Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Občasno "crkovanje" na avtocesti?

Napisal/-a sundaydriver To nov 16, 2010 1:14 pm

Imam "zanimiv" problem, namreč avto samo pri vožnji po avtocesti (ponavadi okoli 150km/h) občasno (recimo 1x vsakih 100-200 kilometrov) popolnoma izgubi moč (kot če bi obrnil ključ) za 1-2 sekundi (zelo prijetno doživetje), nato se zbudi in dela normalno.
Pojavljati se je prvič začel pred kakim letom, vendar je bilo takrat kmalu samo od sebe vse OK in je bilo dolgo mir. Ker se mi je v zadnjem času pojavila povišana poraba, sem šel na tester, kjer je pokazalo lambdo sondo, ki je bila nato zamenjena. Temu je sledil problem nihanja obratov v prostem teku (posledično crkovanje), zato se je spucala dušilna loputa. Drugih napak nato računalnik ni kazal, tudi vse je delovalo OK en teden.
Zdaj pa se je ponovno pojavil izhodiščni problem na avtocesti. Zanimivo je tudi to, da se to ponavadi dogaja, ko imam kako tretjino bencina v rezervoarju ali manj. Pri vožnji po naselju ali regionalki se mi to še ni zgodilo, pri čemer 2/3 vseh voženj opravim po AC. Avto je VW polo 1.6, letnik 2000 s 140kkm. Lastnik tega avta sem 5 let in do sedaj je bilo vse sproti servisirano, kot rečeno pa se mi je omenjeni problem pojavil že pred 1 letom, a je kmalu kar sam od sebe poniknil.
Ima kdo kakšno idejo, v kateri smeri razmišljat? Podobne izkušnje? :)
Hvala, lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Občasno "crkovanje" na avtocesti?

Napisal/-a Energetik81 To nov 16, 2010 1:52 pm

Bencinska pumpa mogoče? Zabasan bencinski filter?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov