Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Astra 1.7 H ne vžge v prvo.

Napisal/-a Scorp84 Sr avg 18, 2010 9:19 am

Bratranec ima eno težavo, avto je drugače kupljen iz nemčije in se vidi da ni glih bil po mestu vožen, je pa zato po mojem veliko kilometrov naredil na avtocesti.

Težava je v tem, da avto dolgo vergla preden vžge. Učasih lahko dolgo verglaš pa se ne bo vžgal. Če pa prvič zaverglaš in takoj spustiš, v drugo bo takoj vžgal kot da ni nič. Redko kdaj se zgodi, da v drugo dolgo vergla.
Avto je bil na testerju, ki pa ni nič pokazal. Sam sumim da kakšen senzor ne deluje pravilno. Trenutno ne morem priti do svojega računalnika da bi na programu preveril, kateri senzor bi lahko bil. Sam sumim na senzor ki se nahaja nad jermenom in je pri zobatem jermenu, najbrž tudi določa obrate in pozicijo motorja. Sem nekje zasledil podatek da naj bi imel kar dva senzorja za to.
Tukaj je slika močnejšega motorja, bratranc ima 75km ampak sta skoraj ista, le par razlik je.
http://www.astraownersnetwork.co.uk/sho ... php?t=9370

Je pa še stara oblika astre (2003 letnik), le da so novejši motor dali not. Sicer govorijo da naj bi črpalka, common rail, premal pritiska dajala. Sam teško to verjamem, ker motor vredu vleče in nič ne cuka.
Še to sem pozabil omeniti, omenjeni senzor sem že odklopil, računalnik ni niti pokazal napako? da senzor ne deluje ali pa da ni priklopljen. Tako da bomo v tem primeru iskali isti motor, kjer bi lahko medseboj zamenjali senzor in na tak način iskali krivca, ker novega kupovati pa da stari deluje, ni glih fajn :D Pa enkrat drugi teden bomo tudi šli preverit pritisk same črpalke.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr avg 18, 2010 9:54 am

grelne svečke.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr avg 18, 2010 10:00 am

Če je zunaj 30+ se grelci nimajo kaj prižgat. Če pa bi bili grelci v drugo tudi nebi hotel takoj vžgat.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr avg 18, 2010 10:06 am

No ko boš našel rešitev sporoči.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr avg 18, 2010 10:29 am

Napiši zraven, da ni bil teran ko je bil mrzel in da ni bil ugašan vroč. Ker polovica uporabnikov ti bo tle n aforumu rekla, da je to krivo :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr avg 18, 2010 10:41 am

Kdo ve kaj je prešnji lastnik počel, je pa drugače turbina se začela oglašati nekaj dni nazaj. Gre pa zdaj v obnovo, dokler je še ''cela''.
Mogoče v zanimivo še komu, kako se sliši turbina. V prostem teku, se lahko leposliši kako veternica počasi drajsa ob ohišje turbine. Čeprav se komaj sliši ampak je slišno. Mogoče ni pri vseh tako, ampak pri tem motorju se je dal slišat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov