Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So jul 24, 2010 7:44 am

Jst osebno mam tak akumulator zaradi muske v avtu ker prej ko sem mel originalnega je vse žrmkalo :D. V enem postu je napisu če bi mu mislim da 60AH sploh filal in sem dal primer da če men 75ko fila bo nemu tut pač močnejšega od original.

Mam pa s4 ja vendar se avto prodaja v novega bom dal pa vsekakor s5 ;)

dmalis
Nov uporabnik

Napisal/-a dmalis So jul 24, 2010 12:05 pm

Verjetno je nov akumulator res ena izmed možinh rešitev, vendar ne odpravi glavnega problema - prevelike porabe v standby. Če bi želel da mi i30 zdrži 1 mesec (koliko vas veliko pravi, da naj ne bi bil problem) potrebujem 144Ah akumulator namesto sedanjega 36Ah :)

Če mi da notri "samo" recimo 70Ah bo ta pozimi zdržal malo več kot teden in to brez da bi imel 12ur odprto havbo in seku Umeka ;)

Že iz common logike mi je 180-200 mA standby porabe in 36Ah akumulator ena velka prizadetost in če so Korejski inženirji raje vložili tistih 10 EUR v ipod priključek namesto v boljši akumulator, lahko rečem da je hyundai največji krš kar se jih da kupit.

Enivej, grem v tork na servis in bom vztraju do konca. Upam da mi ne bo treba po celem internetu pisat kater AC je tak nategator. In hehe, upam, da mogoče kdo iz tega AC zna uporabljat PC in bere ta thread :)

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So jul 24, 2010 12:39 pm

Težko je reč zakaj taka poraba, vendar to po moje ni normalno.
GQ

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So jul 24, 2010 3:13 pm

dmalis je napisal/-a:Verjetno je nov akumulator res ena izmed možinh rešitev, vendar ne odpravi glavnega problema - prevelike porabe v standby. Če bi želel da mi i30 zdrži 1 mesec (koliko vas veliko pravi, da naj ne bi bil problem) potrebujem 144Ah akumulator namesto sedanjega 36Ah :)

Če mi da notri "samo" recimo 70Ah bo ta pozimi zdržal malo več kot teden in to brez da bi imel 12ur odprto havbo in seku Umeka ;)

Že iz common logike mi je 180-200 mA standby porabe in 36Ah akumulator ena velka prizadetost in če so Korejski inženirji raje vložili tistih 10 EUR v ipod priključek namesto v boljši akumulator, lahko rečem da je hyundai največji krš kar se jih da kupit.

Enivej, grem v tork na servis in bom vztraju do konca. Upam da mi ne bo treba po celem internetu pisat kater AC je tak nategator. In hehe, upam, da mogoče kdo iz tega AC zna uporabljat PC in bere ta thread :)

:)
Če bi še I-Poda priklopil da špila, bi potem po 1h zmanjkalo štroma?????
:=)

dmalis
Nov uporabnik

Napisal/-a dmalis So jul 24, 2010 6:46 pm

WMB je napisal/-a:
dmalis je napisal/-a:Verjetno je nov akumulator res ena izmed možinh rešitev, vendar ne odpravi glavnega problema - prevelike porabe v standby. Če bi želel da mi i30 zdrži 1 mesec (koliko vas veliko pravi, da naj ne bi bil problem) potrebujem 144Ah akumulator namesto sedanjega 36Ah :)

:)
Če bi še I-Poda priklopil da špila, bi potem po 1h zmanjkalo štroma?????
:=)

Hehe točno to - in še en večji LOL je to da je poleg ipod priključka še en namenski power supply priključek za raznorazne večje zadeve kot so 12V hladilnik itd. Vklop česa tazga bi pomenil 3 sekunde akumulatorja al kaj? Vrjetno bi hladilnik delal le če bi se med tem teral po avtocesti :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 So jul 24, 2010 8:40 pm

No, 12V hladilnik je druga stvar, tisto itak ne moreš dolgo laufati pri ugasnjenem avtu, razen če imaš čez 100Ah aku.
Po mojem je nekje v napeljavi napaka, da vleče teh 200mA. Jaz bi na tvojem mestu to zmeril še na parih I30 (lahko prosiš vse tukaj na forumu, ki imajo I30 bencin, da zmerijo). Če ima večina veliko nižjo standby porabo, bi resno pritisnil na servis.
Prej pa še najdi "skritega porabnika", kot je nekdo že prej svetoval. Tako jim bo lahko točno povedal, kaj vleče tak tok in da imajo drugi nižjega.
P.S.: ali si karkoli sam vgrajeval v avto?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc So jul 24, 2010 8:47 pm

Nimam I30, imam pa avto istega razreda, kupljen nov konec lanskega leta. Me zanima poraba na standbyu. Ce te slucajno zanima... ti za evidenco, jaz kot zanimivost. Moj accu je 55Ah

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So jul 24, 2010 10:21 pm

Zna biti, da tudi pri vseh triminutnih prevozih, čakanju pri posrednikih, trgovcih, v salonih... vsakič avto zaženejo s temi "starterji" direkt na prazen akumulator, kaj se dogaja z akumulatorjem, "reglerjem" na alternatorju, elektromiko na splošno, pa ni mogoče povedat. V glavnem, tisti tovarniški akumulator zame ni neka referenca zanesljivosti.
Pa 200mA je nenormalna poraba. Uveljavi garancijo, pa naj dajo avto na tester.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

dmalis
Nov uporabnik

Napisal/-a dmalis Ne jul 25, 2010 9:16 am

Skritega porabnika sicer nisem šel iskat, da mi ne bi na servisu slučajno imeli kakšne možnosti za kenslanje garancije, ker sem kot neznalec brskal po avtu. Bom pa to storil takoj če me naženejo domov.

V avto nisem ničesar vgrajeval - vse kar sem naredil je da sem se vozil 1 teden, potem je 1 teden stal in zdej se vozim 1 teden.

ggorenec: hvala za pomoč, vendar bi mi kot izhodišče, da 200mA ni OK prišlo najbolj prav če mi porabo izmeri kdo z i30 bencin 1.4 letnik 2010.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 25, 2010 11:47 am

Sosed ima enako vozilo kot ti. Sedaj ga je imel 14 dni na letališču in ko je prišel z morja mu je normalno vžgal.

Pojdi na servis in zahtevaj da napako nemudoma odpravijo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jul 25, 2010 1:14 pm

zjutraj sva bila na kavi s serviserjem Hyundajev pravi, da ni normalno in tvoj primer je izjema, kajti od kar je i30 zunaj, težav kar se tiče štroma ni............pravi, da ni treba iztikat varovalk, kajti letošnja najnovejšitester (zadnja verzija_povedal mi je št. katera mora bit) zazna dejansko vse nepravilnosti in tudi avto ima v rač. memorijo, kjer se vsako odstopanje in nepravilnost shrani in potem tester to prebere.........vse skupaj pravi, da toka lahko "pobira" največ 20-25mA.......aku 36A ima pa samo 1.4 motor osnovna oprema, naslednji je 44A in so, če sem si prav zapomnil od korejske firme Sole....

dmalis
Nov uporabnik

Napisal/-a dmalis Ne jul 25, 2010 9:39 pm

ful thanks za pomoč, bom zadevo sprintal in pokazal prodajalcu!

thx!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jul 29, 2010 5:33 pm

Ne vem ali si že odkril, ampak napaka, ki jo imaš, je verjetno tista, ki jo ima par uporabnikov oz katero je opisal določen uporabnik na enem drugem forumu. Ti bom poslal PM - povezavo do foruma, da tu ne delam "reklame". Je pa lahko rešljiva :)

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Če jul 29, 2010 5:53 pm

Reklamo za kaj?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 29, 2010 5:57 pm

Dej objavi link ali pa vsaj vsebino, da se vsi neki naučimo.

dmalis
Nov uporabnik

Napisal/-a dmalis Če jul 29, 2010 6:14 pm

@ejsim thanks za link

še za ostale, da bodo znali še kakšnemu nesrečnežu pomagat:
http://www.hyundai-klub.si/forum/viewth ... ad_id=2725

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To avg 10, 2010 12:17 pm

Ja, normalna poraba avta v stby je seveda precej pod 50mA, bi si upal trditi, da je normalno nekje do 25 ali max 30mA.

Škoda octavia ima 35mA z neoriginalnim avtoraijem vred, nisem pa probal brez AR. Kakorkoli, če odklopite klemo akumulatorja, večina avtov za nekaj sekund potegne blizu 1A toka, da se računalnik postavi v šparovno stanje... tako da pri meritvah z ampermetrom pazljivo ;) nekateri avti so celo občutljivi na odklopljeno klemo in potem javlja napako, ampak to so resnično redki primeri, po govoricah o tem naj bi to bili francski avti :? ampak govoricam ni vedno verjet.

Če ima nek avto le dobrih 30Ah akumulator ali pa nekje 40Ah, je to čisto normalno za male avte, sploh bencinarje, saj so štarterji z reduktorjem in ne rabijo večjih tokov za zagon motorja. V tovarni so že dobro izračunali, gre pa predvsem za šparanje, saj prva vgradnja akumulatorja pomeni strošek, če je vgrajen večji akumulator.

Danes imajo vsi povprečni avtomobili dovolj močan alternator, da polni vsaj 75Ah akumulator, tudi večji akumulator bi z lahkoto polnilo ;) tako da je skrb na tem področju odveč, saj danes ne vem če obstaja alternator z manj kot 55A toka, mogoče v kakšnem res mini avtomobilu, sicer pa so vsi bolj okrog 75A in tudi preko 100A.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov