Nasveti in napotki ter povpraševanja...

simon simon
Nov uporabnik

menjava motorja v peugoet boxer kombi

Napisal/-a simon simon Sr nov 03, 2010 1:18 pm

Živjo!
Zanima me če se kdo spozna na menjave motorjev v kombiju. Sicer imam sedaj bencinski 2.0 motor, ker je bil kombi od gasilcev. Po ravnem se lahko peljem 100km/h ker ima tako prestavno razmerje in premalo moči.. Razmišljal sem o tem da bi noter vrgel en močen dizelski motor z menjalnikom seveda od kakšnega bmw ja.. Razmišljal sem pa tudi o kakšnem močnem bencinskem motorju, ki bi ga poganjal plin, tako da poraba ni pomembna oz. do nekje 18 litrov bi blo fajn ko ga poteraš. Ali kdo ve kakšen motor lahko notri vgradim in od katerih avtomobilov? In pa če kdo pozna kakšnega mehanika ki bi se lotil česa takšnega, ali pa kakšnega ki mi lahko svetuje kam se obrnit.. če se komu da kaj več napisat na moj mejl: simon.rejc@gmail.com

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Re: menjava motorja v peugoet boxer kombi

Napisal/-a =ZiAn= Sr nov 03, 2010 3:25 pm

Vse se da, če je dosti denarja in volje... Ampak resno, zakaj bi dajal BMWjeve motorje notri in imel še eno tono problemov. Ali ti je resnično premalo 3.0 HDi z 160 konji in 400Nm navora, ki se ga da čipati na slabih 200konjev in jojmene Nm, ki je bil originalno vgrajen v Boxerje? Meni osebno je bil z originalnim programom več kot zadosti močen za (pre)hitro vožnjo.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

simon simon
Nov uporabnik

Napisal/-a simon simon Sr nov 03, 2010 4:46 pm

To se strinjam, samo je večji problem najdt tisti motor, pa še drag bo.. Ker bi najbrš ceneje dobil motor od bmw audi, itd. bencin pa še na plin, bi bilo še bolj ekonomično pa močneje. Pa še ena stvar je, homologacije ne bi rabu delat, ker bi ostal bencin v prometni, tako da s tem ne bi imel problema pa še registracija bi ostala dosti poceni.

Torej če mi ve kdo svetovati kako je s postavitvijo motorja ter menjalnika v boxerja in sicer bencinski motor. Pa če se ne motim je motor sedaj prečno postavljen. Kakšne težave so to, pa če bi mi kdo predlagu kakega mehanika ki to dela.. hvala lp

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr nov 03, 2010 5:36 pm

Mislim da se ti taka predelava ne splača, sploh če hočeš imet narejen kot je treba. Okol homologacije pa je itak istro sr....
Vgradil boš drugačen motor, tk da si na istem. Kot je rekel nekdo pred mano, poišč raje D motor za ta kombi, pa četudi zdelanga. Lažje obnovit ta motor pa ga "na šraufe" vgradit kot pa it kompletn sprednji del predelovat, pa še rezultati ni nujno da bi bili zadovoljivi
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr nov 03, 2010 7:40 pm

Predvidevam, da je letnik96-01. kupiš 2.8tdid motor in menjalnik, daš not, homologiraš in mirna bosna. Stroškov boš mel okoli 2000€ + delo + homologacija. Pa mel boš kombija, ki bo šeč dost dobro pa še šobe nebojo crkovale tak kot pri 2.8hdi/jtd. Novi 3.0 motorji pa negrejo direkt na nosilce, povrhu vsega pa ga nemoreš homologirat. Če ti je pa za malo homologacijo pa kupi 5 sedežno verzijo s tovornim delom. Tam maš pa registracijo smešno malo, ker ma nosilnost nizko pa kot tovorno vozilo je registrirano.
Pa če devaš močnejši motor noter, zamenjaj bremze. Najceneje je, da menjaš komplet zadnjo os in spredaj aksšenkle s 16colskimi. Ampak moreš še potem felge menjat, ker majo drugačne razmake med vijaki.

Če greš devat noter vzdolžno psotavljen motor pa moreš razrezat celo požarno steno in podn kabine. Vglavnem te pride vse skupi dražji kot pa serijski motor.
LP Rok

simon simon
Nov uporabnik

Napisal/-a simon simon Sr nov 03, 2010 9:22 pm

Čeprav mi vsi odsvetujete predelavo z neserijskim motorjem jaz iščem enega ki bi mi povedal kakšen primer take menjave. Se strinjam da je najbolj simpl vzet močen dizel motor od nekega drugega kombija pa prišraufat noter, samo jaz si želim bencinskega motorja ki ga bom lažje dobil pa še močnejši bo in na plin bo vožnja enako draga kot z enim dizlom ki ti ne pije dosti manj kot 10l. Hočem na plin nujno, ker kombi je že bencinar in če delam predelavo na dizel bo 100%nujna homologacija, tako pa upam da se bom homologaciji izognil, mogoče še s kakšnim poznanstvom. V zadnjem zadnjem primeru bom pa najbrš res moral dat notr dizel motor, pa bom kombi še eden izmed mnogih ki je pač 2.8 tdi.. Jaz pa sem imel v mislih nek bencin motor z menjalnikom na 6 prestav in zrihtano tako nekako da se bo dalo peljat 150 po avtocesti brez da bo motor preveč naturiran.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če nov 04, 2010 12:29 am

Homologacija je obvezna pri vsaki menjavi motorja. Če pa misliš neki se švercat si pa predstavljaj da se zaletiš ali pa nekdo vate. Avto bo šel na tehničnega in ugotovil bojo da ni to to boš lepo plačal lepe vsote pa še kriv boš ne glede na to ali si ali nisi.
Če bi rad kombi ki kam gre pa raje prodaj to pa kupi rabljenega močnejšega.

simon simon
Nov uporabnik

Napisal/-a simon simon So nov 06, 2010 6:53 pm

Hvala vsem za odgovor, grem js pogledat mal do mehankarjev če je kkšn kos nalogi.
lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So nov 06, 2010 7:54 pm

simon simon je napisal/-a:Hvala vsem za odgovor, grem js pogledat mal do mehankarjev če je kkšn kos nalogi.
lp

Nočem ti kvariti veselja, vendar bi bil čas da se o avtomobilizmu poučiš malce bolj v detajle. Avtomobili niso lego kocke, ki jih sestavljaš po lastnih željah. Zato ti tudi vsi odsvetujejo tak podvig. Še posebej ker boš zadevo predeloval pri mehaniku. Iz cele zgodbe je lahko povzeti, da si kupil poceni bencinski kombi (star gasilski) ki ti je preslaboten. Tudi ko boš o predelavi povprašal mehanika ti bo dal isti odgovor. Z računom in potrdilom o strokovni montaži, ki je osnova za homologacijo ga ne boš našel junaka ki bi to naredil, saj se predobro zavedajo tveganja takih predelav. Ostane ti še kak domač mojster, ki bo pod kozolcem stlačil v kombi kar si boš zaželel, dobil pa boš sestavljanko ki bo imela kup težav, od povezave elektrike in vse motorne elektronike, do delovanja števcev, primernega menjalnika....

Če se slučajno najde junak ki se bo lotil take predelave, pa se bojim da boš za vse skupaj plačal precej več kot če bi v štartu nabavil močnejšo različico.

Drugače pa ti želim veliko sreče s tole predelavo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So nov 06, 2010 8:54 pm

Pozdravljeni

:D kako sem se nasmejal, zakaj pa bi vgrajeval močnejši motor in ga umetno uničil s plinom. Bencinski motorji, kadar delujejo na plin so švohnejši, samo gorivo je cenejše, pa še to ne zmeraj.
Vsekakor je pametna in najcenejša verzija tista ki so vam jo predlagali predhodniki.

Lep pozdrav

PS

Vsak mehanik vam lahko vgradi v vaš kombi kar želite, samo strošek takšnega projekta, vam ne bo všeč.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov