Na forumu sem nov in vas najprej vse lepo pozdravljam. Drugače nekaj sprašujem tudi na fiatovem ampak saj veste...več glav več ve

Problem pa je takšen...
Malo sem že brskal po forumu, tu in tam kakšen podoben simptom, vendar ne točno takšnega problema...
Sestra vozi punta sx 60, mk1, l. '97, 180.000 km. Mali bandit pa se pregreva!

Kolega mehanik je najprej prezračil sistem, pa ni blo nič bolš.
Zjutraj ko ga zalaufaš dela normalno, temperatura lepo narašča do polovice, en čas OK, potem se pa hitro začne višat, sploh če kje stojiš na mestu. Ko spelješ in voziš pade, lahko še pod polovico, ko stojiš pa spet hitro naraste. Potem spet voziš in spet pade, a ne več tako nizko... Pa ga peljem še enkrat in je menjal hladilnik, ki je bil res že slab, pa je mogoče samo malenkost bolš. Ko se kazalec dvigne točno na 3/4 sicer vklopi ventilator. Mogoče malo pozno? Pa imam filing da bi se še dvigval pa rajši ne forsiram... Je pa sestra ko je prišla v službo (cca 25 km) vsakič dolivala vodo. In ko sem ga dobil od mehanika je bilo vode tudi pod "min". In jo dolijem, pa se vozim en čas, ista zgodba, pridem domov in voda spet pod "min".
Je lahko termostat? Pa vidm po ostalih postih eno termostikalo... Ali mogoče zapacan sistem? Ali pa usega po malo

Drugače avto dela normalno, lepo vleče, vse ostalo je ok, nimam občutka da bi voda uhajala v motor (ne kadi). Saj vredn ni ubistvu nič samo vse ostale je res tip top...pa bi ga blo škoda kr pustit da izdihne...

Prosim za pomoč!
Hvala, lp!