Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Čuden zvok polo TSI

Napisal/-a King1 Po dec 13, 2010 9:26 pm

grizli je napisal/-a:No ja, če smo natančni, tudi VW nikakor ni imun na bobne - še pri ta novem Polotu jih vgrajujejo pri osnovnejših izvedenkah, pri starih 1.4.TDI pa sploh ni bilo govora o zadnjih diskih.

Dobro dobro očitno si zapel za malenkosti ampak naj ti bo. Ne vem a si sploh odpru zgornji link in prebral pri zavorah kaj piše? Očitno ne. ;) Poloti 6n2 so bili proizvajani od leta 1999 do 2001 ( meseca ne vem) in tam v linku piše, da imajo diske spredaj in zadaj. Tudi na lastne oči preveril. ;) Kar se tiče naslednje serije 9n in 9n2 pa ne vem. Res je tudi, da so 6n2 GTI imeli xenon serijsko, 9n in 9n2 GTI tega serijsko ni bilo. Ne vem zakaj. :?: :?: Pač ljudski voz. :lol: Pa to o xenonu je pač samo primer.

Pa tukaj nima veze kdo je imun na kaj a res bi bilo lepo, da enkrat anti vagovci tudi priznate zmoto ( pa sam nisem vag fan) imam opla in kupujem renaulta, da ne bo pomote.

Pa sej to ni nič takega. ;) ;) ;)

lp
p.s.. Pa si poglej kakega focusa 1.6 bencin lenik 2005, 2006 pa boš videl kaj se vrti zadaj. =P

Uporabniški avatar
ales6m
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a ales6m Ne dec 19, 2010 10:19 am

Polo je špica v svojem razredu, zato se ne sekiraj. Idi na najbližji pooblaščen servis (priporočam Porsche), natančno razloži problem in jim pusti avto, da ga sami sprobajo, na cesti in pod računalnikom, karkoli pač je treba narediti. Vedi pa, da za vsak del v garanciji polagajo račune v Nemčiji in morajo pošteno argumentirat vsako menjavo. To ni nič slabega, saj veš, da vedno dobiš nov del, naročen, uradno prevzet, evidentiran, z garancijo, tako kot je treba.

Jaz imam novi Polo 1.4 in ti priporočam Porsche servis, delajo po visokih normativih - imajo zelo strog Quality Management in redne kontrole, tako da tudi če jim ni - morajo! Saj veš kaj mislim.
Jaz sem dal avto pregledat zaradi utripanja luči pri nizkih vrtljajih, pa se je to izkazalo za 'hroščka' ki je normalen. Imel sem tudi redni letni servis (118 eur) in popravilo odbijača in blatnika (poškodba na parkirišču). Nadomestilo (do službe in nazaj): Če so imeli, so mi dali nadomestnega Audi A3, če ne pa so me vozili sami, ali pa mi plačali taksi. Na vsak način so pokazali vrhunski odnos do stranke in ves servis je bil brez pripomb. Če se ti na pooblaščenem servisu zgodi, da so nesramni, bom res začuden. Enostavno prosiš za vodjo servisa ali gospoda direktorja in vljudno pripomniš, da ti ni všeč odnos do stranke. Jaz moram resnično pohvalit Porsche Maribor, vedno bom tu servisiral in zagotovo naslednji avto kupil pri njih. Od VW ne odstopam, ker štima razmerje cena/kakovost.

Tele razprave tukaj včasih padejo na nizek nivo. Saj smo lahko malo emotivni, ampak dajmo bit realni. Večina modernih avtov je precej dobre kakovosti. Razlike so in vedno bodo, izjeme pa seveda tudi. Masovna proizvodnja in hitrost naredijo svoje. Treba je pač biti konkurenčen. In se pač zgodijo napake. Zato pa je pomembno, da (če imaš možnost) kupiš nov avto in ga vzdržuješ in pravilno uporabljaš. Od serviserjev pa moraš z vso vljudnostjo in resnostjo tudi zahtevat to kar ti pripada. Zakon o obligacijskih razmerjih in Zakon o zaščiti potrošnikov imata zelo zanimive člene in si jih lahko na internetu mal prečitaš, pa boš takoj vedel, da lahko na vsak nepravilen odnos serviserja ali prodajalca odgovoriš argumentirano, v skladu s svojimi pravicami.

No, mal sem se razpisal. Bom zaključil. Vedi samo tole: Polo TSI je zmagovalec, če ga voziš - si frajer z dobrim avtomobilom. Za tehnične težave, pa se moraš angažirat in sigurno bodo porihtali. Kar javi, kaj je sploh bilo.
Lep pozdrav!

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Ne dec 19, 2010 10:45 am

Si frajer in hkrati tudi upokojenec leta - odvisno kolko si star,vglavnem win-win kombinacija :lol: :lol: :lol:
C u O r E S p O r T i V o

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 19, 2010 10:53 am

Miholl84 je napisal/-a:Si frajer in hkrati tudi upokojenec leta - odvisno kolko si star,vglavnem win-win kombinacija :lol: :lol: :lol:

Bi bil presenečen koliko starejših ljudi se vozi v raznih VW GTI-jih, Seat Cuprah, Škodah RS :D
So si na stara leta izpolnili želje iz mladosti :mrgreen:

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Ne dec 19, 2010 6:51 pm

ales6m je napisal/-a:
No, mal sem se razpisal. Bom zaključil. Vedi samo tole: Polo TSI je zmagovalec, če ga voziš - si frajer z dobrim avtomobilom. Za tehnične težave, pa se moraš angažirat in sigurno bodo porihtali. Kar javi, kaj je sploh bilo.
Lep pozdrav!

Hahaha ko sm pa tole prebral sm se pa ulegu in to dobesedno.Sicer pa svaka čast če si z malim zadvoln in ti je polo frajerski avto ampak pol si ne predstavlam kaj so zate tisti ki vozijo golfe? mogoče bogovi :lol: :lol:
Ferrari is scaled down version of God

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne dec 19, 2010 7:31 pm

@DeNalDo x2
Mater kako nekateri poveličujete te Polote. Od vsega tega opisanega odličja ostane v ustih malo grenkobe, ko to preveriš na svoje oči, roke...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 19, 2010 7:38 pm

DeNalDo je napisal/-a:
ales6m je napisal/-a:
Lep pozdrav!

Hahaha ko sm pa tole prebral sm se pa ulegu in to dobesedno.Sicer pa svaka čast če si z malim zadvoln in ti je polo frajerski avto ampak pol si ne predstavlam kaj so zate tisti ki vozijo golfe? mogoče bogovi :lol: :lol:

sedaj, ko pa sem to prebral, pa spet nem nekaj cajta bral te teme, ker kako pa en folk piše.... haha :lol: :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne dec 19, 2010 7:46 pm

Da neboste tople vode odkril je verjetno zvok tako kot je spektakularno prišel tudi odšel. :mrgreen: Vsaj pritužuje se več ne čez njega. 8)

lp

p.s. zdej se že čez vikend v Lj. upa it. =P =P =P

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne dec 19, 2010 8:16 pm

King1 je napisal/-a:Da neboste tople vode odkril je verjetno zvok tako kot je spektakularno prišel tudi odšel. :mrgreen: Vsaj pritužuje se več ne čez njega. 8)

lp

Majduš, saj je avto nov tolk pa spet ne more bit hudo :D

Pa je rešil problem oz so pogruntal kaj ropota?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne dec 19, 2010 8:19 pm

pskoda je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Da neboste tople vode odkril je verjetno zvok tako kot je spektakularno prišel tudi odšel. :mrgreen: Vsaj pritužuje se več ne čez njega. 8)

lp

Majduš, saj je avto nov tolk pa spet ne more bit hudo :D

Pa je rešil problem oz so pogruntal kaj ropota?

Ne vem ne vem. Verjetno je dal radio bolj naglas pa je zvok izginil. =P =P

lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 19, 2010 9:34 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
DeNalDo je napisal/-a:
ales6m je napisal/-a:
Lep pozdrav!

sedaj, ko pa sem to prebral, pa spet nem nekaj cajta bral te teme, ker kako pa en folk piše.... haha :lol: :roll:

x2. pa to je višek.. nevem ali so slovenci ob privatizaciji dobili certifikate od vag-a? ker car za mene niti tisti, ki vozi V12 tdi zaradi mene...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov