Nasveti in napotki ter povpraševanja...

flajer
Nov uporabnik

Sprednje luči svetijo čudno - Clio III

Napisal/-a flajer To avg 10, 2010 8:02 pm

Imam clia 3 in eno zoprno težavo.
Namreč, pred časom so mi na servisu zamenjali desno žarnico spredaj in se mi je zdelo, da je snop desne luči nekam postrani. V levo stran sveti precej močnejši snop kot naravnost pred avto in desno pred avto.
Ko so mi kasneje (in na drugem servisu) zamenjali še levo žarnico imam zdaj tudi pri levi luči isti problem. Obe luči mi zdaj svetita nekam čudno rahlo v levo, medtem ko je predvsem pred avtom in desno od avta popolnoma preveč temno ponoči. Predvsem pri kakšni nočni ovinkasti vožnji je to blazno zoprno in občutek je kot da bi luči vedno svetile v lev ovinek, v desnega pa ne.
Dolge luči in luči za ovinek svetijo normalno.
Še to - imam model z lučmi za ovinek - ali so tukaj enake žarnice kot pri običajnih lučeh?
Na treh različnih servisih so mi merili svetilnost (ali snop, ne vem kaj točno merijo s tisto napravo) in povsod so rekli, da je vse ok. Ampak ni... :?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To avg 10, 2010 8:41 pm

Ja podobno zadevo sem imel na Roomsterju k so mi preveč površno žarnico noter dali.
Čist možno je tako kot je bilo pri meni da žarnica skupaj z grlom(no tisti plastični kot k so žičke noter) nista lepo noter vtaknjena in zahaklana in da jo zato poševno nese. Nazadnje je najboljše daq se sam malo poigraš pa ugotoviš kako in kaj.
lp.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 To avg 10, 2010 9:18 pm

Napačno so ti vstavili žarnico. Vem da se mora pri Meganu 2 na steklu pred lečo videti dve navpični sledi od žarnice. Najverjetneje je tudi pri Cliu podobno.

flajer
Nov uporabnik

Napisal/-a flajer To avg 10, 2010 9:32 pm

Sej, če bi jaz s svojo šapo prišel zraven bi se že sam poigral s tem...

Se pravi bo najbolje da še enkrat zatežim na servisu, da dajo žarnico notri tako kot je treba.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 5 gostov