Nasveti in napotki ter povpraševanja...

stiper
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Škoda Roomster 1.9 TDI menjalnik

Napisal/-a stiper Po okt 11, 2010 8:55 am

Sem lastnik škode roomster 1.9 tdi, cca 80.000km prevoženo.

Pri cca 45.000 sem na servisu škoda - porsche maribor, opozoril da poleti ko je vroče menjalnik pri menjavi iz 1 v 2 prestavo malce zaškrta.

Sedaj ko ima avto cca 80.000 km je to še vedno prisotno vendar samo ko je vroče zunaj takrat se dogaja da malo zaškrta tudi iz 3 v 2 prestavo.

Vedno sem ful pazo da sem počasi menjaval, ne pomaga niti vmesni gas oz. je takrat še slabše.
Sedaj mi en X mehanik pravi da bi najbolje blo da menjalnik dol pa menjam sinhron obročke na 2 prestavi "nimam pojma kaj to je pač".

Zanima me če ima kdo podobne težave al se da kaj ceneje rešit al sem upravičen da mi servis sedaj kljub temu da je garancija potekla to zamenja pod garancijo saj je bila napaka vpisana v servisni knjigi ko sem na porsche maribor dal avtomobil na servis?

l.p
Aleš

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po okt 11, 2010 9:02 am

Napako si naredil, ker nisi vztrajal, da vozilo pod garancijo spravijo v brezhibno stanje.
Škrtanja ne sme biti po nobenim pogojem, to ni normalno in sigurno imaš zribane sinhrone.
Sedaj ti ne preostane drugo kot, da skušaš iti direktno do vodje reklamacijske službe in obrazložiš situacijo s tem, da upam da imaš tudi nekje urano zapisano to napako iz tistega pregleda, ter upaš na najboljše.
V najslabšem primeru zahtevaj popravilo na kulanco, torej da oni krijejo stroške v neki % vrednosti popravila. Vendar tudi kulanca avtomatično propade, če vozilko ni bilo redno servisirano pri pooblaščencu.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 11, 2010 4:23 pm

-to je očitno hiba teh motorjev,oziroma menjalnikov
-na obeh službenik touranih je bila ista napaka,ker naredimo 100 000km na leto niso pametovali,ampak zamenjali prvi sinhron v garanciji,pri katerih km se ne spomnim več,ker ne delam več tam,vsekakor pod 100 000km
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 17 gostov