Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Stewox
Nov uporabnik

Touran - pokvarjena šoba/diza in splošne informacije

Napisal/-a Stewox Po avg 16, 2010 4:41 pm

Touran 2.0 TDI (podoznako še nevemo) 2005-2010

Diza je bosch in nekaj NAJ bi bilo z dizo narobe , foter je dal avto na Porsche ker drugje pač ni najdo nevem zakaj , tak da niti tam pri Porscheju nevejo kaj je narobe , stestirali so na kompu avto in so tudi zamenjali šobo na drug celinder in je problem bil točno tam kjer je bila ta šoba prestavljena , naklučje , nevem , avto pa trese pri določenih obratih oz hitrosti , trese tak kot da mu majnka dovod , spucali so že vse klable in razne cevi , za pumpo iz rezervoarja nevem.

Imam pa informacije BOSCH dize , to je ena od diz ki naj bi bila pokvarjena , in je tudi elektronska:

04-12-21 BM
21158 TR

03G130073G
BTC

0414720404
PDB
027 BOSCH

Foter je še povedal da je deval avto tudi drugim privatnim avtoservisom in mogoče je kdo kaj zjebal ali zamenjal z slabšim , je mogoče to da je bila elektronika zamenjana z slabšo oz staro verzijo čipovja/frimware ?

Tak z avti niamo pojma , kaj je RSR čiščenje diz in pravijo da jih nima vsak servis, kao bolši servisi majo , ostali pa ne?

kere so bolše , boschove ali siemensove dize ?

Ali je avto BMM BKD nevem ker so papiri v avto ki je zdaj trenutno nedosegljiv lahko pa pridobim te podatke če je nujno , dajte pomagat plz 1000€ pravijo da stane delo in nova diza itd ....

če hočete jo lahko slikam ker jo imamo doma še danes , ostale 3 dize so še v avtu tak da nevem če so vse res od boscha , nevemo še , bosch se mi zdi LOW prti siemensu , isto kot nek LG/philips VS samsung/sony.

bilo je še rečeno (to kaj sem na netu najdo) da je lahko šoba tudi nevem kako čista in je lahko samo napaka v elektroniki same šobe in se zapira oz ostaja zaprta pri določenih obratih.

Se da povezat z elektroniko tudi od doma če znaš ? tako da lahko štelaš in gledaš kako in kaj ali je to samo specialno za service (mogoče ima elektronika USB priključek hah)

Stewox
Nov uporabnik

Napisal/-a Stewox Po avg 16, 2010 4:42 pm

zelo je podobna tej , po kodi je ista

http://cgi.ebay.de/Pumpe-Duse-Einheit-I ... beh%C3%B6r

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po avg 16, 2010 5:18 pm

Pozdravljeni

Šoba se da obnoviti, kar je občutno ceneje kot nabava nove.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Po avg 16, 2010 7:53 pm

Obcutno ceneje pa tud neko garancijo dobis vsaj tu okrog
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po avg 16, 2010 8:29 pm

stewox evo kontaktiraj http://www.max-diesel.com/
pa če ti ni predaleč, se zmeni za obisk delavnice.
max ti bo ziher znal popravit kar se tiče šobe.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Stewox
Nov uporabnik

Napisal/-a Stewox To avg 17, 2010 12:48 am

ok tnx

Zdaj me pa zanima ali je to na sliki starejša oblika fuel injectorja oz fuel nozzle (pumpe duse) ali je to novejša ki je pod visokim pritiskom ki se ji reče common rail (ali sem še sam vse zamešal?)

Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To avg 17, 2010 1:11 am

Common raila tale vaš Touran verjetno še nima, ker so common-rail 2.0 TDI dizli pri VW-jih bili lansirani šele v letu 2008.

Šobe se na teh 2.0 TDI rade kvarijo. Na začetku so vgrajevali Siemnsove, ki so še bolj crkovale, potem so jih zamenjali z Boschevemi, ki so sicer delovale bolje, ampak še vedno prihaja do problemov. Če se motim me naj kdo popravi.

Pravtako ponavadi ko gre ena, grejo v kratkem še ostale tri.

Sam bi pravtako sledil nasvetu uporabnika Fan-a.

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul To avg 17, 2010 7:25 am

Boscheve šobe naj bi bile v redu, kvarijo se siemensove, jaz bi na vašem mestu najprej preveril inštalacijo v glavi pod pokrovom ventilov.

Stewox
Nov uporabnik

Napisal/-a Stewox To avg 17, 2010 2:41 pm

Hvala 100x

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To avg 17, 2010 3:45 pm

Večina sistemov PD je v garancijskem roku izkazala vsaj eno ali dve odpovedani dizi (830€). Če si bil komunikativen, so ti v okviru garancije menjali vse 4, izkušnje sodelavca na Passat 2.0tdi 4motion. Verjetno res pomaga mojster iz Litije ali in pa nabava iz Ebaya.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov