Napisal/-a ZasX Ne okt 17, 2010 7:33 pm
Lp A.Com!
Torej gre se za Citroën XSaro 1.4i, 75KM, letnik 1997, 155000km prevoženih.
Pred kratkim je prebilo ventil v motorju, zaradi katerega je potem avto bil slabo odziven, cukal je, skratka nevozen. Peljal sem ga k mehaniku, ki je ventile menjal.
Ko sem prejel avtomobil, se je ta še vedno zaganjal (obrati poskakovali gor, pa tudi pod 1000, ki je nastavljen kot minimo). Avtomobil mi crkuje ter na nizkih obratih slabo vleče (do 2000 obratov). Ker ni imel časa, da bi popravil v petek, sem se odločil, da sam pogledam kaj je na stvari. Omenil je, da bi bilo potrebno očistiti loputo oz dušilec zraka. To sem tudi danes naredil. Lepo počasi vse razstavil, očistil ter nazaj sestavil. Filter zraka sem bil primoran pustiti zunaj, ker je nabit ter nepretočen za zrak. Mislim da do sedaj še ni bil menjan oz. je bil 1x. Tako sem se odpravil na testno vožnjo, brez filtra ter z očiščeno loputo. Stvar je seveda veliko boljša, boljše vleče, vendar še vedno cuka na obratih, na katerih je prej avto še vedno veselo peljal. V primerjavi z loputo, ki je bila zapackana, je avtomobil v boljšem voznem stanju.
V križušču, ko sem iz 2 prestavil v 1 in držal sklopko, pa mi je ta crknil. Doma pred garažo pa v 2, ko sem držal sklopko, obrati pšadli pod 500, vendar ni crknil.
Torej zanima me, kaj bi lahko še za hudiča bilo narobe?
Hvala lepa za odgovore!