Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Po 8000 km redni servis???

Napisal/-a Antiznačkar Pe sep 10, 2010 3:17 pm

Pred par dnevi mi se je na peugeotu 206 1.4 HDI začela prižigat neka lučka (v knjižici avta piše, da so lahko problemi z vbrizgavanjem ipd)

Danes sem klical mehanika in mi je rekel, da je potreben redni servis in naj ne skrbim. Poleg tega se mi tudi prižiga lučka za airbag.

Redni servis sem opravlil pol leta nazaj oz. pred 8000 kilometri.

Je možno, da je to res, da je potreben servis?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe sep 10, 2010 5:56 pm

Pozdravljeni

Opozorilna lučka za servis se prižge po določenih prevoženih kilometrih ali po določenem času - 12/24/36 mesecev, novejši VAGi imajo to urejeno po tednih. Torej to so tovarniške nastavitve, lahko pa se ECU preprogramira na drugačne termine.

V vsakem primeru pa ne bi bilo narobe da vašemu mehaniku pokažete to opozorilo in v koliko imate možnost, vozilo priklopite na tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe sep 10, 2010 6:16 pm

Hvala za odgovor, do zdaj mi je računalnik vedno kazal kot opozorilo za servis neko orodje pri prevoženih kilometrih, in to po 20000 km / 1 leto po opravljenenm servisu, da je potrebno novega opraviti.

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. Pe sep 10, 2010 8:54 pm

Pojdi do enga mehanika da avto priklopi na tester ..... kar je meni znano se za servis pojavi znakec vilačastega ključa ob števcu prevoženih kilometrih, ne pa kaka lučka ..... je pa lahko tista lučka kak resen problem .... lahko pa lažni alarm ....... zato SERVIS na TESTER!

lp
daniel
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov