Nasveti in napotki ter povpraševanja...

JonnyQuest
Nov uporabnik

R5 FIVE HLADILNIK PUŠČA UPORABA TESNILA ?

Napisal/-a JonnyQuest Pe sep 03, 2010 5:37 pm

Stvar je taka, spustil mi je hladilnik, sem ga zamenjal za enega rabljenega za 10e.

Ta zgleda veliko bolje od tistega ki je puščal na 10 mestih, pri temu je le ena minimalna pikica iz katere kaplja. Ko avto parkiram se na tleh nabere cca. 3 kapljice...

V glavnem, na petrolu sem kupil TESNILEC, potem sem pa malo bral sem pa tja in naj to ne bi bilo pametno, sodeč po tem kako rjasta je bila stara voda v hladiliku ko sem ga menjal predvidevam, da je že tako dokaj zabasano vse skupaj. Nočem poslabšati zadeve, nepotrebni stroški...itd. Potem raje dolivam po potrebi vodo.

V ponedeljek imam namen za nasvet vprašati lokalnega serviserja, sem se pa še prej hotel pozanimati tukaj na forumu.

In če ima mogoče kdo kaj več časa, da mi obrazloži navodila, ki so na flaški tesnilca:

NAVODILO:

1. Hladilnik najprej napolnite z vodo do približno 2cm pod vrhom. (tukaj mi ni čist jasno kaj hočejo, glede na to da je hladilnik v avtu ter poln vode in ga ne mislim spet ven jemati)

2. Prednjo stran celic pokrijte, nato motor in hladilnik segrejte na 60-80 stopinj. (tukaj mi sploh ni jasno kako sprednjo stran celic naj pokrijem s čim???, temperature pa itak ne bom mogel izmerit, pač da se segreje)

3. TESNILEC pretresite in vlijte v hladilnik, ko motor deluje. (ok, V HLADILNIK?, dostop imam le do ekspanzijske posode, je to mišljeno? Predvidevam, da pri odpiranju hladilnika pri prižganem motorju začne voda špricati ven, ne vem kako naj bi nalil to zadevo takrat not...?)

4. Hladilnik nato zaprete in pustite motor počasi delovati še 5-7 minut (to mi je dokaj jasno :))

Na flaški pa je tudi napis: TESNILEC POVEČA MOČ HLAJENJA MOTORJA, OČISTI IN IZOLIRA CELOTNI HLADILNI SISTEM.

Sliši se super, bi pa res prosil za kak nasvet nekoga z izkušnjami...bi rad pred zimo to poštimal.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe sep 03, 2010 8:36 pm

ČE boš vlil v expanzijsko se ne bo nič zgodilo, ker petka ima zaprt sistem hlajenja....
Hladilnik lahko odpreš med delovanjem pa voda ne bo špricala ven....
Kot trejte.....najdi še en hladilnik za 10e pa boš bolj hvaležen verjemi....Sem imel sam podobno izkušnjo ....kupil sem tesnilec, ker sem avto pač rabil in ni bilo časa vzet hladilnik ven in ga popravit....na koncu sem razdiral armaturo , da sem lahko očistil pečko, jemal ven hladilnik, ker je tisti tesnilec zatesnil pol kurca....in pa komplet spiral sistem, da se ne bi spet zabasala pečka....Se pravi stroškov sem imel za 10 tesnilcev pa dva nova hladilnika....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar So sep 04, 2010 9:05 am

Osebno imam slabe izkušnje s tem tesnilcem. Pred leti smo imeli na Fiat Uno-tu problem s tesnenjem hladilnika. Ko smo noter vlili to čudo od tesnilca, se je parih sekundah spremenil v neko zelo gosto brozgo, ki je zaštopala vse kar se da, tudi tisto kar sploh ne bi bilo treba. Posledica? Dva popoldneva šraufanja kilerja in 3/4 sistema hlajenja(pa tud gretja kabine) dol in čiščenja le tega. :roll: Skratka, tega sranja nikoli več avto.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So sep 04, 2010 1:44 pm

TEsnilec že zatesni tam ko pušča, žal pa tudi zabaše kaj drugega ko nebi smelo...
Raje reši brez tesnilca. Kje ti pa pušča hladilnik?

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So sep 04, 2010 2:14 pm

Tko kot so včasih delal j**c not vrž pa je :lol: hec hec :lol:
Tut jst nebi dajal tega tesnila notr rajsi kupi drug hladilnik ki bo cel.

JonnyQuest
Nov uporabnik

Napisal/-a JonnyQuest So sep 04, 2010 5:24 pm

Najlepša hvala za odgovore!

Bom torej poiskal nov hladilnik :D Res ne bi reskiral, saj mašina drugače deluje vrhunsko...ima pa 200k km :)

Drugače pa pušča desno zgoraj (na notranji strani, na strani kjer je ventilator), tam kjer se "rebrasti" del drži roba.

Pušča pa minimalno v primerjavi s prejšnjim, na cca 100km se je v ekspanzijski posodi nivo znižal za približno 2 cm. Tko da ni spet neka panika, sam se pa ni fino s tem zajebavat med zimo :D

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So sep 04, 2010 7:16 pm

raje nov hladilnik, saj za 50 eur se ti ne splača z tesnilcem svinjat po mašini.......

http://www.herkules.si/index.php?productID=17277
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So sep 04, 2010 8:36 pm

Če je enak kot na starem cliotu in če si kje blizu maribora ter če imaš za pir se lahk oglasiš po hladilnik.

lp, Aleš.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov