TUNING_BOY je napisal/-a:Lep pozdrav. Mene pa zanima če je mogoče menjati menjalnik, se pravi iz 5 na 6 stopenjskega brez ostalih zapletov predelav,... Gre se za vozilo Vw Bora 1.9TDI (74kw/101KM). Zdaj imam gor 5 stopenjskega in bi rad menjal za 6 stopenjskega. Paše jo menjalniki križem na motorjih (se pravi od vw) ali ne in kaj vse bi bilo potrebno za takšno predelavo. Našel pa sem na netu tale menjalnik:
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=4230224Hvala za odgovore in LP
Vprašanja ki se mi pri tem porajajo:
1. Ali je zvon enak na obeh menjalnikih in bo možna spojitev motorja in menjalnika, sicer zvon se lahko menja, vendar vprašanje kje in za kakšno ceno kupiti.
2. Sklopka ali je enaka na obeh modelih.
3. Nosilec menjalnika
4. Dolžina polosi in priklop na meenjalnik.
5. vodila prestavne ročice
6. prestavna razmerja in razmerje v diferencialu
Osebno sem mnenja da se taka predelava ne splača, razen če vse paše skoraj vijak na vijak. Več o kompatibilnosti pa bi bo povedal kdo ki ima dostop do tovarniških/servisnih podatkov.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.