Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

popravilo/obnova centralnega zaklepanja

Napisal/-a moj-avto Če sep 30, 2010 8:44 am

Meni nagaja centralno zaklepanje na Škodi ob vlažnem vremenu.
Že en čas opažam, da ko odklepam ali zaklepam avto in ko je vlažno vreme mi centralno ne deluje normalno. Mi ne odklene in zaklene celotni avto. Sklepam, da se je v mehanizmu nabrala umazanija ali kaj podobnega.
Nov mehanizem stane 120€ na Porsche-ju in se mi zdi preveč denarja.
Mene zanima, če se kak servis v Sloveniji ukvarja z popravili/obnovo mehanizmov centralnega zaklepanja.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če sep 30, 2010 8:53 am

Kolikor vem so ti mehanizmi zakovičeno oz. fiksno zaprti in ne omogočajo razdrtja in čiščenja.

Za firbec sem jaz pri mojem bivšem Tipotu pred leti razdrl ta (nedeljujoči) mehanizem, pa mi brez vrtalnika in brusilke ni uspelo.

Predlagam, da se vzame rabljeno robo ali pa z odpada.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če sep 30, 2010 9:00 am

lahko razdereš brez kakršnegakoli problema pri Octavii (sklepam da imaš ocvatio po avatarju) ;)
Vendar pazi! Preden se lotiš razdirat si poglej kakšen torx potrebuješ, saj ta "torx" nima samo 6 utorov, ampak več (za zdret ključavnico).
Sem imel enake probleme kot ti, pa je en dan kar spet začelo delovati. Ko sem zdiral, pa nisem nič opazil, da bi bilo kaj vlažno, umazano al karkoli.
A se ti mogoče pri zapiranju vrat ne ugasne lučka v kabini? Ker možno tudi da ti je šlo kakšno microstikalo v ključavnici ;)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če sep 30, 2010 8:02 pm

Pozdravljeni

Lahko nagaja stikalo v ključavnici ali pa konektor ( oksidacija ) na modulu konfortne elektronike. V koliko imate možnost vozilo priklopite na tester, ter testirajte pravilno delovanje modula in njegovih komponent.

Samih motorčkov ni potrebno razdirati - ne bo nič bolje.

No, pa tista cena popravila je tudi pretirana......................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če sep 30, 2010 8:36 pm

podobno se dogaja pri vw passatu in golfih. nekaj časa odklepa na obroke in s časom čisto odpove. napaka je v kjučavnici oz. v motorčku. ta zašteka in ta se pri rahled udarcu še sprosti čes čas pa tudi to ne pomaga več. edina rešitev v tem primeru je menjava kjučavnice. vendar v teh primerih ni imelo vreme oz. vlaga kakšnega bistvenega pomena. pač napaka v materijalu.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če sep 30, 2010 9:11 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:lahko razdereš brez kakršnegakoli problema pri Octavii (sklepam da imaš ocvatio po avatarju) ;)
Vendar pazi! Preden se lotiš razdirat si poglej kakšen torx potrebuješ, saj ta "torx" nima samo 6 utorov, ampak več (za zdret ključavnico).
Sem imel enake probleme kot ti, pa je en dan kar spet začelo delovati. Ko sem zdiral, pa nisem nič opazil, da bi bilo kaj vlažno, umazano al karkoli.
A se ti mogoče pri zapiranju vrat ne ugasne lučka v kabini? Ker možno tudi da ti je šlo kakšno microstikalo v ključavnici ;)

Pri odklepanju se lučka kabine ne odpre. Odklenejo se le ena vrata (ta voznikova).
Če zaklenem na prtljažniku pa centralne deluje normalno. Pri zapiranju vrat se lučka kabine normalno ugasne.
Med vožnjo se občasno vrata sama odklepajo in zaklepajo.
Občasno se avto sam zaklene, ko zaprem vrata. (moram paziti, da ne pustim ključev v avtu)
Možno je res šla le ključavnica.
Bom paljal na servis, da mojstri ocenijo kaj bi točno lahko bilo!
Avto, moj partner!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov