Nasveti in napotki ter povpraševanja...

trololo
Nov uporabnik

Mirovanja avtomobila - 1 leto!

Napisal/-a trololo Pe sep 03, 2010 10:22 am

Hello,

upam, da sem na pravem mestu za iskanje pomoči in nasvetov. :)

Torej v stari hiši, v garaži nam stoji ŽE 1 LETO Hyundai Accent. Letnik 2001. 1,5 benzinar. "Garaža" je brez vrat. Tla so betonirana. Na avtu je tone praha. Ja saj vem, zelo površno. Naredil sem napako, ker ga nisem bolj zaščitil. Avto je bil takrat še v odličnem stanju. Vse kar sem storil je to, da sem odstranil akumulator. Benzina pa je bilo še pol tanka. Pač smo kupili dva nova avta in hišo, pa je bila stara hiša odlično mesto za avto in ostalo kramo, ki jo nismo rabili.

No sedaj pa želim ta avto spraviti nazaj v pogon. Za kakšna dela je dober. da lahko umazan vsedeš v njega in za podobne stvari. Torej KAKO naprej? Kaj treba vse preveriti, preden prižgeš avto, ki že več kot eno leto miruje? Ko ga spravim v pogon ga bom prvo kot prvo temeljito opral in nato še spoliral.
;) ;)
Hvala že v naprej za vaše nasvete.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Pe sep 03, 2010 10:30 am

servis,novi bencin in to je to...pa akumulator ce ni kul...

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Mirovanja avtomobila - 1 leto!

Napisal/-a mITJA122 Pe sep 03, 2010 10:32 am

trololo je napisal/-a:Hello,

upam, da sem na pravem mestu za iskanje pomoči in nasvetov. :)

Torej v stari hiši, v garaži nam stoji ŽE 1 LETO Hyundai Accent. Letnik 2001. 1,5 benzinar. "Garaža" je brez vrat. Tla so betonirana. Na avtu je tone praha. Ja saj vem, zelo površno. Naredil sem napako, ker ga nisem bolj zaščitil. Avto je bil takrat še v odličnem stanju. Vse kar sem storil je to, da sem odstranil akumulator. Benzina pa je bilo še pol tanka. Pač smo kupili dva nova avta in hišo, pa je bila stara hiša odlično mesto za avto in ostalo kramo, ki jo nismo rabili.

No sedaj pa želim ta avto spraviti nazaj v pogon. Za kakšna dela je dober. da lahko umazan vsedeš v njega in za podobne stvari. Torej KAKO naprej? Kaj treba vse preveriti, preden prižgeš avto, ki že več kot eno leto miruje? Ko ga spravim v pogon ga bom prvo kot prvo temeljito opral in nato še spoliral.
;) ;)
Hvala že v naprej za vaše nasvete.

Lep pozdrav.

Nwm kei velik nimaš za gledat....poglei, če je olja dost...akumulator not, parkrat kontakt ,da pumpa vzpostavi pritisk goriva...pa more zalaufat...lahk da bo motor mal zaropotal, ker je lep čas stal in je olje odteklo...ko bo zalaufal pa brez gasa...pusti ga da laufa v prostem teku nekaj časa...

To je z moje strani..kei več ti pa bojo povedali še ostali.

Pa srečno vožnjo :D

406 je napisal/-a:servis,novi bencin in to je to...pa akumulator ce ni kul...

Se strinjam..olje pa filter le menji..glede benz-a pa kr tega pokur..nebo panike.

trololo
Nov uporabnik

Napisal/-a trololo Pe sep 03, 2010 10:51 am

Ok. Hvala za nasvete. Malo še počakam, če ima še kdo kaj za povedat. Potem pa grem obujat hyudai-ja od mrtvih. :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Mirovanja avtomobila - 1 leto!

Napisal/-a sašo5 Pe sep 03, 2010 10:59 am

trololo je napisal/-a:
preveriti, preden prižgeš avto, ki že več kot eno leto miruje

predvsem obrni motor "na roke" oz. daj v četrto in meter na prej oz nazaj, nato daj samo kontakt in po nekaj sekundah zaštartaj...

trololo
Nov uporabnik

Napisal/-a trololo Pe sep 03, 2010 3:57 pm

Hvala vsem.

Po upoštevanju vaših nasvetov mi je avto po nekaj minutah kašljanja in jokanja motorja uspelo prižgat.
Ga nekaj minut pustil, da se motor malo segrel. Potem sem menjal olje in akumulator. Avto zdaj vžge brez problema. Jutri pa sledi temeljito pranje in poliranje :)

Bom pa še poklical lokalnega mehanika, da ga še malo pregleda.

Lep pozdrav vsem!

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe sep 03, 2010 5:00 pm

trololo je napisal/-a:Hvala vsem.

Po upoštevanju vaših nasvetov mi je avto po nekaj minutah kašljanja in jokanja motorja uspelo prižgat.
Ga nekaj minut pustil, da se motor malo segrel. Potem sem menjal olje in akumulator. Avto zdaj vžge brez problema. Jutri pa sledi temeljito pranje in poliranje :)

Lep pozdrav vsem!

No sam da je kresnu 8) ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne sep 05, 2010 10:31 am

trololo je napisal/-a:Hvala vsem.

Lep pozdrav vsem!

Preden greš na cesto z njim preveri še stanje gum in predvsem zavor. Stal je eno leto in na diskih je debela plast rje. Zato kakšen kilometer ali dva previdno da vidiš v kakem stanju so diski in ploščice. Če je bila slučajno zategnjena ročna se zna zgoditi da je zagrabilo pakne in jih boš uničil....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov