Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BrokenSoul
Nov uporabnik

Scenin nenadoma ne vžge

Napisal/-a BrokenSoul Ne dec 05, 2010 5:15 pm

Danes se peljem domov. Avto normalno parkiram na parkirišču. Pridem čez 20 minut nazaj do avta ker sem nameraval iti v mesto. Dam ključ v ključavnico in kontakt. Takrat sem opazil tisto sredinjsko lučko v armaturki (mogoče prvič da sm se prav zavzel za njo) ker je utripala nenormalno hitro. Hočem avto vžgat ampak samo obrača vžge pa ne. Dostop do bencina ima (poln tank) prav tako se spredaj pri mašini voha in če cevko dol vzameš se vidi da mašina dobi bencin. Akumolator je poln, saj sm ga vseeno še dal polnit. Kaj bi lahko to tak nenadoma povzročlo takšno težavo.

Sem pa opazil dalj časa da se po vožnjo ko odpreš vrata in se kje dotakneš pleha malo vseka statika. Samo se še nism spravo to preverjat kje. samo bi bil tudi za namig če bi bilo slučajno to kaj povezano??

Razmišljam na :

- računalnik
- cintšpule
- razdelilna kapa
- svečke
- kako tipalo
ali pa preprosto da se kje kakšna žička snela ??????

Prosim za pomoč

Aja avto je Scenic 1.6 16V letnik 1999 lp

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: Scenin nenadoma ne vžge

Napisal/-a pixie Ne dec 05, 2010 5:27 pm

po vsej verjetnosti je koda na ključu ;) probaj rezervni ključ.
ali ima lučka kaj narisano?
Freunde am fahren.

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia Ne dec 05, 2010 5:28 pm

Najprej probaj z rezervnim ključem govoris o neki lučki verjetno o tisti majhni rdeči,verjetno ni prepoznal kode probaj pa poračaj.

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Ne dec 05, 2010 5:32 pm

Ja ta na sredini okrogla na levi strani je STOP na desni pa SERV od te lučke. Utripa pa normalno ko ni kontakta. Ja sm probal tudi z rezervnim ključem pa je isto blo.

lp

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Ne dec 05, 2010 5:55 pm

Slika

Ta lučka kot sm označo s sliko.

In sicer ČE se je razsinhroniziralo, ker zdaj vidim da na enem ključu ne deluje baterija kot zgleda, na drugem ključu pa deluje. Kak je potem postopek za ureditev tega. Peljat na servis in avto in ključe da uredijo, ali je dovolj samo ključe?

lp

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Ne dec 05, 2010 6:21 pm

Če se ključ razsinhronizira zaradi slabe baterije, ne bi delovalo daljinsko od/zaklepanje, ne pa vžig.
Immobilizator preko antene (navitja) okoli volanske ključavnice prebere kodo z RFID čipa, ki nima veze z baterijo v ključu.

Preveriti bo treba 'anteno' okoli ključavnice. Kako ima izvedeno dotični avto sicer ne vem, lahko je samo navitje, lahko pa ima integrirano tudi elektroniko. Od tega bo odvisna cena.

LP

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Ne dec 05, 2010 6:39 pm

Daljnisko zaklepanje (odklepanje) mi ne deluje že od začetka kaj sem dobil avto.
Bom enega mehanika poklical na dom da mi to pogleda na lokaciji. da če je kaj takega da lahko doma zrihta da nem avta šlepo okoli. Sam kolko sm bral tukaj : http://forum.renault-klub.si/viewtopic.php?t=25881&sid=d561b3778c13cb6247633fe142cef8b0 je ta tip imel čisto identične probleme.
Zdaj pa upam da je samo to..

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Ne dec 05, 2010 6:46 pm

In ti imaš to, v linku opisano kodo, ali je nimaš ?

LP

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Ne dec 05, 2010 6:50 pm

Žal je nimam ker nisem dobil servisne zraven avta.
Se pa jo da dobiti na Renault Servisu, če daš številko šasije. In preko te kode mi lahko kdokoli potem ključe sinhronizira. Tak da upam ga vsaj tolko vžgem da ga lahko do servisa peljem da še ne rabim pol šlapanja plačevati..

lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 05, 2010 6:57 pm

BrokenSoul je napisal/-a:Danes se peljem domov. Avto normalno parkiram na parkirišču. Pridem čez 20 minut nazaj do avta ker sem nameraval iti v mesto. Dam ključ v ključavnico in kontakt. Takrat sem opazil tisto sredinjsko lučko v armaturki (mogoče prvič da sm se prav zavzel za njo) ker je utripala nenormalno hitro. Hočem avto vžgat ampak samo obrača vžge pa ne. Dostop do bencina ima (poln tank) prav tako se spredaj pri mašini voha in če cevko dol vzameš se vidi da mašina dobi bencin. Akumolator je poln, saj sm ga vseeno še dal polnit. Kaj bi lahko to tak nenadoma povzročlo takšno težavo.

Sem pa opazil dalj časa da se po vožnjo ko odpreš vrata in se kje dotakneš pleha malo vseka statika. Samo se še nism spravo to preverjat kje. samo bi bil tudi za namig če bi bilo slučajno to kaj povezano??

Razmišljam na :

- računalnik
- cintšpule
- razdelilna kapa
- svečke
- kako tipalo
ali pa preprosto da se kje kakšna žička snela ??????

Prosim za pomoč

Aja avto je Scenic 1.6 16V letnik 1999 lp

Kot so drugi že povedali skoraj 100% je težava v kodi ključa oz. prepoznavanju le-te. Glede na letnik sicer nisem prepričan, vseeno pa preveri ima tvoj avto še IR ali radijski oddajnik v ključu. Če je IR oddajnik v ključu imaš nekje pri sredinskem ogledalu sprejemnik signala (deluje podobno kod TV daljinec - sprejemnik in ključ se morata videti). Če je to ta (starejši) sistem je povsem možno da je crknil sprejemnik in ga bo potrebno zamenjati.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Ne dec 05, 2010 7:02 pm

Ja potem pa itak ni panike. Jutri zjutraj greš na servis po kodo.
Postopek vpisa kode imaš na linku. Vpišeš in se voziš.

Samo še vedno bo možnost, da ponovno zataji.
Omenjen sprejemnik (anteno) le preveri.

LP

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Ne dec 05, 2010 7:12 pm

Saj to me zanima če je dovolj, da samo to kodo vnesem in potem vse vredu. ali mora še skos to serviser pogledat in nanovno nastaviti vse.

lp

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Ne dec 05, 2010 7:23 pm

Vpiši kodo in si jo zapomni.
Prav tako postopek.
Za vsak slučaj.

Potem pa vozi.

Če se bo ponavljalo pa na servis, preverit transponder.

LP

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Po dec 06, 2010 3:27 pm

Zdaj sm biu na renault servisu, samo so mi kar dosti kod dali. zdaj pa kaj po vrsti grem kar pa probam?. Ta lučka mi utripa normalno samo takrat ko je ključ not pa ni kontakta, ko dam kontakt pa ziher 2x na sekundo. Tak da postopek sinhronizacije naredim v tem stanju da je ključ v kjučavnici in potem po postoptu sinhroniziram. Ali more bit kontakt prav naret?

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Po dec 06, 2010 3:31 pm

Saj imaš postopek napisan na linku, ki si ga prilepil zgoraj.

Glede kod pa, a ni logično, da je samo ena koda prava ?
Kako so ti lahko dali več kod ?
Kako si sploh sprejel več kod, na podlagi VIN bi moral dobiti eno samo.
Pa še plačal si verjetno za to ...

LP

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Po dec 06, 2010 3:42 pm

Ne plačal nism. Zato pa mi je blo čudno zakaj mi porine list z večimi kodami tja pa reče. Probi neke od tega in če ne bo vredu, pripeli sem na servis.
Vrjetno že tak razmišla ali ve da dobena ne prime in me bo pol na servisu oddr ko vlki...

Kaj pa kakšen privat mehanik bi lahko to dobil ven z kakim programom na računalniku da se uredi, ker te raje to plačam kot pa one netegante...

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Po dec 06, 2010 3:57 pm

Pošlji mi tip vozila in kodo ključa na ZS.
Ti vrnem kodo imobilizatorja.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov