Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Kazalec goriva xsara 1,6 16v

Napisal/-a xsara Sr dec 01, 2010 12:51 pm

Pozdravljeni

Heca me kazalec goriva na xsari 1,6 16v l.04, ko je recimo gorivo pred koncem (še ne sveti lučka), grem na pumpo, natočim recimo cca 10-12 litrov, pa
se kazalček ne postavi višje, če pa natočim recimo 15 litrov ali več pa se večinoma (ne zmeraj) postavi tam kamor se mora...... v čem je zdej fora, plovec ne more biti, ker potem se kazalček nebi več sploh dvignil, je fora v računalniku, ali samemu kazalcu-okvara v armaturki, ker tole mi že kar najeda. Težave se večinoma pojavljajo pozimi..........uglavnem težave se dogajajo zmeraj bol pogosto, zadnje čase pa tudi večja količina natočenega goriva ne zadošča več za dvig kazalca..........
Lepo prosim za pomoč, mogoče kakšen tukaj z istim avtom in isto težavo?

hvala lepa

lp......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Klamzi
Novinec

Re: Kazalec goriva xsara 1,6 16v

Napisal/-a Klamzi Sr dec 01, 2010 1:52 pm

Ti kazalci na xsarah so čist mimo... Kak avto stoji pod manjšim nagibom, se vrednost na kazalcu spremeni tudi za 1/4 in več...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr dec 01, 2010 2:02 pm

Vsi avti imajo enak merilec v tanku, obravnavani v Xsari je ponavadi VDO. Če stalno s praznim tankov voziš šiba drsnik po uporovni žici na suho in povzroča probleme.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Sr dec 01, 2010 7:32 pm

res je vdo in res se avto bolj malo uporablja in temu primerno malo toči, verjetno bo res fora v drsniku, sicer, kako pa odšraufam zobati obroč na vrhu tanka, ki se nahaja pod zadnjo klopjo, sicer sem že probaval, ampak je zategnjeno, da bog pomagaj.........obstaja za to kakšno orodje?...........

D_M_B
Nov uporabnik

Napisal/-a D_M_B Pe dec 03, 2010 11:24 pm

ma to je pri vseh xsarah. Jz če tankam za 10€ se tud TAKNJ ne prdmakne nč ampak se potem šele ko naredim kakih 10km. Če pa tankam za 20€ pa takoj naraste. Tko je ne sekiraj se.
Sploh je pa najbol smotan ko maš 10€ bencin notri in parkiraš desno bočno na pločnik in potem kr lučka za tank sveti. Kr neki ampak tko je. Brez veze se obadat iz takimi stvarmi.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Ne dec 05, 2010 7:44 pm

no, če koga zanima še epilog zgodbe, ven sem vzel komplet s plovcem in ugotovil, da se je drsnik nekoliko zatikal, zaradi tovarniško krive palice na kateri je nataknjen plovec (očitno se je plovec zatikal v steno tanka ali pa v kakšen prekat), nekoliko sem to palico zakrivil in sedaj zadeva špila brez problema, to bi blo to, da zaključimo s to temo.....hvala vsem za pomoč in nasvete......
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov