Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

abs sistem napaka

Napisal/-a matjaz19 So dec 11, 2010 12:34 pm

Pred nekaj urami ko sem se pelal po avtocesti mi je na armaturki napisalo ABS-SYSTEM PRUEFEN in zraven seveda tudi servis. Kaj bi lahko bilo narobe vem da zdaj abs pač ne deluje , je lahko to kaj narobe? sem bil pri mehaniku pa je reku da naj se v torek oglasim. se pa mi je že prižgala pred 2 dnevoma pol je bil pa mir zdaj pa spet.
Če bi odklopil akomulator bi bilo kaj učinka?
je pa avto renault scenic l 2005 1,5 dci
Drugače sem z avtom zadovoljen nimam večjih okvar

cd_rw
Novinec

Re: abs sistem napaka

Napisal/-a cd_rw So dec 11, 2010 12:49 pm

Ja težko je kaj rečt, kaj bi lahko bilo, prklop ga na tester kjer je zabeležena napaka zaradi katere se ti je pržgala lučka. Morda je za nič kakšen ABS senzor.
LP!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 11, 2010 6:15 pm

Leto nazaj, je pri tetinem Kalosu ravno tako zagorela lučka za ABS, Napaka je bila v senzorju na "škatli" ABS-a. Na pooblaščencu je bil senzor+ delo 100€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

Napisal/-a matjaz19 So dec 11, 2010 7:26 pm

Sem se danes vozil pa se je pržgala lučka pa spet ugasnala za ABS.
Kolk pa pol košta če je senzor zanič, sam pa ko se pa je pržgala lučka sem pa na majhni razdalji zapremzal pa je tak zarožljalo, ker mi je pa tud pisalo da je ESP/ASR-DEFEKT. ker jaz imam samo ESP.
hvala za odgovor

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So dec 11, 2010 7:32 pm

pri renojih se dogaja da zna zafrkavat senzor od abs-a (na kolesu). priklopi na tester, da ugotovis kateji je kriv in pol probaj malo kontakte spucat, ce ne bo pomagalo pa bo treba menjat.

aja, pa ce se ne motim je esp povezan z abs-om ;)
turbo inside

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Ne dec 12, 2010 8:18 pm

_furby_ je napisal/-a:pri renojih se dogaja da zna zafrkavat senzor od abs-a (na kolesu). priklopi na tester, da ugotovis kateji je kriv in pol probaj malo kontakte spucat, ce ne bo pomagalo pa bo treba menjat.

Tako je ESP je v povezavi z ABS-om, uporablja tut senzorje za ABS. In pa še to če maš ESP maš tut ASR.
LP!

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Ne dec 12, 2010 8:33 pm

Pri nas pri renojih mehaniki zelo radi kar senzorje menjajo, ker se jim jih ne da spucat, ali pa ga samo spučejo in ti zaračunajo novega. Smo imeli mi isti problem, samo da smo peljali avto na orig. renault servis v avstrijo. Je rekel stric tam, da je zelo redko senzor hin, ampak da je zelo pogosto, da se samo kaj zapaca ali pa zatakne in da pomaga če ga samo spucaš. Vredno je probat, ker te to ne stane praktično nič. Je pa fain, če imaš tester, da veš ker senzor nagaja. Če pa vse 4 spucaš pa tut nev kaj narobe.

Lp.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 12, 2010 8:36 pm

_furby_ je napisal/-a:pri renojih se dogaja da zna zafrkavat senzor od abs-a (na kolesu). priklopi na tester, da ugotovis kateji je kriv in pol probaj malo kontakte spucat, ce ne bo pomagalo pa bo treba menjat.

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 12, 2010 8:38 pm

gusti85 je napisal/-a:Pri nas pri renojih mehaniki zelo radi kar senzorje menjajo, ker se jim jih ne da spucat, ali pa ga samo spučejo in ti zaračunajo novega. Smo imeli mi isti problem, samo da smo peljali avto na orig. renault servis v avstrijo. Je rekel stric tam, da je zelo redko senzor hin, ampak da je zelo pogosto, da se samo kaj zapaca ali pa zatakne in da pomaga če ga samo spucaš. Vredno je probat, ker te to ne stane praktično nič. Je pa fain, če imaš tester, da veš ker senzor nagaja. Če pa vse 4 spucaš pa tut nev kaj narobe.

Lp.

Pozdravljeni

Hja.............odvisno od mehanika, v koliko pa imate takšne kot jih opisujete, pa prijateljski nasvet...............zamenjajte ga!!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov