Nasveti in napotki ter povpraševanja...

avion
Novinec

Kaj bi lahko bilo narobe

Napisal/-a avion Pe sep 10, 2010 9:52 am

Na moji alfi 156 1.9 JTD (115kM), že od kar jo imam sklopka prime bolj na koncu. Vendar zaenkrat še nikoli ni zdrsela. Prejšnji teden sem ob speljevanju začutil močnejše potresavanje ob speljevanju. Mislil sem, da so kakšne luknje na cesti. Potem sem pozabil na to.l Čez vikend sem šel na morje in vse je bilo spet ok. V ponedeljek pa se je zgodba ponovila, samo da dosti bolj opazno. Ob speljevanju, v tistem razponu, kjer sklopka zagrabi...se avto začne potresavat. In celo nek zvok se sliši, kot da bi nekaj drsalo. Ampak poudarim naj, da trese samo takrat, ko dela sklopka. Čim enkrat sklopku spustim...in če potem pospešujem...nič več ne trese....se pravi tresenje samo v tistem razponu ko sklopka zagrabi.
Kljub temu, pa sklopka ne zdrsi.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo. Kot sem rekel, začelo se je kar naenkrat dogajat in ne postopoma.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe sep 10, 2010 10:23 am

Sklopka bo verjetno vsak cas za zamenjat.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe sep 10, 2010 11:17 am

Morda kakšna pogonska gred, da zarad tega zatrese ob speljevanju..kakšen nosilec motorja, menjalnika...

Lp

kr.en
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a kr.en Pe sep 10, 2010 11:34 am

če to dela samo pri speljevanju in daš premalo gasa je normalno da se avto trese, saj saj motor dobi premalo bencina oz dizla. Če pa to dela ko daš dosti gasa, je pa nekaj narobe.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 10, 2010 11:50 am

A ni to tisto ko lamela na nekaterih delih je slaba in ko pač se zavrti na del kjer ma boljše trenje potegne, ko se zavrti na del s slabšim trenjem popusti, tako da avto cuka?
Glede na to da z menjavo sklopke bi mel skoraj tolko stroškov kot z menjavo zloglasne turbine :-P bi ti reku da pusti stat dokler dela. Ne moreš (?) vedet, kolko ti bo še trajala. Mogoče niti ni znucana. Naj drugi povejo kaj več ki se bolj spoznajo :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

avion
Novinec

Napisal/-a avion Pe sep 10, 2010 12:28 pm

Hvala,
Za vaše odgovore in linke.
To tresenje je tako močno, da je nezdravo in nikakor ni za vozit. Scenarij z obrabljenimi lamelami, se mi takole ob branju zdi smiseln.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov