Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

avtomatik

Napisal/-a sporty Ne okt 31, 2010 11:29 am

Zdravo!

Zanima me, ce ima kdo kaksne izkusnje z okvaro avtomatskega menjalnika?

Kaj se je zgodilo, kaksna je bila napaka, kam ste dali popravljat in kaksen je bil strosek?

Pri meni je bilo tako, ko sem pri vkljucevanju na avtocesto pritisnil na plin in pricel prehitevat... Se je tretja nekam cudno zavlekla, nato pa je namesto v cetrto ruknil v drugo. Za menoj se je samo pokadilo, prizgala se je lucka za menjalnik, slednji pa je izgubil morje olja. Sedaj se avto seveda ne premakne vec, menjalnik samo zelo grdo ropota...

Pravijo, da ce je izgubil olje je fertik? Je v takem menjalniku loceno olje za sklopko in prenose? Nimam popolnoma nobenih izkusenj stem...

Gre se pa za renault safrane 3.0 24v, tip menjalnika ZF 4HP20

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

LukL
Uporabnik

Re: avtomatik

Napisal/-a LukL Ne okt 31, 2010 11:42 am

sesulo ti je vse
ker je menjalniku zmanjkalo olja, ti je segrelo ene ploščice notr do take vročine da so pomodrele, če ni že prej kaj bilo je pa zdaj...
renaultovi avtomatiki so redki in zato je malo takih ljudi, ki točno vedo kaj bi lahko bilo narobe in kaj sesuje najprej, tudi jaz ne vem kako pa kaj, najbolje da ga odpelješ k enemu mehaniku ki drugače šraufa avtomatske menjalnike, da razdre in vidi kaj je, še prej pa se pozanimaj, ali se dajo naročiti posamezni deli za ta menjalnik ali samo komplet cel menjalnik.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Ne okt 31, 2010 1:48 pm

Hm...

Cudno je to, da menjalniku ni zmanjkalo olja. Bil napolnjen po predpisih, po okvari ga je ven steklo malo morje.

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne okt 31, 2010 8:11 pm

Kašen Renaultov menjalnik, to je nemški ZF (ZahnradFabrik) dokaj pogost v evropi. Edino ta novi SU1 so Aisin japonski.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov