Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rakec00
Nov uporabnik

Škeleptanje prednjih bremz ploščic

Napisal/-a rakec00 Če nov 04, 2010 9:15 pm

Zdravo.
Imam vprašanje. Pred kraktim sem menjal prednje disk ploščice, pa se je pojavil problem. Ploščice primejo OK, problem je, da se med vožnjo čuje tk tk tk tk tk tk, ko pa se rahlo dotaknem stopalke za bremzo, pa zvok utihne. pojavi se spet, ko ne bremzam. Sumim da se ploščica ni vredu usedla. Fedrce ni bilo nobene poleg, da bi držala ploščico. avto je seat ibiza dizel.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Škeleptanje prednjih bremz ploščic

Napisal/-a monster_d Če nov 04, 2010 9:31 pm

al pa ti cilinder šteka

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če nov 04, 2010 10:30 pm

Ploščica se ne "umakne" stran od cilindra, mel sem podobne problem na drugem avtu, problem pa nikoli ni bil rešen :]
Tako kot je bilo prej omenjeno poglej če cilinder ne šteka, pa poglej če se plopščica prosto premika po nosilcu čeljusti ko se umakne tist čeljust (zav. cilinder).

rakec00
Nov uporabnik

Napisal/-a rakec00 Če nov 04, 2010 10:44 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Ploščica se ne "umakne" stran od cilindra, mel sem podobne problem na drugem avtu, problem pa nikoli ni bil rešen :]
Tako kot je bilo prej omenjeno poglej če cilinder ne šteka, pa poglej če se plopščica prosto premika po nosilcu čeljusti ko se umakne tist čeljust (zav. cilinder).

sem že snel kolo in se ploščica prosto premika. zgleda da se premika preveč:)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So nov 06, 2010 2:58 pm

rakec00 je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:Ploščica se ne "umakne" stran od cilindra, mel sem podobne problem na drugem avtu, problem pa nikoli ni bil rešen :]

sem že snel kolo in se ploščica prosto premika. zgleda da se premika preveč:)

Pozdravljeni

Predvidevam, da ste vgradili kakšne kvalitetne ploščice ( beri ponaredek ). Ja v koliko bi zavorna ploščica blokirala, se ne bi slišalo skakanje le te med vožnjo vozila.
Za pravilno stanje zavorne ploščice skrbijo vzmeti ali pa vzmetna vodila ploščic, tako ima ploščica prosto gibanje in pri tem se še vedno lahko rahlo umakne od zavornega diska. Mogoče vam je pri menjavi padla na tla vzmetna ploščica in tega niste opazili, ali pa so ploščice enostavno za kakšen milimeter premajhne. Še enkrat demontirajte tisto kolo ki nagaja in preverite kaj drži zavorno ploščico. V koliko boste potrebovali vzmetna vodila ploščic, se oglasite ( v koliko vam nisem predaleč ) in vam jih bom dal.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

rakec00
Nov uporabnik

Napisal/-a rakec00 So nov 06, 2010 3:37 pm

hvala za odgovor. ploščice sem montiral direkt iz škatle na vodilo. rahlo pa opleta,sprednja, tam ko je vpeta noter, torej zgoraj in spodaj, ko se zahaklja. malenkost mi deluje premala. je pa to stvar novega lastnika, saj sem avto že prodal. hvala vseeno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov