Nasveti in napotki ter povpraševanja...

white6667
Nov uporabnik

Kakšen dober servis za menjalnik za Nissan 350z?

Napisal/-a white6667 Ne avg 01, 2010 11:00 am

Kupil sem Nissana 350z na katerem pri prestavljanju v določenih prestavah škrtne.

Predvidevamo, da je okvarjena sklopka (čeprav se sploh ne čuti, da bi drsela) in mogoče kakšen sinhron.

Na original servisih, bi najraje zamenjali kar vse sinhrone, ležaje ipd. Cena pa bi bila z vsemi deli in menjavo po dveh različnih predračunih okoli 3200€ (s servisom).

Ker nisem čisto prepričan, da je nujna menjava vseh sinhronov (in vseh pripadajočih delov) iščem tudi alternativne ponudbe. Svetovali so mi, da povprašam pri specializiranih strokovnjakih za menjalnike, ki naj bi jih bilo v Sloveniji kar nekaj. Ima morda kakšne izkušnje s tem, oz. pozna katerega.

Opomba: Želim res dobro popravljen menjalnik, tako da ga vsakomur tudi ne bi dal šraufat. Zanima me predvsem kvalitetna storitev. Kot zanimivost: na treh večjih originalnih Nissan servisih še nikoli niso niti odprli menjalnika. Ne bi rad, da se učijo na mojem. Če pa druge variante ne najdem bo tudi original servis ok.

V naprej hvala za kak nasvet.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne avg 01, 2010 8:10 pm

iz kje pa si?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne avg 01, 2010 9:04 pm

AH Kulc moravce, opravijo ti enkratno, tudi strosek ti vnaprej povedo skoraj tocno. Ko delajo imas moznost biti tam navzoc, ce pa te ni ti ob prevzetju avta povedo kaj so popravili tocno vse pokazejo kaj je bilo menjano in zakaj.

Avto vedno stestirajo predno ti ga dajo v roke in avto ima po njihovem servisu zares "gladko" voznjo, vse je res tako tekoce, clovek dobi ocbutek kot da je ravno kupil avto. Niso tudi zastonj oznaceni kot najboljsi nissan serviserji v sloveniji. Ni poceni je pa vredno vsakega centa!

Edit: najboljse je da ga zapeljes in ti naredijo test skozi, ker jest imam obcutek da bos ti na tem avtu mogel v kratkem menjati se kaj drugega kot to.. Ti je prodajalec povedal zakaj je taka okvara? Jest sem govoril s fantom ki ima 350z letnik 2004 ze 5 let in pravi da to prvic slisi da bi bila napaka tovarniska..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

white6667
Nov uporabnik

Napisal/-a white6667 Po avg 02, 2010 6:43 am

Hm, eden od servisov na katerem so mi omenili, da menjalnika še niso odprli je ravno Nissan Krulc v Moravčah (sem jih klical). S tega razloga jih nisem dal ravno v ožji izbor.

Drugače pa, napaka verjetno ni tovarniška. Menim, da je eden od prejšnjih lastnikov grdo menjal in poškodoval kak sinhron (avto so mi že temeljito pregledali na dveh servisih, vendar samo "od zunaj").

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po avg 02, 2010 11:04 am

Hja potem pa nevem, jest tam servisiram vedno je pa res da tako velikih okvar nisem imel

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po avg 02, 2010 11:12 am

Priporočam da čimprej zapelješ na servis ali do kakega ''menjalnik majstra'', preden se poškoduje še kakšen zobnik... :!:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To avg 17, 2010 8:46 am

Si uspel stvar popravit?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov