Nasveti in napotki ter povpraševanja...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

ABS - Nissan Primera

Napisal/-a devilkin Pe nov 05, 2010 10:37 pm

Imam rahel problem.
Pri moji Primeri, letnik 99 se pri bremzanju vse pogosteje, kadar narahlo bremzam pri nizkih hitrostih tik preden se avto ustavi aktivira za par trenutkov ABS.
Ne prižge se nobena lučka, niti ne gori v armaturi lučka, da so obrabljene zavorne obloge ali da je napaka na ABS sistemu.
Kaj menite da bi lahko bilo narobe?
Ali so preprosto diski zreli za menjavo? (na pogled so že precej dotrajani)
Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Re: ABS - Nissan Primera

Napisal/-a GoGo So nov 06, 2010 3:32 am

Simptomi kažejo na okvaro (vsaj) enega od abs senzorjev. Tester bi moral pokazati kateri je faulty.
Svetujem ti, da dokler ne odpraviš napake, vzameš ven varovalko za abs. To vklapljanje absa pred semaforji zna biti
zoprno in precej podaljša zavorno pot. Da ne bo po nepotrebnem kakega fender bender dogodka:)
Lep dan!

devilkin
Novinec

Napisal/-a devilkin So nov 06, 2010 11:45 am

Hvala za odgovor.

Po tvojem nasvetu sem potegnil ven varovalko za ABS. Nadležnega tresenja ni več, ABS je deaktiviran in sedaj mi sveti v armaturki rumena lučka za ABS kar je normalno.
Avto na suhem sedaj ustavlja kot mina, na mokri cesti in ledu bo treba se pač prilagoditi bremzanju brez ABS in biti previden.
Ker bom verjetno imel prej tehnični pregled, kot pa bom saniral ta problem z ABS-om me sedaj malce skrbi kako bo na tehničnem?
Ali mi bojo kaj težili ker je sistem izklopljen , oziroma sveti lučka?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So nov 06, 2010 2:48 pm

Pozdravljeni

V koliko imate možnost, vozilo priklopite na tester, testirajte ABS komponente, tako boste dobili pokazano pot na katerem kolesu nagaja:
- ABS senzor - pregled stikov v konektorju, čiščenje, fizično merjenje - po potrebi menjava
- kockice od ABS senzorja - čiščenje - v koliko je obroček počen - menjava
- rahlo blokirane ploščice v vodilih - čiščenje vodil ploščic
- rahlo blokiranje vodil zavornega cilindra - čiščenje vodil - po potrebi menjava tesnil na vodilih

Takšen poseg ne zahteva velikega stroška popravila. V koliko vam bo na tehničnem gorela opozorilna lučka, vas lahko izvrže, ker vozilo ni tehnično izpravno.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

devilkin
Novinec

Napisal/-a devilkin Ne nov 07, 2010 7:14 pm

No danes sem varovalko za abs spet vklopil nazaj in glej ga zlomka-vsaj danes pri vožnji se abs pri ustavljanju ni vklopil nič.
Vse je delalo normalno tako kot mora.
Je mogoče, da je s tem ko je bil abs en dan izklopljen narejen nekakšen reset in da zdaj spet normalno vse deluje?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov