Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Razdrtje ključa kdo?

Napisal/-a matey18 Po okt 25, 2010 10:23 am

Pozdravljeni

Iščem nekoga ki bi znal razdreti original ključ za fiat punto. Ključ je zalit v gumo oz plastiko in nebi rad sam nekaj razdiral ker se bojim da bi tisto steklo oz koda pocila. Klical sem že nekaj moterjev in se tega bojijo kot sam hudič križa.
Zadnjič spremenil matey18, dne Po okt 25, 2010 3:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Po okt 25, 2010 11:41 am

Predvidevam da bi rad kodo prenesel na drug kljuc? Zakaj pa enostavno ne neses preprogramirat nekam drug kljuc.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Napisal/-a matey18 Po okt 25, 2010 11:49 am

Rad bi vgradil tale avtoalarm z VW style ključi v katere naj bi se potem vstavil od originala tista skatlica z kodo.
http://www.xenon-kit.si/ponudba/klasicni/

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Po okt 25, 2010 11:54 am

Poklic enga k se stem ukvarja ter ga uprasas ce lahko kopira kodo na en drug kljuc in potem uzames iz tisega kljuca ven kodo. Ali pa ti jo morda lahko celo prekopira na zeljen kljuc. Se se nisem ubadal stem tako da nevem ce je kompatibilno da lahko kodo kopiras iz fiata na VW. Povprasaj.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Napisal/-a matey18 Po okt 25, 2010 2:53 pm

Ni to od VW je le kopija tiste škatle v kateri je zložliv ključ kot pri VW, oplu itd.Fora je da bi moral v vsakem primeru podret originalnega ker rabim in ključ in kodo ker je alarm tak da dobiš univerzalno škatlico kamor potem privijačiš ključ da je le ta zložljiv.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po okt 25, 2010 4:21 pm

Ni ravno tako na izi kot zgleda. Je potrebno lotanje itd., da zadeva deluje. Najlažje je, da drobovje preseliš v kopijo originalnega ključa. Koda pa ni čisto nič druga, kot majhen čip, ki je nekje v sprednjem delu ohišja. Ta se odstrani in preseli. Been there, done that. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Napisal/-a matey18 Po okt 25, 2010 4:32 pm

Si ta čip sam dajal ven ali ti je kdo drug. To bi jst rad da bi nekdo ki je to ze delal ali pa da ima potrebno orodje vzel ven čip (za primerno plačilo seveda). Zdej mam tak ključ (slika spodaj) in to je celoten iz trde plastike brez kakega gumba. Celo prodajalci teh avtoalarmov ne upajo to razdirat da nebi pocil čip. Vsi pravjo da ko dobim ven čip lahko prinesem pa bojo potem oni motiral v drug ključ drugače pa ne.

Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po okt 25, 2010 5:28 pm

Nimajo vsi ključi teh čipov, ki jih enostavno ven vzameš in preneseš v drug ključ. Lahko da boš moral to plastiko dejansko rezat da boš dobil čip ven. Imaš verjetno še enega v rezervi pa se daj s tistim poigraj.

En ti bo še vedno ostal če gre kaj narobe :lol:

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po okt 25, 2010 6:39 pm

Sam sem vse naredil. Imaš v moji temi slikovno podporo. Drugače je najtežje ključ narazen vzet (prvič, potem že veš kako se narazen vzame). Drugače pa moraš vedet, da je polek čipa se vezje za gumbe (če imaš zaklepanje pa odklepanje na ključu). In to vse moraš preselit oz. če želiš vw style ključ moraš prelotat na novo podnožje, ki je narejeno za tisto obliko gumbov.

P.S. pa ne delam tega drugim. Sem samo sebi in to je to.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po okt 25, 2010 6:47 pm

Ja ampak pri njemu je problem, da nima nobenih gumbov gor, povsem običajen ključ ima, ki je v celoti vlit v plastiko. In bi si verjetno rad naredil zaklepanje na daljinsko.

Ena varjanta je potem da se ključ razreže in se kodo da v ta "vw style" ključ, ali pa probaš to kodo zmontirat zraven ključavnice in bo tako koda vedno v avtu, seveda potem to ni tako varno, ampak če ga ima namen kdo odpeljat mu boš samo olajšal delo ker ga bo tako ali tako odpeljal.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po okt 25, 2010 7:23 pm

Naj bolj easy varijanta je potem, da dobi kopijo originala. Pa tja preseli čip. To maš 5 min dela z rezanjem, ponaredek pa je tako ali tako na klik narejen. Samo je problem, da potem nima podnožja za gumbe itd.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Napisal/-a matey18 Po okt 25, 2010 9:20 pm

Ja gumba ni nobenga ravno zaradi tega bi vzel tist VW style da bi mel potem daljinsko zaklepanje in pa alarm tako da verjetno ni nobenega vezja notr samo čip. Bi se spravu to rezat ampak me skrbi ker ne vem točno kje v ohišju je ta čip in pa koliko je velik da ga nebi poškodoval. Bojim se tut da je ta čip zalit v nulo in tudi če mi rata obrezat večino ohišja ne bom mogel spucat čipa da bi pasal potem v novo ohišje. Eni pravjo sicer da je čip v tanki stekleni škatlici in potem oblito tako da ne vem kaj se zgodi če ponesreči poči tisto stekelce.

Edit; Mislte da bi mi tukajle lahko naredili nov ključ in čip ter prekopiral kodo iz originala pa da bi dobu brez ohišja?

http://avto-kljuci.com/Storitve

Sem jim poslal email pa da vidim če je kaka možnost. Kaj pa kak drug ključavničar ki bi to lahko naredil na gorenjskem ali okolici LJ? Če kdo pozna koga?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche To okt 26, 2010 10:31 am

Potem pa kupi ta modul in pojdi do teh mojstrov in naj ti oni izrežejo kodo ven ali pa ti naj vstavijo novo in ti obstoječo prekopirajo pa bo problem rešen.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Napisal/-a matey18 To okt 26, 2010 11:18 am

Joj ta fiat so mi odgovorili da ma fiat moj letnik verjetno tak čip notri da ga lahko kopirajo samo na uradnem servisu :evil:. Da pa naj se oglasim pa da pogledajo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov