05, 2010 1:50 pm

scuba je napisal/-a:Kar se tiče mojega problema z cukanjem je stvar taka;
testno sem imel naložen tuning za 130 PS passata in sicer za en, nato smo zamenjali nazaj program ki je original za 101 PS, in sedaj že dva dni ni opaziti nič cukanja (mogoče je še prerano govoriti!!!).
Bomo videli naslednje dni.

Avto preprosto več ne cuka, pa to ne morerš verjeti!!!
Verjetno je bilo dovolj da je dobil malo "proteinov",
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov