Nasveti in napotki ter povpraševanja...

allmedia
Nov uporabnik

Okvara menjalnika SEAT LEON 1.6 16v

Napisal/-a allmedia Sr okt 01, 2008 2:29 pm

Pozdrav vsem...

Kaki dve leti mi avto cuka pri speljevanju, vendar ne vedno... kot da bi sklopka v trenutku zagrabila. Pa tud v prvo in drugo gre težko... se kr neki zatika...

No pisati bi moral v pretekliku, ker mi je prejšnji dan nekaj zamlelo v menjalniku in ne gre nikamor več... bo teba podret. Pa tud olje je odteklo ven, tako da je nekje prebilo.

Ponekje sem slišal da je to kar neka serijska napaka pri teh avtih, pa tud pri Golfu 4.
A ma kdo kaj izkušenj... a sem "edini"?

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Sr okt 01, 2008 2:54 pm

Ja zmam Leona letnik 2000 1.4 16V pa mam podoben problem z menjalnikom sam da men ni se nic zaropotalo mam pa problem vcasih in ne vedno da nemorem dati v prvo zelo retko pa tudi v drugo.

andrej-seat
Nov uporabnik

Kraj: Lukovica

Napisal/-a andrej-seat Sr okt 01, 2008 3:49 pm

zdravo
jst imam leona letnik 2001 s 163 000 km ter isto mašino in zaenkrat še nism imel nobenih podobnih težav. Tko da nevem kaj bi blo?!
Lp
Andrej

masil
Nov uporabnik

Napisal/-a masil Ne okt 24, 2010 10:34 pm

Pr men sta že 2 menjalnika šla. Na obeh mi je ležaj usul in potem posledično vse skup počakal. Pa obeh nisem mogel več porihtat ker je ohišje samega menjalnika znotraj močno poškodovalo.

On
Novinec

Napisal/-a On Po okt 25, 2010 5:48 am

Zdravo,

za te menjalnike je značilno da gre "senzor" za nevem kaj... Soseda je menjalnik zezal na leonu pa je šel do serviserja in ta mu je zamenjal en senzor. Je rekel da je potrebno to takoj zamenjat in da lahko zarad tega tud menjalnik zrošta....

Če koga zanima se bom pozanimal kako je bilo točneje...

LP

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Po okt 25, 2010 8:19 am

tega menjalnika ne boš mogu popravt ker ga je razbilo
tko da boš mogu kr drugega nabavt
majo pa probleme skoraj vsi vw in seati z temi menjalniki
v menjalniku se uniči navaden krogličen ležaj,nekaj časa piska potem pa sam zaruži

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Re: Okvara menjalnika SEAT LEON 1.6 16v

Napisal/-a leon30 Po okt 25, 2010 12:29 pm

allmedia je napisal/-a:Pozdrav vsem...

Kaki dve leti mi avto cuka pri speljevanju, vendar ne vedno... kot da bi sklopka v trenutku zagrabila. Pa tud v prvo in drugo gre težko... se kr neki zatika...

No pisati bi moral v pretekliku, ker mi je prejšnji dan nekaj zamlelo v menjalniku in ne gre nikamor več... bo teba podret. Pa tud olje je odteklo ven, tako da je nekje prebilo.

Ponekje sem slišal da je to kar neka serijska napaka pri teh avtih, pa tud pri Golfu 4.
A ma kdo kaj izkušenj... a sem "edini"?

Pozdravljen
Vidim da imaš enak problem, ki sem ga jaz imel pri svoem avtu. Pred leti sem imel VW Boro, vseskozi vse vredu, razen nekega čudnega glasu v menjalniku, ki se je počasi stopnjeval. Pa tudi v 1. prestavo vse težje. En potem na vsem lepem enkrat med vožnjo nek kovinski zvok, takoj za tistim 2 krat cuknilo, in zasmrdelo po olju. Ko sem vzel menjalnik si v ogled, mi je na 2 krajih prebilo ohišje menjalnika. Baje je to serijska napaka za vse Golfe in Leone/Toledote. Popravljati se baje ne splača, ker je preveliko škode ampak kupit drug ohranjen menjalnik.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov