Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Alfa 2.4 JTDm ob prvem zagonu potrokira+siv dim

Napisal/-a pskoda Pe nov 12, 2010 12:23 pm

AEnergy je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Akumolator ni, ker če bi bil slab ti ne bi vžgal po 12h bolje kot pa po nekaj urah, če bi bilo kontra ne rečem. Drugače pa ima aku indikator, če imaš original od magneti marelli-ja. Senzor na gredi je zelo pomemben, ker če ga odklopiš avto ne bo vžgal in res je da očitava položaj

možno bi res bilo, da ta senzor na gredi nagaja... samo mi na alfa forumu en poznavalec trdi, da če bi bilo kj s senzorjem da bi mi opoz.lučka svetila... ampak mogoče je pa senzor mogoče kj zapacan, pa dela sam prav ne kaže... drgač pa na alfa forumu reče en poznavalec da so al injektorji slabo obnovljeni al pa visokotlačna črpalka ne dela prav... ???

Jah, ponavadi je to dvoje (inektorji in pumpa), samo če praviš da ti je Jelen vse pregledal oz premeril zelo dvomim da je to, lahko pa greš kateremu drugemu da ti še enkrat premer če inektorji lepo razpršijo in če da pumpa dovolj pritiska, samo če je nekaj od tega bi tudi med vožnjo čutil, da avto izgubi na moči in nato spet dela normalno (občasno bi cukal).

Glede senzorja na gredi ne vem kako je to sigurno, da bi moglo pokazat oz svetit lučka, ker za LMM ne pokaže nič če narobe očitava, pokaže šele ko je popolnoma hin

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 12, 2010 2:19 pm

Zdajle sem zvedel, da ga tudi Jelen včasih malo biksa in ni nujno da so inektorji dobri, ker lahko delajo ko testira in čez 1 ali 2 uri pa začnejo štekat.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Pe nov 12, 2010 2:58 pm

Glede na simptome tudi jaz mislim, da je nekaj na šobah ali pumpi. Morda se obrni še na kakšno drugo delavnico za nasvet.

Jaz ti lahko priporočam www.boviteam.net Meni je delal in je majster naredil hitro, kvalitetno in predvsem ugodno.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe nov 12, 2010 3:16 pm

Glej k temu mojstru pelji http://www.avtomehanika-arcon.si/

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 12, 2010 7:35 pm

Jaz bi šel nazaj in mu povedal, kaj avto dela. Zakaj bi drugje še enkrat plačeval, kar je že plačano, drugače pa mora tester pokazat če je kaj z šobam oz pumpo narobe

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Pe nov 12, 2010 11:07 pm

pskoda je napisal/-a:Zdajle sem zvedel, da ga tudi Jelen včasih malo biksa in ni nujno da so inektorji dobri, ker lahko delajo ko testira in čez 1 ali 2 uri pa začnejo štekat.

aja... in kaj pol folk naredi...?

bom ga poklical, pa mu bom probal lepo povedat kak avto nagaja... sem posnel tudi s kamero, tako da bom mu lahko pokazal kakšen je vžig ko je hladen... problem je v tem da je moj mehanikar poslal prvo vseh pet injektorjev po pošti njemu in jih je kao obnovil, mehankar jih je zmontiru in avto ni lepo vžgal... kliče Jelena, reče avto gor prpelat pa čez noč mora stat... nato, avto z vleko mehankar odpelje Jelenu, kjer je bil avto dva dni, zaračunal 120€ za teste in da naj bi bilo vse OK... injektor pa da je bil samo en za obnovit, ostali pa neki za poštelat, je pa vzel 100€ za obnovo... tko da vseskupaj sem mu dal 220€... res da od takrat avto več ne cuka med vožnjo, ampak vžig je pa še vedno problematičen...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So nov 13, 2010 8:03 am

AEnergy je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Zdajle sem zvedel, da ga tudi Jelen včasih malo biksa in ni nujno da so inektorji dobri, ker lahko delajo ko testira in čez 1 ali 2 uri pa začnejo štekat.

bom ga poklical, pa mu bom probal lepo povedat kak avto nagaja... sem posnel tudi s kamero, tako da bom mu lahko pokazal kakšen je vžig ko je hladen... problem je v tem da je moj mehanikar poslal prvo vseh pet injektorjev po pošti njemu in jih je kao obnovil, mehankar jih je zmontiru in avto ni lepo vžgal... kliče Jelena, reče avto gor prpelat pa čez noč mora stat... nato, avto z vleko mehankar odpelje Jelenu, kjer je bil avto dva dni, zaračunal 120€ za teste in da naj bi bilo vse OK... injektor pa da je bil samo en za obnovit, ostali pa neki za poštelat, je pa vzel 100€ za obnovo... tko da vseskupaj sem mu dal 220€... res da od takrat avto več ne cuka med vožnjo, ampak vžig je pa še vedno problematičen...

To sem zvedel od človeka (mehanika), ki dela na uradnem servisu, drugače pa ima isto mašino kot ti v 159 ti SW-ju in ko imajo probleme z inektorji in pumpo pelejo k njemu in včasih ne dela kot bi moralo. Lahko ga po nadolžnem krivimo, ampak vprašat ni greh.

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Ne nov 14, 2010 8:54 am

pskoda je napisal/-a:
AEnergy je napisal/-a:

To sem zvedel od človeka (mehanika), ki dela na uradnem servisu, drugače pa ima isto mašino kot ti v 159 ti SW-ju in ko imajo probleme z inektorji in pumpo pelejo k njemu in včasih ne dela kot bi moralo. Lahko ga po nadolžnem krivimo, ampak vprašat ni greh.

sem klical Jelena-a, prvo mi je nasprotoval da on injektorje zrihta brezhibno in da je pri meni krivo ker ima avto na enem cilindru malo manj kompresije... Slika

pol sem mu obrazložu da avto ko je topel pali kot nov in da gre tudi super, če bi kompresija bila slaba mislim da pol bi avto tud topel slabo vžgal in bolj slabo šel... v glavnem pol se je nekak umiril in rekel da bo preveril moje injektorje, da ima on to vse dokumentirano in da ga naj pokličem čez pol ure...

no ko sem ga klical čez pol ure je rekel da bo pač probal dobit nekje iste injektorje al ne vem točno kaj je mislil in da me bo poklical, da se stvar zrihta tko kot mora bit... tko da upam da se bo držal obljubljenega...

še dva videa, kako vžge pa crkne, al pa vžge pa se mal zaganja...

http://www.youtube.com/watch?v=PYBBtcf8C4A

http://www.youtube.com/watch?v=Go7Rlo5Tt9M

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 14, 2010 9:48 am

Četrti cilinder ima res veliko odstopanje in to se pri dizlu najbolj pozna lih pri hladnem motorju. Topel vžig za dizla ni nikoli problem pa če ima še tako zjeban motor. Problem je vedno hladen vžig oz. vžig po dalšem stanju. Dobro bi bilo pogledat v kak katalog koliko barov je še dovoljenih (spodnja meja) , da cilinder sploh vžge. Konkretno vem za mojo petico. Če ima pod 22 barov kompresije ni varjante da bi vžgal mrzel (Tvoj četri cilinder pa se nevarno približuje temu). V desetih letih izkušenj z dizlom pa imam takih primerov tudi nekaj. In točno tak vžig se je pojavljal meni. Prvi primer so bile slabi konktatki oz. že preperele žice grelnih svečk in ena svečka ni dala dovolj energije ,da bi zadost ogrela zgorevalno komoro....avto je potrokiral. Takoj za tem v drugi vžig je palil brez problema. Drugi problem so bili injektorji....en injektor je popuščal pritisk ( ne samo da injektor mora brizgat , mora držat tudi pritisk). in ker je zjutraj ob zagonu ta injektor štartal iz nule, ( 0bar) je prvo moral dobit pritisk , da je lahko pršel ( v mojem primeru 150 bar) in tako potrokiral....v drugem vžgal brez problema. Tretji primer je bil obrabljen motor oz. obročki. Ker motor v prvih obratih zaluafa na suho ( ni še oljnega filma) tudi obročki ne tesnijo še dobro....v drugem je že oljni film in pripomore lih toliko , da je kompresije dovolj.....seveda v tem primeru motor hudo piha iz odušnika in tud porabi kr nekaj olja. Četrti primer je počena glava....po dalšem stanju se kompresijski prostor malo navlaži in prvih par vžigov pač more osušit cilinder, da lahko pride do explozije oz. zgorevanja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Ne nov 14, 2010 10:12 am

hm, kolk kilometrov pa ma ta tvoja alfa, a je uvožena mogoče???????pravilno vzdževanje- servisi??????????

lp

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Ne nov 14, 2010 10:32 am

lisko je napisal/-a:Četrti cilinder ima res veliko odstopanje in to se pri dizlu najbolj pozna lih pri hladnem motorju. Topel vžig za dizla ni nikoli problem pa če ima še tako zjeban motor. Problem je vedno hladen vžig oz. vžig po dalšem stanju. Dobro bi bilo pogledat v kak katalog koliko barov je še dovoljenih (spodnja meja) , da cilinder sploh vžge. Konkretno vem za mojo petico. Če ima pod 22 barov kompresije ni varjante da bi vžgal mrzel (Tvoj četri cilinder pa se nevarno približuje temu). V desetih letih izkušenj z dizlom pa imam takih primerov tudi nekaj. In točno tak vžig se je pojavljal meni. Prvi primer so bile slabi konktatki oz. že preperele žice grelnih svečk in ena svečka ni dala dovolj energije ,da bi zadost ogrela zgorevalno komoro....avto je potrokiral. Takoj za tem v drugi vžig je palil brez problema. Drugi problem so bili injektorji....en injektor je popuščal pritisk ( ne samo da injektor mora brizgat , mora držat tudi pritisk). in ker je zjutraj ob zagonu ta injektor štartal iz nule, ( 0bar) je prvo moral dobit pritisk , da je lahko pršel ( v mojem primeru 150 bar) in tako potrokiral....v drugem vžgal brez problema. Tretji primer je bil obrabljen motor oz. obročki. Ker motor v prvih obratih zaluafa na suho ( ni še oljnega filma) tudi obročki ne tesnijo še dobro....v drugem je že oljni film in pripomore lih toliko , da je kompresije dovolj.....seveda v tem primeru motor hudo piha iz odušnika in tud porabi kr nekaj olja. Četrti primer je počena glava....po dalšem stanju se kompresijski prostor malo navlaži in prvih par vžigov pač more osušit cilinder, da lahko pride do explozije oz. zgorevanja.

jaz mislim da pri meni je to problem ko si napisal, da en injektor popušča pritisk...?

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Ne nov 14, 2010 10:33 am

maarkec je napisal/-a:hm, kolk kilometrov pa ma ta tvoja alfa, a je uvožena mogoče???????pravilno vzdževanje- servisi??????????

lp

avto naj bi imel 160.000km, štiri leta star, seveda uvožen... ampak ni problem v kilometrih, pa kr je uvožen, ker ima en tudi na istem avtu s 60.000km iste probleme...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 14, 2010 1:14 pm

Kompresije lahko ni iz razlogov kot sem jih že opisal (zažgani ventili-ne tesnijo...)

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Po nov 15, 2010 1:03 pm

čare je napisal/-a:Kompresije lahko ni iz razlogov kot sem jih že opisal (zažgani ventili-ne tesnijo...)

hmm... možno... ampak ne vem zakaj pol ko je avto malo ogret pali kot nov...

se mi zdi če bi bili ventili, da bi pol vedno slabo palo...?

patrick123
Nov uporabnik

Napisal/-a patrick123 So nov 20, 2010 7:38 pm

lohk so vzrok tudi lupute v sesalnem kolektorju ker se ne odpiraji prov isti simptomi avto se zaganja in včasih slabo užiga oz crkne ob prvem užigu k ti motorji so kr meli probleme s temi luputami.
lp patrick

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 26, 2010 6:17 pm

Ste pogruntali, kaj naj bi bilo narobe?

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Po nov 29, 2010 8:54 pm

JA, so pogruntali, pravzaprav vedeli v čem je problem, v avtohiši Stepančič pri Celju :D JELEN je pa tudi nazadnje zelo korekten, tko da vsaka čast vsem!

Na vozilu ALFA 159 2.4 JTDM 200 KM je bilo treba naredit:

POSODOBITEV PROGRAMSKE OPREME

+ regeneracija DPF.

Upam, da komu pomagam z odgovorom rešitve mojega problema, ker opažam nasplošno na forumih, da je bilo nekaj odprtih tem na podoben problem, ampak nikoli ni bilo napisano do konca, če so problem rešili in kako... :evil:

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov