Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DrSus
Nov uporabnik

VW Polo-vgradnja meglenk

Napisal/-a DrSus Ne okt 17, 2010 11:01 am

Zdravo-upam, da sem vsaj približno zadel temo =)

Imam VW Polo limuzino, letnik 1997 in ker se res pogosto peljem po področjih z meglo, me zanima, če mi lahko svetujete, kako in kje bi se dalo vgraditi sprednje meglenke (zadnje že imam, rabil bi sprednje). Cena je (kot sem videl) cca 40-50€ za meglenke, lahko svetujete, kje se da dobiti morda še cenejše? Pa-a moram biti pozoren, za katerega polota so? (torej npr. da novejše ne bodo šle na mojega)

Druga stvar, ki me pa zanima, je pa sama vgradnja. Ker se na to ne spoznam, se s tem ne bi ukvarjal, da česa ne zajebem, bi pa dal to komu vgradit-poznate koga, ki to dela za male denarce? Kjerkoli-npr relacija KP-LJ?

Hvala za vse odgovore =)

LP
A

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a beary To okt 19, 2010 10:15 pm

Ja če bi hotu met meglenke bi prvo mogu montirat še rele, poiskat če so mogoče že napeljani kabli, drugače narediš novo napeljavo preko varovalke in nato še vezat na stikalo. Verjetno imaš takšno stikalo, da ko imaš vklopljene luči, razen pozicijskih samo potegneš in ti sveti zraven še lučka. Vsaj na golfu je tak narejeno. Drugač pa meglenke od novejšega polota tak ne pašejo kr so okrogle, starejši model ima pa pravokotne. Če ne znaš narest napeljave raje zapelji avto kakšnemu štromarju ali kakšnemu znancu, ki veš da to obvlada.
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr okt 20, 2010 7:42 am

A imaš to v mislih orginal meglenke?

Sam imam sicer avto druge znamke in imam ene aftermarket gor, naj bi imele tudi E certifikat (CE številka je gor na steklu) ... made pa in China ... vendar nimam pojma, če bi se dalo to sploh homologirati. Verjetno za policaje ni panike, ne vem pa kako gre potem to skozi na tehničnem (še ni bil potreben do sedaj).

A ve kdo kako je s tem? Ker glede na določbe ZVCP bi me lahko doletela dvojna globa.
V vozilu in na njem smejo biti vgrajene samo naprave, nadomestni deli, oprema ali posamezni sklopi, ki so homologirani, če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija, in tipsko ali posamično odobreni za to vozilo. Z globo najmanj 100.000 tolarjev se kaznuje za prekršek oseba, ki vgradi napravo v vozilo v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, in voznik, ki vozi takšno vozilo.
Na vozilih v cestnem prometu smejo biti nameščene samo homologirane luči in odsevniki, predpisani s tem zakonom in podzakonskimi predpisi, izdanimi na njegovi podlagi. Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po okt 25, 2010 9:00 am

Glede na to da se meglenke rabijo 2x na leto se ne splača ubadat s tem.
Slika

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Po okt 25, 2010 9:10 am

AndrejD je napisal/-a:Glede na to da se meglenke rabijo 2x na leto se ne splača ubadat s tem.

Takšni so ti, jaz, pa še malo ljudi. Nekateri "terajo" meglenke z polno paro. Ob lepem vremenu, ob dežju, brez veze, samo parkirne luči pa meglenke da lepše zgleda avto (beri bolj širok), bad look sprednjega konca naredijo, gorijo ob slikanju za avto.net, itd. Ponavadi takšni visijo za volanom z glavo na sovoznikovem sedežu, največkrat kakšni BMW-ji pa tako naprej svetijo kot novoletna jelka po cestah in motijo ostale udeležence, le redki so, kateri jih "pozabijo" ugasniti, verjetno ne dela lučka na armaturki? Dvomim...

So pa uporabne ob megli, katera je sedaj skoraj vsako jutro in prav tako zvečer...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov