Nasveti in napotki ter povpraševanja...

scottie
Novinec

Problem cross touran

Napisal/-a scottie Če okt 07, 2010 10:10 am

Pozdravljeni,

imam problem pri svojem cross touranu in sicer mi par stvari že pošteno najeda živce:

- pri voznikovem sedežu mi škriplje bočna opora in desna stran naslonjala v višini lopatice. Sedež je usnjen in je že enkrat bil menjan pod garancijo, pa vendar se je napaka ponovila prej kot v 6 mesecih. Najprej so sicer sedež razdirali in se trudili odpraviti napako, potem pa so ga zamenjali z novim. Ima kdo podobno težavo??

- nadležne zvoke oddaja tudi predal pod sovoznikovim sedežem. Kadar je zaprt in na sedežu nihče ne sedi, se sliši kot da vibrira nekaj kovinskega. Še posebno glasno je, ko zjutraj avto vžgem je jasno slišati vibracije. Če predal le malo odprem, vibracije izginejo

- zadnja stvar pa je predal na vrhu armaturke. Neprestano oddaja nadležne zvoke, če naj le malo položim roko oz. ga obtežim zvoki prenehajo.

Ima kdo kakšno idejo kako te stvari odpraviti?? Avto je do decembra v garanciji in glede sedeža se bom obrnil na servis, čeprav so mi pri prvi menjavi rekli, da če se ponovi nimajo kaj več narediti (imam 97 kg in to naj bi bil razlog !! ) Ostale stvari bom poizkusil kar sam odpraviti, ker na servisu bodo imeli milion izgovorov,...

Lp,

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če okt 07, 2010 10:14 am

bodi srečen,da ti sploh dela predal na armaturki, meni so menjali takrat 2 predala, pa še kar se ni lepo odpiral. katastrofa.

za sedež pa niso problem kg , ampak slaba kvaliteta, kar to jim povej. jaz imam 90kg, pa ni nič škripalo od sedeža. raje naj kvaliteto izboljšajo kot pa da iščejo same izgovore.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če okt 07, 2010 10:18 am

Hvala za hiter odgovor. Ja glede sedeža mi je vodja servisa "namignil" da je to posledica moje teže. Ko sem mu povedal nekaj krepkih pa so rekli, da ti škripa usnje!!

Oba predala je verjetno potrebno malo podložiti, samo z rastavljanjem je kar nekja dela. :(

Lp,

n3o
Nov uporabnik

Napisal/-a n3o Če okt 07, 2010 10:25 am

@scottie

a nisi ti mel že enih problemov z Alteo FR...sm čisto slučajno nekaj časa nazaj čekiral tisto debato...sam mam Alteo Style letnik 09...načeloma zadovoljen...vendar so zunanji pokrov (kamor se skrije brisalec) že 2x menjal kr pač so se po 1 letu po menjavi ponovno pojavili problemi z treslaji nad 130km/h....ok nad treslaji levega zvočnika in škripanjem pokrovčka šalthebla sm pa že obupal...no ja še ene 5tisoč kilometrov pa bom spet zatežil :), kr takrat je naslednji servis...kr vsak mesec pa mi ni za tam bit :)...če pa maš taurana pod garancijo pa jih teraj do kraja!!!če pa ne pa pač uporabi sistem sam svoj mojster...

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če okt 07, 2010 10:36 am

@n3o: Ja tista Altea je bila kar se tiče čričkov in podobnih stvari zakleta. Imam še vedno stike z kupcem in ima ponovno težave z računalnikom, ki so ga pri meni že menjali. Čričke smo takrat več ali manj odpravili in avto je bil kot nov, a ko se ti avto enkrat tako "zaserje" je bila edina možnost prodaja, pa še družina se je povečala!! :D

Glej meni so na začetku skoraj vse stvari zavrnili, ampak so na koncu oni popustili, ker jim nisem dal miru in sem se poslužil tudi odvetnika. Enako je bilo pri touranu, milijon enih izgovorov, a na koncu so sedež menjali in še enkrat ga bodo!! :twisted:

Lp,

n3o
Nov uporabnik

Napisal/-a n3o Če okt 07, 2010 10:38 am

@scottie

samo vztrajaj....jzz bom tud spet čez par mescev težil!!! :twisted: :twisted: drugače pa malo zateži z tržnim inšpektoratom in seveda z zvezo potrošnikov slovenije....pa zakon o varstvu potrošnikov ne pozabi...pa saj...imaš že izkušnje na tem 8)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če okt 07, 2010 10:48 am

a vidva slučajno hodita na isti servis? :lol:
No escape from the mass mind rape...

n3o
Nov uporabnik

Napisal/-a n3o Če okt 07, 2010 10:54 am

@a_sist:
mislim da ne :lol: :lol: :lol: se mi pa pr mojem servisu mehaniki že kr smejijo :lol: :lol: :lol: čeprav neformalno pa mi dajo prav...sicer pa nimam kaj čez moj servis...glede zamenjav ni blo treba omenit niti kakih zakonov al moje pravne izobrazbe...sam mal sm pogodrnjal pa je blo :twisted: :twisted: očitno zgledam zlovešče :-P :-P

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če okt 07, 2010 8:53 pm

1. če je sedežna prevleka iz usnja ponavadi vedno pride do škripanja kjer se usnje dotika plastike (tudi v mojem avtu) če pa ta zadeva piihaja iz notranjosti npr. v ledvenem delu kjer se da zadevo nastavljati je potrebno sedež ponovno razdret in ta del podložit. vse info o tem naj preverijo v elsi pod servisne rešitve. 2. demontiraj predal pod sedežem in se zapelji. če je prenehalo z ropotanjem se zadeva nanaša na predal oz ohišje predala 3. podobno težavo so imele prve serije golfa 5 s srednjo konzolo. slednjo je bilo potrebno rastaviti in oblepiti s posebim tekstilnim trakom. upam da boš zadeve čimprej rešil.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 11, 2010 4:38 pm

-saj ne da bi želel provocirat,ampak očitno tudi nemci znajo šalabajzersko delat,saj tudi sam imam izkušnje z VAG,sicer večinoma pozitivne,pa vendar še zdaleč niso tako nedolžni

ognjen
Novinec

Napisal/-a ognjen To okt 12, 2010 9:07 am

Isto težavo sem imel tudi jaz na crosstouranu, sedež mi je škripal na hrbtišču v višini "križa". Ko sem prvič peljal reklamirat so se zgovarjali, da se mogoče mora še sedež malček "udelat" vendar se mi je ta težava še vedno ponavljala (ko sem se sklanjal v križišču naprej in nazaj je sedež škripal ko star fotelj) zato sem ga peljal še enkrat na servis in takrat so mi dejali, da bodo povprašali o tej težavi direkt v Nemčijo.....no jaz sem crosstourana že zdavnaj prodal....odgovora pa še dandanes nisem dobil......je pa že skoraj eno leto odkar ga nimam več...
Sem pa potem sam pogruntal, da če sedežu napneš oz. popustiš ti. globino hrbtišča ne škripa več oz. škripa manj....poskušaj še to.....

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 12, 2010 9:39 am

ognjen je napisal/-a:
Sem pa potem sam pogruntal, da če sedežu napneš oz. popustiš ti. globino hrbtišča ne škripa več oz. škripa manj....poskušaj še to.....

tukaj je problem, da mast "steče" proti dol - enostavno snameš zadnjo blendo in s prstom potegneš mast proti gor(po celi dolžini vodil in koleščkov) preverjeno neha škripat.....zna pa tudi kakšen feder(vzmet) drgnit ob kovino (problem audija B6).........skratka, to so zanemarljive stvari, hitro rešljive, le poglobit se je treba

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To okt 12, 2010 9:54 am

sašo5 je napisal/-a:
ognjen je napisal/-a:

tukaj je problem, da mast "steče" proti dol - enostavno snameš zadnjo blendo in s prstom potegneš mast proti gor(po celi dolžini vodil in koleščkov) preverjeno neha škripat.....zna pa tudi kakšen feder(vzmet) drgnit ob kovino (problem audija B6).........skratka, to so zanemarljive stvari, hitro rešljive, le poglobit se je treba

@sašo5: Sej pri meni so že prvič razdirali in popravljali sedež, no na koncu so mi kpl. sedež zamenjali. Seveda so imeli na začetku 1000 izgovorov in to me najbolj moti. Glede na to, da je avto še vedno v garanciji ne grem sam razdirati sedeža, ker mi bodo potem gladko zavrnili garancijo oz. bom jst potem kriv za nastale težave. :roll: In tudi pri meni škriplje v višini lopatice, zanimivo da na točno istem mestu kot prvič!!?? Pa se ne naslanjam kot slon in tudi moji kilogrami ne morajo biti vzrok.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To okt 12, 2010 9:57 am

Najprej kupiš avto, ki te stane +20kEUR, ga pošteno plačaš, nato pa se moraš še poglabljat, snemat zadnjo blendo ter s prstom mast vleči navzgor. Hvala lepa

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 12, 2010 3:11 pm

ma_hi je napisal/-a:Najprej kupiš avto, ki te stane +20kEUR, ga pošteno plačaš, nato pa se moraš še poglabljat, snemat zadnjo blendo ter s prstom mast vleči navzgor. Hvala lepa

30+

PS. moraš nekaj počet, drugače ni zanimivo :-P :lol:

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To okt 12, 2010 3:46 pm

Sašo. Napisal sem čez 20k, ker je v tem rangu večina turanov. Na uradnem ceniku celo začnejo z 19k, kar pa je na koncu čisto vseeno. Vsak od avtomobila pričakuje, da bo delal kot je treba oz. mu bodo na servisu tudi nepravilnosti odpravili, ne pa da se bo moral sam poglabljat vanj. Vsaj jaz se ne bi... :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov