Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 10:04 am

To da se da popravit vem. Da se na 100 in 1 način. Meni se gre zato, ker mi je škoda dat 200€ za nekaj kar je "tovarniška" krivda. Če bi mi ob nakupu avta rekli da je priporočljivo namestit zavesice potem bi jih kupil na licu mesta (30€), sedaj pa bom ob 270€ (240€+30€).

Zato me pač zanima, če ima kdo izkušnje oz. bi mi znal svetovati kako naprej.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 25, 2010 10:26 am

Ceed je napisal/-a:@Rokii
Zagotovo moraš naprej! To je res prehudo, jaz nimam zavesic, pa mi ni nikjer barve odbilo. Preglej kako je z garancijo nad barvo.

točno tako. še na mojmu starmu avtu je na havbi več poškodb od kamenčkov, kot okoli koles oz. pragov.
men tole zgleda, da ni temeljnega laka (po domače šprickita)-temna podlaga, podobni kovini. sklepam zaradi tega, ker za svetlo barvo (še posebi belo), mora biti svetla oz. bela podlaga (temelj oz. šprickit). zaradi druge barve podlage (temeljne barve), lahko pokrivni lak malo spremeni otenek barve. (takšne izkušnje imam iz službe, ki lakiramo pohištvo).mogoče se motim, ker avtolaki so malce drugačni laki, ki jih uporabljam

še pod mojo rdečo barvo avta se vidi belo-sivkasta barva temelja.

če druga ne, zamenjaj pooblaščenega serviserja in boš videl kaj bodo drugi rekli.
Lep pozdrav :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jun 25, 2010 10:33 am

aleshondas je napisal/-a:radiji pa imajo serijsko napako ker jih vsak dan pošiljajo prek nas nazaj na češko mislim(morem pogledat drugič)!!

tak da kar hitro nazaj po novega!!!

Radioapariti so SIEMENS, kot v Oplih.

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 11:24 am

myster je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:@Rokii
Zagotovo moraš naprej! To je res prehudo, jaz nimam zavesic, pa mi ni nikjer barve odbilo. Preglej kako je z garancijo nad barvo.

točno tako. še na mojmu starmu avtu je na havbi več poškodb od kamenčkov, kot okoli koles oz. pragov.
men tole zgleda, da ni temeljnega laka (po domače šprickita)-temna podlaga, podobni kovini. sklepam zaradi tega, ker za svetlo barvo (še posebi belo), mora biti svetla oz. bela podlaga (temelj oz. šprickit). zaradi druge barve podlage (temeljne barve), lahko pokrivni lak malo spremeni otenek barve. (takšne izkušnje imam iz službe, ki lakiramo pohištvo).mogoče se motim, ker avtolaki so malce drugačni laki, ki jih uporabljam

še pod mojo rdečo barvo avta se vidi belo-sivkasta barva temelja.

če druga ne, zamenjaj pooblaščenega serviserja in boš videl kaj bodo drugi rekli.

Pa sej to je to, ker tisto temno je kovina!
Sedaj sem gledal na spletni strani KIA in videl da imajo zavesice v akciji za 25€ in grem stavit, da se te poškodbe pojavljajo na več avtih!

Kaj pravite na potočnika? Kak pa je Jerenko na ptuju?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 25, 2010 11:53 am

Ceed je napisal/-a:
aleshondas je napisal/-a:radiji pa imajo serijsko napako ker jih vsak dan pošiljajo prek nas nazaj na češko mislim(morem pogledat drugič)!!

tak da kar hitro nazaj po novega!!!

Radioapariti so SIEMENS, kot v Oplih.

so bli včas v Oplih, zdj že neki cajta ne več :)
Slika

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 12:47 pm

Hrvati majo enake probleme z okrušeno barvo pri vratih
http://www.forum.hr/showthread.php?s=58 ... st21692313

Kako so rešli to ni nihče napisal...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 25, 2010 1:07 pm

a z merilcem debeline laka pa še nisi probal?
Lep pozdrav :)

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 1:14 pm

Ker ma vsaki doma merilec debeline laka :lol:

Rokii
Nov uporabnik

Re: Kia pro ceed in težave

Napisal/-a Rokii To dec 14, 2010 5:25 pm

Sedaj sem si v mesecu ali dveh ogledal več pro_ceed-ov različnih barv in starosti. Nihče nima tako okrušene barve kot prikazujejo slike na prvi strani te teme!

Sedaj se mi bliža servis in me zanima, če se lahko na koga obrnem, ki bo to zadevo strokovno preučil/pregledal ter mi znal svetovat. Ker ko sem zadnjič hodil peš po pločniku in videl posip na cesti granulacije od 2mm do 11mm!!! Sem vzel par kamenčkov domov in jih premeril.

Avto pa zgleda katastrofa, da bi me bilo sram ga prodajat. Tiste zavesice pa so zgleda slaba šminka.

Ima kdo iz okolice Maribora (Lenart,Ptuj,Maribor) merilec laka in bi bil za kako pivo (ali kuhano vino ) opravit par meritev?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To dec 14, 2010 8:19 pm

Hyundai i30 ima podobno tezavo ob straneh, zaradi peska so pikice... barva bo šla dol

sam imam novega Scenica ki tudi nima alarma, in neako tuli ko se zaklenem notri in potem odprem vrata... kaj se pritožuješ, vsaj neki od "alarma"

za Radio pa daj reklamacijo.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Sr dec 15, 2010 9:47 am

Alarm sem pustil na miru (its a feature not a bug ) ;), radio pa je popravljen.

Bom googla za težave na i30 da vidim kako se oni znajdejo.

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Sr dec 15, 2010 12:43 pm

Na Švedskem so prebarvali avtomobile! Sedaj pa na Kia slovenija gnjavit, ker s prodajalcem (in servisom) nismo našli skupne besede.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr dec 15, 2010 1:44 pm

Jaz imam na i30 enako okrušeno barvo. Sej sem nalimal na Hyundai forumu, pa boš nekje našel moje slike. Gre se sicer za karavana, ampak ni važno.
Problem pa so kamenčki in konstrukcija avtomobila. Problem pa se pojavlja predvsem v državah, kot so Slovenija, kjer se precej precej posipa (kamenčki poleg soli). V Italiji, če se ne motim, imajo tisto neko tekočino, al kak že. V nekaterih delih Slo. se sicer posipa manj, zato mogoče naletiš na kakega, ki je manj "obutan", v naših koncih, pa se npr posipa kar precej. Ravno zadnjič sem se vozil domov in mi je bolj drselo zaradi kamenčkov, kot če bi bilo ledeno na cesti (ni hec!).

Nisem pa se še lotil popravila le-tega. Sicer pa bo treba prebarvati, montirati zavesice + nalepke! Je pa glupo, da tega ne svetujejo že takoj ob nakupu, glede na to, da so čez čas tudi oni videli v čem je problem. Svetujejo šele potem, ko si že naj..al.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 17, 2010 9:32 am

Jaz sem dal preventivno te nalepke letos jeseni (avto je sedaj star 2 leti), ampak pri meni niti slučajno ni bilo tako kritično, sem in tja kakšna mala pikica, ni govora o kakem luščenju laka ali o kakih večjih vdrtinah oz. pikah. Kakor kaže slika na prejšnji strani, bi to morali priznat pod garancijo. Jaz vem, da bi jim težil do konca.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov