Ta zgleda veliko bolje od tistega ki je puščal na 10 mestih, pri temu je le ena minimalna pikica iz katere kaplja. Ko avto parkiram se na tleh nabere cca. 3 kapljice...
V glavnem, na petrolu sem kupil TESNILEC, potem sem pa malo bral sem pa tja in naj to ne bi bilo pametno, sodeč po tem kako rjasta je bila stara voda v hladiliku ko sem ga menjal predvidevam, da je že tako dokaj zabasano vse skupaj. Nočem poslabšati zadeve, nepotrebni stroški...itd. Potem raje dolivam po potrebi vodo.
V ponedeljek imam namen za nasvet vprašati lokalnega serviserja, sem se pa še prej hotel pozanimati tukaj na forumu.
In če ima mogoče kdo kaj več časa, da mi obrazloži navodila, ki so na flaški tesnilca:
NAVODILO:
1. Hladilnik najprej napolnite z vodo do približno 2cm pod vrhom. (tukaj mi ni čist jasno kaj hočejo, glede na to da je hladilnik v avtu ter poln vode in ga ne mislim spet ven jemati)
2. Prednjo stran celic pokrijte, nato motor in hladilnik segrejte na 60-80 stopinj. (tukaj mi sploh ni jasno kako sprednjo stran celic naj pokrijem s čim???, temperature pa itak ne bom mogel izmerit, pač da se segreje)
3. TESNILEC pretresite in vlijte v hladilnik, ko motor deluje. (ok, V HLADILNIK?, dostop imam le do ekspanzijske posode, je to mišljeno? Predvidevam, da pri odpiranju hladilnika pri prižganem motorju začne voda špricati ven, ne vem kako naj bi nalil to zadevo takrat not...?)
4. Hladilnik nato zaprete in pustite motor počasi delovati še 5-7 minut (to mi je dokaj jasno

Na flaški pa je tudi napis: TESNILEC POVEČA MOČ HLAJENJA MOTORJA, OČISTI IN IZOLIRA CELOTNI HLADILNI SISTEM.
Sliši se super, bi pa res prosil za kak nasvet nekoga z izkušnjami...bi rad pred zimo to poštimal.