Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mdivjak14
Nov uporabnik

Jutranji vžig. leon top sport

Napisal/-a mdivjak14 Po nov 01, 2010 11:05 am

Lep pozdrav vsem.
Torej imam seat leona, top sporta, letnik 2002, 150 konjev. In zjutraj kadar stoji celo noč, (poleti ali pozimi, mrzel motor) mi zjutraj kašlja oz vergla v prazno cca 5 sekund in nato vžge, ter se ven belo skadi zadaj in če bom pohodil gas do konca bo začel trokirat in bo nazadnje crknil. Nato ga morem znova vžgat, in bo nato normalno vžigal naprej, razen ko se čisto ohladi (rabi cca 3 do 4 ure) Ter mehanik je rekel, da bi za 150 konjskega moral kar fajn skočit oz. potegnit.

Menjal sem že tipalo temperature, svečke so ok, vsi sumijo na dovod nafte. Kaj pa vi??

Vem da je bilo tega orgomno napisanega o takšnih vžigih, vendar bi vas lepo prosil, če bi lahko začeli pr men od začetka, ker le tako lahko imam dosti upanja da rešim ta problem, ker več različnim tem berem bolj sem zmeden. Upam da bo dosti odgovorov, ker na drugih forumih vsi samo gledajo in noben nič ne napiše. Za tiste kateri mi boste pisali kaj bi lahko bilo narobe bi še vas prosil, da če slučajno veste ceno tistega in kje bi se kaj dalo popravljat na področju štajerske.

Z vsem spoštovanjem se vsem lepo zahvaljujem za ideje in pomoč! LP Benjamin

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Jutranji vžig. leon top sport

Napisal/-a Mgajvr Po nov 01, 2010 12:35 pm

za začetek ga pelji nekam na tester. sem pa mogel prebrat pol posta da sem ugotovil, da je verjetno dizel. kar bi mogel napisat že na začetku.
mogoče zmankuje vode, povečana poraba?
verjetno je napaka na LMMju ali pa počena kakšna cevka.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Po nov 01, 2010 4:42 pm

Mgajvr je napisal/-a:za začetek ga pelji nekam na tester. sem pa mogel prebrat pol posta da sem ugotovil, da je verjetno dizel. kar bi mogel napisat že na začetku.
mogoče zmankuje vode, povečana poraba?
verjetno je napaka na LMMju ali pa počena kakšna cevka.

Se opravičujem, dizel je ja. Na testerju je že bil dostikrat, vendar nobene napake zaznane oz. da bi se vidlo kaj bi bilo narobe. Vode ne zmanjkuje, poraba tud ni povečana.

Ali je ta lmm kakšen senzor ali kako se ga odpravlja oz. zamenja?? Če ima kdo autodata da bi prilepil sliko kjer se lmm nahaja, ker nwm kje oz kaj je to.

A bi lahko bil tudi kriv ventil za naftni filter ali pa celo tud rele za grelne svečke??

LP!

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po nov 01, 2010 5:25 pm

Ja probaj ta ventil za naftni filter. Lahko, da ti tam nafta odteka. Meni namreč je in je avto verglal nekaj časa. In pa daj še ta rele preveri. Meni je moj mehanik tudi nekaj čaral s tem. Zdaj avto vžiga tako kot je treba.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul Po nov 01, 2010 5:26 pm

Možno, da motor ni v fazi.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Po nov 01, 2010 5:49 pm

Motul je napisal/-a:Možno, da motor ni v fazi.

Kako to misliš??

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul Po nov 01, 2010 6:00 pm

To se lahko zgodi pri menjavi zobatega jermena, lahko ti je pa preskočil.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po nov 01, 2010 7:39 pm

Daj ti kontaktiraj RSR in se pogovori pa če se bosta kaj zmenila si boš pač vzel en dan dopusta in se pripeljal v Ljubljano pa bojo zrihtal.

gogo1
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a gogo1 Po nov 01, 2010 9:17 pm

Motul je napisal/-a:To se lahko zgodi pri menjavi zobatega jermena, lahko ti je pa preskočil.

ja kake pa maš , če mu pa topel vredi vžiga pa nič ne trokira pa to....taj bi vseskozi zajbaval

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To nov 02, 2010 12:37 pm

Kaj pa rele ali varovalka ki napaja grelnih svečk ? Al ste preveril če pride štrom tja ali ne ? Tko kot si napisal da belo kadi sm 100% prepričan da je nekaj narobe okrog grelnih svečk in njihovega napajanja.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To nov 02, 2010 12:39 pm

kak dolgo ti sveti rumena lučka za predgretje zjutraj k daš kontakt preden štartaš mašino. Mogla bi ene par sekund. Če takoj ugasne lucko ni v redu termostat-senzor za regulacijo predgretja.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To nov 02, 2010 1:37 pm

Mgajvr je napisal/-a:za začetek ga pelji nekam na tester. sem pa mogel prebrat pol posta da sem ugotovil, da je verjetno dizel.

Top sport z 150 KM obstaja samo dizel

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 02, 2010 2:04 pm

2 deci dvotaktola na tank :), je mašina prec tišja

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 To nov 02, 2010 5:14 pm

valvoline je napisal/-a:Kaj pa rele ali varovalka ki napaja grelnih svečk ? Al ste preveril če pride štrom tja ali ne ? Tko kot si napisal da belo kadi sm 100% prepričan da je nekaj narobe okrog grelnih svečk in njihovega napajanja.
valvoline je napisal/-a:kak dolgo ti sveti rumena lučka za predgretje zjutraj k daš kontakt preden štartaš mašino. Mogla bi ene par sekund. Če takoj ugasne lucko ni v redu termostat-senzor za regulacijo predgretja.

Rele je prek testerja delal. Za štrom sem imel probirlampe zraven in ni nič zasvetlo, ampak se ne čudim da ni zasvetlo, ker večina jih da štrom pri nekje -4 stopinj zunaj. Za varovalko pa nwm kje ma. Tam ko so običajno varovalke so vse cele.

Rumena lučka pa samo zasveti in takoj ugasne, ne gori par sekund. Kolega pa je vse skup zagnal z VAG-COM-om in se je tud sliašlo kako rele škrta in tud lučka je takrat svetla za pregretje. Ja menjal sem tipalo temperature (kolko vem je tipalo temp in senzor pregretja eno in isto), če pa je posebej pa nwm kje bi se torej nahajal.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To nov 02, 2010 5:21 pm

Odklopi konektor iz tipala temperature, pa bo ob kontaktu vedno šel tok na svečke

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To nov 02, 2010 5:55 pm

zundapp je napisal/-a:Odklopi konektor iz tipala temperature, pa bo ob kontaktu vedno šel tok na svečke

Ja tako sprobaš če bo bolje,boš takoj ugotovil če je težava pr svečkah,vendar pa to ni rešitev saj potem ne bo delal merilec za temperaturo.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Po nov 22, 2010 5:58 pm

čare je napisal/-a:Daj ti kontaktiraj RSR in se pogovori pa če se bosta kaj zmenila si boš pač vzel en dan dopusta in se pripeljal v Ljubljano pa bojo zrihtal.

Evo sem bil na RSR-ju in mi je nanovo naštelal računalnik in tudi nastavil, da se svečke prižgejo kao pri plus 20 stopinj. Ampak se še vedno ne vžgejo in še vedno s težavo vžge zjutraj. Kadar pa odklopim tipalo temperature (tako gre tok direkt na svečke), pa lepo segreje in lepo vžge. Torej kaj bi lahko bilo sedaj narobe, glede na to da je bilo tipalo temperature menjano pred kratkim??? In kadar je števec temp na 90°C in se peljem dol po hribu, mi števec kar naenkrat začne padat nazaj počasi na 50°C :o :o Pa tud egr imam blindiran na cevki ko pride na njega od zgoraj in ploščica je vmes. Ima to kaj vlogo?

LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov