Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hitrigregy
Nov uporabnik

več problemov..

Napisal/-a hitrigregy So nov 27, 2010 8:02 pm

lep pozdrav..fantje spet se obračam na vas po pomoč.

zanima me kaj bi lahko bilo narobe s fiatom bravo 1.2 16v 2000 letnik, ker avto začne cukat ko bolj pritisneš na plin( ne glede na prestavo). avto je v zadnjem letu naredil zgolj 500 kilometrov..je mogoče to vzrok? kej pa regulator zraka?sklopka?zajla za gas? je pa še nekaj.. ima namreč kodiran vžig motorja in ko daš kjuč notr da bi avto vžgal, se samo vergla v prazno, ko daš pa ključ enkrat noter pa ven pa vžge v 1. je to mogoče računalnik kaput?

zanimajo me pa tudi okvirni stroški popravila.

hvala in lp
STRUP JE U MEJHNIH FLASKAH....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: več problemov..

Napisal/-a abbe So nov 27, 2010 8:30 pm

odklop senzor pretoka zraka pa se pel,ce nebo cukal je to to.
zajla za gas kle ni vzrok,sklopka tut ne.to sa je sam 500 km pa tut nebi smel bit vzrok...
Ni vse res kar napišem

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy So nov 27, 2010 8:42 pm

bom probal. veš še mogoče kaj v zvezi s ključem?

hvala

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So nov 27, 2010 11:19 pm

hitrigregy je napisal/-a:lep pozdrav..fantje spet se obračam na vas po pomoč.

zanima me kaj bi lahko bilo narobe s fiatom bravo 1.2 16v 2000 letnik, ker avto začne cukat ko bolj pritisneš na plin( ne glede na prestavo). avto je v zadnjem letu naredil zgolj 500 kilometrov..je mogoče to vzrok? kej pa regulator zraka?sklopka?zajla za gas? je pa še nekaj.. ima namreč kodiran vžig motorja in ko daš kjuč notr da bi avto vžgal, se samo vergla v prazno, ko daš pa ključ enkrat noter pa ven pa vžge v 1. je to mogoče računalnik kaput?

zanimajo me pa tudi okvirni stroški popravila.

hvala in lp

Če si naredil res samo 500km in nisi nič menjal akumulatorja ali polnil akumulatorja je lahko to vzrok cukanja. Druga možnost je tudi, da če se avto ne segreje na delovno temparaturo po ponovnem vžigu lahko cuka. Vložek ključavnice pa mislim, da nima povezave s cukanjem.
Se vidmo ko se zagledamo.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne nov 28, 2010 12:43 am

Glede na to da je avto večinoma stal, je vlaga lahko naredila svoje. Dobro pregledat kable, posebej tiste od tuljave do svečk. Seveda tudi samo vžigalno tuljavo pogledati. Kable je kar najboljše menjati, ker to ni velik strošek.

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Ne nov 28, 2010 8:52 pm

hvala. problem s kljucavnico in vzigom je cisto svoj problem in nima nikakrsne povezave s cukanjem. se vedno mi pa ni jasno zakaj tako dolgo casa "bere" kljuc.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Po nov 29, 2010 10:46 am

Pozdravljeni

Na starem R19 se mi je dogajalo enako. Prvič ko se mi je to pojavilo, mi je šla ena svečka (izolacija okrog noska je bila počena), kjer je zaradi te razpoke prebijalo na maso. Avto pa je nonstop cukal. Naslednjič ko se mi je cukanje pojavilo so bili krivi kabli, saj je zaradi starosti, poroznosti in utrujenosti izolacije eden izmed njih začel prebijati. Tretjič ko pa mi je začel cukati, pa je bila kriva razdelilna kapa, saj se je v njej nabral kondenz (vzroka še dandanes ne poznam) in je preko kondenza prebijalo. Vse troje lahko sami preverite če je vaš sistem podoben temu, kot je bil na R19.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy To nov 30, 2010 9:50 pm

ja sem že kupl nov drevo kablov in pa nove svečke bomo zamenjal. sem dobil namig da če imaš nekje v avtu slabo maso ti potem tud novi kabli ne pomagajo ker bo prej kot slej spet prebilo in si na istem. js naj bi meu slabo maso(ne vem kje) ker mi tud elektronika ne dela tko kt je treba.se posebej na brisalcih in razsvetljavi..pa pri speljevanju je včasih zamorjen, včasih me pa zalep na zic ze pr 2,5k obratov.. :shock:

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 To nov 30, 2010 10:07 pm

Sem imel sam podobno težavo z cukanjem. Imam enak avto in motor ter letnik. Pri meni so bile krive svečke, je pa avto cukal, čim si malo bolj močno pohodil gas, ne glede na prestavo. Drugih težav z avtom nisem imel, razen potrošni material.

Menjaj kable+svečke ter preveri maso.

MOgoče tudi pomaga da avto malo ven skuriš...

Kar se tiče ključavnice pa sam nimam nobenih problemov. Drugače pa poizkusi z rdečim ključem(če ga imaš), bi naj resetiarl nekaj če se ne motim. Drugače pa uporabljal modri ključ za vsako dnevno vožnjo.

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy Če dec 02, 2010 9:46 pm

uhhhh zdej se mi je pa mal odleglo.. :D aja zatoooo je se ta rdec kljuc zravn.. ja najlepsa ti hvala za nasvete, bom probal ce bo potem kej bols.

hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov