Dragan Klep je napisal/-a:Torej, kot sem omenil, menjali so mi tesnilo glave na masini.
Začela je namreč puščat in je narahlo med vožnjo itekalo olje.
Menjali so mi tudi teflone, a pojavil se je sledeč problem, ki ga pred menjavo tesnila in teflonov ni bilo. Avto namreč nenormalno kadi ob vžigu zjutraj, se pravi, ko stoji v garaži cca 10ur. Tudi med vožnjo kadi par kilometrov, potem neha, če ga recimo malo poženem v obrate se pojavi zelo temen dim.
Občutek imam, kot da nekje teče olje v cilindre, če se ne motim, problem je še namreč v tem, da mi je v slabih 1000km, ki sem jih prevozil, popapal skoraj vso olje.
Avto ima prevoženih skoraj 200000km, bil je redno servisiran na vsakih 10000km, poraba olja ni nikoli bila večja od pol litra na 10000 prevoženih kilometrov, čeprav je avto že mal kadil ob vžigu, potem pa ne več.
Kaj je tu za naredit, jaz itaq ostajam brez idej, moj mehanik pravi, da so lagk batni obročki, jaz pa izgubljam zaupanje, ker se je dihtunga menjala že tretjič, glava ni zvita olje pri dihtungi ne teče, res pa je da še ni do konca zategnjena glava, ta bi se naj zategnila nekje pri 1000 prevoženih kilometrih.
IMA KDO KAKŠNO IDEJO, mislim avta mi je škoda, ker ima zamenjane že vse vitalne dele, menjalnik kuplunga manšete itd, pa še na novo je bil prebarvan in res se lepo vozi.
Hvala za odgovore že vnaprej.
Svizec:) je napisal/-a:Pozdravljeni!
Sam se imel enak primer pri mazdi 323f1.5 i,hladen kadil,tefloni so bili menjani zelo previdno pregledal sem jih z lučjo noben ni bil poškoovan glava ni bla počena,najbrž bi bilo potrebno menjat vodila ventilov,napake nisem saniral ker se ni splačalo.
LP
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 21 gostov