Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cvalsr
Nov uporabnik

Čiščenje parabol Lagune?

Napisal/-a cvalsr Sr sep 09, 2009 12:40 pm

Na Laguni - najstarejši model - so parabole že tako potemnele, da gre na tehničnem že komaj skozi. Luči izgledajo, kot da se jih da razstzaviti ?! Spredaj na črnem plastičnem "dnu" luči je prah kar viden! Kako se jih razdre? Je to že kdo počel?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr sep 09, 2009 12:43 pm

Uporabi iskanje po foromu je bilo ze vse napisano, da se jih rastavit in ocistit.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr sep 09, 2009 1:53 pm

Mislim da je na reno forumu ena tema uporabnika ki je spoliral te luči da izgledajo kot nove. Več bodo znali povedati pa seveda renojevci.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr sep 09, 2009 2:04 pm

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Sr sep 09, 2009 2:04 pm

kater letnik lagune imaš? pri 98 - 00 je problem sprednja plastika katera zbledi oz. jo je treba spolirat.

če pa imaš starejši modellagune pa so verjetno črne parabole.razstavit se jih da tako da jih odmontiraš potem odstraniš tiste zatiče potem pa z sušilcem za lase segrevaš tisto maso ki je kot neko lepilo ter z izvijačem počasi razpiraš luč. samo pazi da ne uničiš parabole ko boš čistil.obrišeš lahko samo z mehko suho krpo.tudi samo z vodo boš uničil parabolo.

Lp Matej

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 09, 2009 2:13 pm

matej pol pa spet skup sestaviš pa se ti luči večno rosijo. jaz jih nebi razmontiral. če pa imaš plastične luči že od facelift modela prve lagune pa imaš na reno forumu postopek kak se jih pošmirgla pa spolira.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Sr sep 09, 2009 2:17 pm

men se ne rosijo.pa tut fotru se ne.pa so ble že vse razdrte.sam je pa res treba z tisto maso lepo zadelat pa jo umes segrevat k se skup daje pa je. nvem do zdej ni blo problemov z rosenjem.

Lp Matej

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr sep 09, 2009 5:25 pm

matej1357 je napisal/-a:kater letnik lagune imaš? pri 98 - 00 je problem sprednja plastika katera zbledi oz. jo je treba spolirat.

če pa imaš starejši modellagune pa so verjetno črne parabole.razstavit se jih da tako da jih odmontiraš potem odstraniš tiste zatiče potem pa z sušilcem za lase segrevaš tisto maso ki je kot neko lepilo ter z izvijačem počasi razpiraš luč. samo pazi da ne uničiš parabole ko boš čistil.obrišeš lahko samo z mehko suho krpo.tudi samo z vodo boš uničil parabolo.

Lp Matej

Zbledi lak na "sprednji plastiki" in ne sama "plastika" :!:

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr sep 09, 2009 6:12 pm

mislim da ima fant probleme z PARABOLO in ne STEKLOM. vsaj kot se da prebrat v prošnji.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

cvalsr
Nov uporabnik

Napisal/-a cvalsr Sr sep 16, 2009 7:59 am

Res je, gre za čiščenje parabol. Zdaj imam težave še z demontažo luči - še nisem našel vseh (skritih ?) vijakov.
Kako pa se luči nastavljajo po višini in smeri? Tudi teh nastavitvenih vijakov "ni nikjer". :?

Motna "stekla" - plastiko sem že spoliral in - res je, ni problem plastika, ampak sloj laka na njej. Dokler tega popolnoma in temeljito ne odstraniš s finim vodobrusnim papirjem, je vsako poliranje tratenje časa.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Re: Čiščenje parabol Lagune?

Napisal/-a modri D. Po nov 08, 2010 8:30 pm

Jst bi si mal tole temo sposodu, se mi zdi najbolj primerna ...

Rad bi dal malo obnovit luči na laguni (letnik 1996 - faza 1 s steklenimi žarometi). Z leti in kilometri se je nabrala umazanija na steklih (znotraj) ter na samih parabolah, ki so vsaj na videz drugače v dobrem stanju. Ker trenutno nimam časa (in je potrebno pol avta spredi razdret da luči ven spravim, pa potem še demontaža stekla ipd - je pa to moj daily driver), da bi se zadeve lotil sam, me zanima, če poznate koga na relaciji LJ - Logatec, ki bi mi bil za ugoden denar pripravljeh hitro in kvalitetno spolirat luči (praske na steklu) ter jih razdret in očistit. Gledam tale Rogelj Romat, pa ne vem, v kakšni meri se oni ubadajo s temi "bedarijami", mogoče ma kdo kake izkušnje s tem ... Sem imel tudi idejo, da bi vgradil nove luči, vendar so po 110 EUR od Valeota, Depo pa ne bi kupoval žarometov, je prevelik varnostni element tole (mam sicer nove meglenke Depo, sam to je druga zgodba :)).

Hvala za (morebitno) pomoč in lp,

D.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov