Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mateosh
Nov uporabnik

Golf 2 - števec kilometrov nehal delati

Napisal/-a Mateosh Če nov 25, 2010 9:26 pm

Golf 2, letnik 88, 150.000 prevoženih km. Pred kratkim sem opazil, da se števec kilometrov ni več premikal. Nato sem ga postavil na 0 in je nekaj kilometrov deloval, potem pa se je spet ustavil. Potem se je menjavalo - malo je delal, malo ni, dokler se ni po nekaj dnevih očitno čisto ustavil. Zanima me, če ima kdo kakšno idejo, kaj storiti? Lahko kaj sam ukrenem in popravim ali bo treba na servis?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Golf 2 - števec kilometrov nehal delati

Napisal/-a lancia hf Če nov 25, 2010 9:31 pm

Isti problem sem imel jaz na Škodi favorit, požrlo mi je aluminijastega polža, kateri vrti številke, sem polža zamenjal in je delalo samo okoli 2000 km, potem ga je spet požrlo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe nov 26, 2010 12:40 pm

lancia hf je napisal/-a:Isti problem sem imel jaz na Škodi favorit, požrlo mi je aluminijastega polža, kateri vrti številke, sem polža zamenjal in je delalo samo okoli 2000 km, potem ga je spet požrlo.

Če ti polža požre tako hitro je verjetno nekaj narobe v mehanizmu - mehanizem se ne vrti kot bi moral, zato prevelika obremenitev na polžu in ga požre.

Glede na opisano bi bilo dobro izvedeti ali ti števec meri hitrost ali je vse mrtvo. Če ne kaže hitrosti je kriva žica za pogon števca, ki je lahko pretrgana ali samo sneta iz števca oz menjalnika.

Če hitrost prikazuje normalno pa je verjetno okvara na znotraj števca in predlagam da na odpadu za par EUR kupiš drug rabljen števec.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe nov 26, 2010 12:43 pm

najmanj stroškov za 2pira dobiš drug števec ki dela in 5 min. pa ga zamenjaš lp :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 26, 2010 12:56 pm

tristan01 je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Isti problem sem imel jaz na Škodi favorit, požrlo mi je aluminijastega polža, kateri vrti številke, sem polža zamenjal in je delalo samo okoli 2000 km, potem ga je spet požrlo.

Če ti polža požre tako hitro je verjetno nekaj narobe v mehanizmu - mehanizem se ne vrti kot bi moral, zato prevelika obremenitev na polžu in ga požre.

Glede na opisano bi bilo dobro izvedeti ali ti števec meri hitrost ali je vse mrtvo. Če ne kaže hitrosti je kriva žica za pogon števca, ki je lahko pretrgana ali samo sneta iz števca oz menjalnika.

Če hitrost prikazuje normalno pa je verjetno okvara na znotraj števca in predlagam da na odpadu za par EUR kupiš drug rabljen števec.

LP Tristan01

To je bilo 10 let nazaj, 9 let je pa že od tega, ko je škodilak spoznal prešo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Mateosh
Nov uporabnik

Napisal/-a Mateosh Sr dec 01, 2010 3:07 pm

Hvala za odgovore. Vse ostalo (števec za hitrost) deluje normalno. Samo števec kilometrov se je ustavil. Ali se da to kje kupiti ali ga dobim samo na odpadu? Ima kdo izkušnje z menjavo števca v Golf II? Ali je dovolj enostavno, da lahko izvedem sam (predvsem me zanima, če je možno, da kakšno stvar hudo zaserjem)? Mogoče se javi kdo, ki bi mi to naredil za kakšen pir ali 2 in se zapeljem do njega?

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr dec 01, 2010 3:53 pm

Lahko komot sam zamenjaš. Najlažje boš prišel do števca:
snameš volan (če hočeš lažje delat, drugače gre tudi brez snemanja volana)
odviješ dva vijaka katera sta nad števcam
razkoplješ spodnji del armature da prideš do konektorjev na spodnji strani števca (katere odklopiš)
nato pa števec malenkost porineš ven in z zadnje strani odklopiš zajlo (mislim da moraš pritisniti nek jeziček, da se zajla sname)
To mislim da je to. Je že kar precej časa odkar sem delal to :?

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Sr dec 01, 2010 4:03 pm

Če želiš ven dobit števec je potrebno odstranit komplet plastiko, kjer je radio in pa kontrole za gretje in pa stikala. Ni pa komplicirano, traja pa le nekaj časa dlje, kakor je napisal @roberto-82 (5 min).
LP!

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr dec 01, 2010 4:40 pm

Lp! Ebostavno potegni radio ven. Nato odstrani plastiko okoli komand in stikala za ventilacijo, nato lahko greš z roko proti števcu, odklopiš konektor in zajlo. Odviješ vijake okoli števca. Mislim, da dva na zgornji strani in števec potegneš ven.
Ni kaj za zaje*** ;)

Mateosh
Nov uporabnik

Napisal/-a Mateosh Če dec 02, 2010 12:32 pm

Hvala za izčrpne odgovore. Bodo v veliko pomoč!

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če dec 02, 2010 9:19 pm

Konektorje ma na spodnji strani (dva).
LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov