Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miromustang
Nov uporabnik

hdi klenka

Napisal/-a miromustang Če nov 11, 2010 7:22 pm

V enem izmed prejšnih pstov sem opisoval in reševal težavo, ko mi je 2.0 hdi kadil...Napaka je bila na injektorjih ker so scali na štantgasu...Zamenjal sem vse injektorje in istočasno so mi opravili veliki servis (menjava zobatega jermena, filtri...). Motor ne kadi in ima zdrav vonj izpuha, dogaja pa se mi, da je pri speljevanu in pospeševanju slišati klenkanje, ki ga prej ni bilo...ali je možno, da so mi na servisu narobe nastavili zobati jermen in mi zato senzorja položaja odmične in glavne gredi javljata napačen položaj in da zaradi tega pride do prezgodnjega vbrizga in posledično do prezgodnje detonacije goriva??? Klenkanje se dogaja na vseh cilindrih!

Uporabniški avatar
x[Rok]x
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Re: hdi klenka

Napisal/-a x[Rok]x Če nov 11, 2010 9:06 pm

Dizel ne klenka, ker že tako ali tako motor deluje na osnovi klenkanja sepravi samovžig mešanice zraka-goriva.
Mogoče je tukaj le majhna napaka kje na izpušnem sistemu, sem pa slišal da naj bi tak zvok prihajal tudi zaradi slabih injektorjev- šob.

Koliko km nazaj pa si opravil velik servis?

LP

miromustang
Nov uporabnik

Napisal/-a miromustang Če nov 11, 2010 10:27 pm

Veliki servis je bil narejen pred 1200km...Probal sem odključiti vsak injektor posebej in motor se je obnašal enako pri vsakem izklopljenem, ko dodaš gas klopne...sliši se kot golf 2...čudno bi bilo, da so vsi injektorji hin,ker avto normalno vleče, ne kadi niti pikice črno le od 1700 do 2000 malo poklopota motor ko je dodan plin, pri konstantni hitrosti deluje normalno...jutri grem na diesel servis, da malo vidijo in slišijo situacijo...

mchpmy
Nov uporabnik

Napisal/-a mchpmy So nov 13, 2010 12:14 am

Kdo je pa obnavljal injektorje?

miromustang
Nov uporabnik

Napisal/-a miromustang So nov 13, 2010 6:58 pm

Moj hdi ima siemensove injektorje in se jih trenutno še ne da obnavljati, ker siemens še ni izdal rezervnih delov...Montiral sem rabljene...na diesel sevisu so mi povedali, da šobe dajejo preveliko količino goriva in zato pride do prezgodnjega vžiga in tako se pojavi klenkanje...razmišljal sem, če bi dal motor čipat in se bi s tem čas vbrizga spremenil in popravil delovanje motorja, ker vse šobe dajo preveč. Kaj menite?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov