Nasveti in napotki ter povpraševanja...

branebrane
Nov uporabnik

Ropotanje ob zaviranju

Napisal/-a branebrane Ne okt 03, 2010 9:28 am

Ob zaviranju se mi začne avto ful trest in ropotat. Zvok bi opisal kot nekakšem "tk-tk-tk-tk-tk".
Tudi na pedalu zavore se čuti da jo za vsak "tk" malce porine nazaj.
Tudi med vožnjo se sliši nek zvok - ki je sicer bolj tih. A ob pospeševanju je vse glasnejši.

Stvar se je pojavila včeraj, ko sem po 1 tedenskem dopustu prišel domov.
Avto sem en teden zajaz brez problemov parkiral, včeraj pa takoj z prve zečelo ropotat.

Zanima me kaj bi lahko bilo krivo.
Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne okt 03, 2010 9:39 am

parkiran je bil pa kje... nekje zunaj na prostem... poglej diske,ker so verjetno rjavi ;)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Ne okt 03, 2010 9:56 am

prej bi rekel, da so diski zviti.

branebrane
Nov uporabnik

Napisal/-a branebrane Ne okt 03, 2010 10:02 am

RedBull™ je napisal/-a:parkiran je bil pa kje... nekje zunaj na prostem... poglej diske,ker so verjetno rjavi ;)

Parkiran je bil zunaj.
Ni mi jasno kako je lahko bilo vredu ko sem ga parkiral. En teden je miroval, nato pa takoj s prve začelo ropotat. :shock:

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne okt 03, 2010 10:20 am

Kot ti je rekel redbull povedal, diski so zarjaveli in jih je potrebno očistiti. Probaj večkrat močneje na zavoro pritisniti, da se odstrani umazanija. Pa počni tam kjer ni prometa, ker ob rjastih delcih bremze rade za trenutek popustijo.

branebrane
Nov uporabnik

Napisal/-a branebrane Ne okt 03, 2010 12:01 pm

Scorp84 je napisal/-a:Kot ti je rekel redbull povedal, diski so zarjaveli in jih je potrebno očistiti. Probaj večkrat močneje na zavoro pritisniti, da se odstrani umazanija. Pa počni tam kjer ni prometa, ker ob rjastih delcih bremze rade za trenutek popustijo.

Sem šel probat in je očitno res bila rja. Rabil sem 10-15x bolj močno zabremzat da je šla vsa rja dol.
Vedel sem da na diskih nabira rja če avto nekaj časa stoji, vendar ne v tolikšni meri. Zato mi ji bilo čudno in nisem pomislil na to da vzrok rja.

Najlepša hvala za pomoč. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov