Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fsp
Nov uporabnik

Koliko me lahko stane klepar?

Napisal/-a fsp Sr nov 03, 2010 3:28 pm

Gre se za Renault 5 GT turbo, ki je že kr dobr gnila. Gnili so zadnji blatniki, pragovi in v prtljažniku sta 2 luknjici. Verjetno se skriva še ne malo rje... Zanima pa me kolk lahko pričakujem v najslabšem primeru, da me bo klepar stal.

Hvala, LP!

Uporabniški avatar
ST 13
Novinec

Kraj: Celje

Re: Koliko me lahko stane klepar?

Napisal/-a ST 13 Sr nov 03, 2010 3:50 pm

Jaz sem imel podobno stanje na polotu 6n (zadnja blatnika - en zamenjan, pragovi, morda še kakšna malenkost). Vse skupaj je bilo nekaj malega čez 300€ (od tega polovico delo)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr nov 03, 2010 3:58 pm

jst sm mel pr accentu zadnja blatnika (rja), sprednji blatnik (mala nesreča) in štrihanje obeh odbijačev...250€! samo moraš upoštevati da je to delal moj sosed k pač dela na črno :D probi dobit nekoga k ga poznaš...boš najbolj skoz pršu!

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr nov 03, 2010 5:42 pm

fsp je napisal/-a:Gre se za Renault 5 GT turbo, ki je že kr dobr gnila. Gnili so zadnji blatniki, pragovi in v prtljažniku sta 2 luknjici. Verjetno se skriva še ne malo rje... Zanima pa me kolk lahko pričakujem v najslabšem primeru, da me bo klepar stal.

Hvala, LP!

Če se na zunaj vidi da je petka gnila, potem je na nevidenih mestih zelo verjetno še dosti huje. Moje mnenje - poišči lepšo karoserijo, ti bo lažje, pa ceneje.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 03, 2010 5:44 pm

Če je hudo gnila te pride 100 evrov samo železo :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

fsp
Nov uporabnik

Napisal/-a fsp Sr nov 03, 2010 7:43 pm

grega983 je napisal/-a:
fsp je napisal/-a:Gre se za Renault 5 GT turbo, ki je že kr dobr gnila. Gnili so zadnji blatniki, pragovi in v prtljažniku sta 2 luknjici. Verjetno se skriva še ne malo rje... Zanima pa me kolk lahko pričakujem v najslabšem primeru, da me bo klepar stal.

Hvala, LP!

Če se na zunaj vidi da je petka gnila, potem je na nevidenih mestih zelo verjetno še dosti huje. Moje mnenje - poišči lepšo karoserijo, ti bo lažje, pa ceneje.

Ampak da bi vse prestavil na drugo karoserijo mora tut kakšne dodatne stroške prnest, pa glede na to da sam tega ne bi delal bi me kakšen mehankar tut kr neki kuštal..?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če nov 04, 2010 8:53 am

fsp je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:

Hvala, LP!

Ampak da bi vse prestavil na drugo karoserijo mora tut kakšne dodatne stroške prnest, pa glede na to da sam tega ne bi delal bi me kakšen mehankar tut kr neki kuštal..?

Po tem kar si opisal bo mehanik tako ali tako moral razstaviti skoraj cel avtomobil. Morda bo ostal v karoseriji motor in armatruka, ostalo pa je potrebno vse odstraniti. Kot si opisal predvidevam da bo treba zamenjati pragove, obrobe, morda cel bok, popraviti dno vozila in zamenjati dno v prtljažniku, ojačati okrog zadnjih amortizerjev in mosta ter še kakšno malenkost. Da to narediš je dela še in še. Poglej liskovo temo o obnovi petke.

Torej primerjamo strošek menjave vsega naštetega s stroškom premontaže motorja in števcev (pod pogojem da dobiš zdravo karoserijo, ki ne rabi kleparskega dela). Mislim da če na novo karoserijo preneseš dele od GTT, daš vse skupaj polakirati in nato preneseš še mehaniko boš projekt zaključil dosti ceneje in predvsem hitreje. Pazi le da dobiš zdravo karoserijo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

fsp
Nov uporabnik

Napisal/-a fsp Če nov 04, 2010 10:01 am

Avto drgač ne zgleda slab, tut pod zadnjo klopljo ni nič rjavga, ampak se že menim z majstrom k je že par petk porihtu da pride pogledat pa bomo vidl kaj prau...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 04, 2010 11:24 am

fsp je napisal/-a:Avto drgač ne zgleda slab, tut pod zadnjo klopljo ni nič rjavga, ampak se že menim z majstrom k je že par petk porihtu da pride pogledat pa bomo vidl kaj prau...

Pragovi, zadnje vpetje preme, robovi prtljažnika, prtljažna vrata, prednji blatniki, okrog cevi za tankanje, prednji nosilci (vez med pragovi in sankami motorja), prednji nosilci od zadnjega vpetja sank do prednjega dela in prednji koši amortizerjev. To so točke kjer petke zarostajo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

fsp
Nov uporabnik

Napisal/-a fsp Če nov 04, 2010 3:05 pm

lisko je napisal/-a:
fsp je napisal/-a:Avto drgač ne zgleda slab, tut pod zadnjo klopljo ni nič rjavga, ampak se že menim z majstrom k je že par petk porihtu da pride pogledat pa bomo vidl kaj prau...

Pragovi, zadnje vpetje preme, robovi prtljažnika, prtljažna vrata, prednji blatniki, okrog cevi za tankanje, prednji nosilci (vez med pragovi in sankami motorja), prednji nosilci od zadnjega vpetja sank do prednjega dela in prednji koši amortizerjev. To so točke kjer petke zarostajo.

Tkole,

pragovi so že načeti, okol zadnje preme nisem uspel kej velik gledat, prtljažna vrata so za zamenat (2 luknjici pri šipi), Prednji blatniki zgledajo OK, okrog cevi za tankanje katastrofa, prednji nosilci nebi vedu, koš amortizerjev in motorni prostor zgledata OK...

Bomo pa vidl še kaj bo povedu majstr ob temeljitem pregledu oops

A pa kdo kej približno ve, če ma recimo 5ka five kej drgačno školko od gtt, oziroma če bi blo na školki od five še kej za predelovat?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov